Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Malý tři (a to moc malých dětí neznám:) Asi bych neřešila, jak četné je to jméno obecně, ale jak četné je ve tvém okolí, v rodině a u blízkých přátel;)
Jednu malou máme doma, pak jednu od známých, té jsou myslím 2. Za svou 8mi letou učitelkou praxi jsem učila 2 Adély, teď z 90 dětí na 2.stupni ZŠ učím jednu.
@Anonymní píše:
Dobré ráno. Vybíráme jméno pro holčičku a moc se mi líbí jméno Adéla. Jsem pro něj téměř rozhodnutá, jediné, co mě odrazuje je, že by to mělo být snad třetí nejčastěji dávané jméno. Já žádnou malou Adélku neznám, dcery přátel a rodiny mají jiná jména, a na hřišti jsou u nás samí kluci.
Takže otázka zní, kolik znáte Adélek, řekněme do pěti let věku.
Děkuji za odpovědi.
Tři. Jestli chceš osobité jméno, a ne takové, co má na každém větším písku aspoň jedna další holčička, Adélka není nejlepší volba
Ale jméno je to moc pěkné, škoda, že se líbí tak hodně rodičům ![]()
@akleticu píše:
Malý tři (a to moc malých dětí neznám:) Asi bych neřešila, jak četné je to jméno obecně, ale jak četné je ve tvém okolí, v rodině a u blízkých přátel;)
Mě třeba vždycky strašně štvalo, že jsem byly na základce tři Kateřiny a na střední ve třídě dokonce čtyři… jinak samozřejmě mít třeba sestřenici, se kterou se často stýkám, stejného jména, je (řekla bych že už vrcholně) blbé
@delagu píše:
Mě třeba vždycky strašně štvalo, že jsem byly na základce tři Kateřiny a na střední ve třídě dokonce čtyři… jinak samozřejmě mít třeba sestřenici, se kterou se často stýkám, stejného jména, je (řekla bych že už vrcholně) blbé
Já měla na střední taky ve třídě 4 Kateřiny:)
Jinak co já bych byla dala v pubertě za to, abych se jmenovala Kateřina. Já své jméno vždycky nesnášela a mezi vrstevníky jsem nikoho se stejným jménem neznala.
Jestli se nepletu, tak Adélu jsem v životě osobně nepotkala ani jednu. Ale zase se nepohybuju v dětských kolektivech, takže o jménech těch nejmenších teď nemám moc přehled.
Malou Adélku znám jen jednu, krásné jméno. Více frčí v okolí Amálky.
Nikdy bych nerikala o zadnem jméně, ze je hnusne.. Vetsina nositelu si ho nevybrala a kazde jmeno je hezke kdyz se hezky rekne.. Jako by vam nekdo rikal, ze jste hnusni.. F
Jednu pětiletou. Nejvíce známe Aniček (tam je štěstí, že tak lze pojmenovat jen jedno dítě v rodině), Johanek, taky nějaké Anežky… Myslím, že se to může lišit podle kraje.
Znám aspoň čtyři do pěti let a to těch dětí neznám tolik (neučím nebo tak něco). Osobně se mi to jméno moc nelíbí, tak právě vždycky dumám, proč jim to dali ![]()
Já vím o jedné malé Adelce. Ve školce děti ve třídě nemají žádnou. Dospělých Adél pár znám. Je to krásné jméno.
Jestli cítíte intuitivně, že by to měla být Adélka, tak ji to jméno dejte. ![]()
Zakladatelko, tak ono je vcelku jedno, kdo zná více či méně---lepší je se podívat na celkovou četnost jména za republiku
Adéla je opravdu velmi hojně dávaná, je to hezké jméno, ladné, něžné, je těch malých však aktuálně vážně moc… ![]()
za 2019 je dokonce na 3. místě, tzn 3. nejčetnější
vede Eliška a druhá je Anna, třetí Adéla
tzn jestli nechcete dát úplně hodně četné jméno, musíte hledat dál
překvapuje mě na 5. místě Sofie, dříve jich bylo minimum a 5. nejčetnější??
fíha
tak to malých Sofinek budou taky mraky
V lednu 2018 byla Sofie dokonce 3. nejčetnější, fíha, to je šrumec… ![]()
tak to ta popularita vyloženě vystřelila
zde je hezká tabulka s četností těch nejčetnějších dívčích jmen za poslední roky, Adéla stabilně obsazuje přední příčky…
@Anonymní píše:žádnou, znám několik Adél cca 30 let věku
Dobré ráno. Vybíráme jméno pro holčičku a moc se mi líbí jméno Adéla. Jsem pro něj téměř rozhodnutá, jediné, co mě odrazuje je, že by to mělo být snad třetí nejčastěji dávané jméno. Já žádnou malou Adélku neznám, dcery přátel a rodiny mají jiná jména, a na hřišti jsou u nás samí kluci.
Takže otázka zní, kolik znáte Adélek, řekněme do pěti let věku.
Děkuji za odpovědi.