Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Docela pěkné, akorát těm starším to asi bude připadat jako příjmení, nebo prostě podivné. Ale tomu se nejspíš nevyhneš u těch netradičních jmen. Výslovnost tam není kde splést, to je rozhodně výhoda. ![]()
@eva1404
Samozřejmě, že každé jméno je hezké i ošklivé zároveň, podle vkusu.
Za sebe můžu říct, že nelíbí. Ani význam toho jména se mi nelíbí.
No úplně můj šálek čaje to asi není, ale vyloženě skaredy jmeno to neni. Ale ty osloveni Fabi, Fabianku jsou za mě děs. Ale to stejny me vadi i třeba u Sebastiana, jméno docela dobrý, ale ty zkraceniny jako Sebi, Sebiku mě přijdou desny.
Za mě docela v pohodě, takové přiměřeně netradiční. Ale zvážila bych kombinaci s příjmením. Takový Fabián Novák je něco příšernýho ![]()
Mě se to jméno docela líbí, jednoho maleho Fabiana znám, tak jsem zvykla ![]()
Fabko, kde máš klíč?
Ale děti umí být mnohem vynalézavější.
Mně se to moc nelíbí, je to divné jméno, a je to časté příjmení, to by mi taky vadilo
Ahoj holky,
čekáme chlapečka a tak už delší dobu vybíráme jméno. Zaujalo nás jméno Fabian, co na něj říkáte? Zatím se setkáváme s tím, že se buď hodně líbí, nebo vůbec.
Určitě chceme lehce netradiční jméno, ale zároveň takové ať nemá např. prarodič problém s výslovností. Honzíčka, Ondráška, Vojtu ani Matyáše nechceme, těch je hodně a není to náš vkus.
Budu moc ráda za názor, oslovovat ho chceme: Fabi, Fabiánku, Fabiane.
Děkuji. E.