Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mně se to jméno docela líbí. Jestli se vám hodí k příjmení, tak proč ne. Jednoho malého Fabiana jsem už potkala. Znám i rodinu s příjmením Fabiánovi, tak to ve mně akorát trochu evokuje příjmení, ale to je moje osobní věc.
Mám jednoho pracovně v dětské skupině a žádné problémy nemá. Fabian je u nich v rodině tradice. To je spíš o tom, že buď má člověk charisma a projde mu, že bude mít na hlavě třeba zelené štětiny a někdo má v sobě něco, že ho kolektiv moc nemusí. Pak si najdou třeba to jméno. Že tím škodí. Přitom má jméno úplnou klasiku. Kdo chce, tak si vždy něco najde.
Každé jméno má asociaci. Řeší to dospělí a zatahují do tohoto zbytečně děti.
@eva1404 píše:
Ahoj holky,čekáme chlapečka a tak už delší dobu vybíráme jméno. Zaujalo nás jméno Fabian, co na něj říkáte? Zatím se setkáváme s tím, že se buď hodně líbí, nebo vůbec.
Určitě chceme lehce netradiční jméno, ale zároveň takové ať nemá např. prarodič problém s výslovností. Honzíčka, Ondráška, Vojtu ani Matyáše nechceme, těch je hodně a není to náš vkus.
Budu moc ráda za názor, oslovovat ho chceme: Fabi, Fabiánku, Fabiane.
Děkuji. E.
Jo, první Fabián, a druhy Octavian. Ideální ![]()
@Kelsey píše:
Mám jednoho pracovně v dětské skupině a žádné problémy nemá. Fabian je u nich v rodině tradice. To je spíš o tom, že buď má člověk charisma a projde mu, že bude mít na hlavě třeba zelené štětiny a někdo má v sobě něco, že ho kolektiv moc nemusí. Pak si najdou třeba to jméno. Že tím škodí. Přitom má jméno úplnou klasiku. Kdo chce, tak si vždy něco najde.
Každé jméno má asociaci. Řeší to dospělí a zatahují do tohoto zbytečně děti.
Taky si říkám, že tohle spíš řeší dospělí. Ano, jsem ochotná uznat, že jsou jména, která mohou mít nějaké tradiční asociace, ale většinou je mají dospělí. Albert = obchod, Timotej - sampon apod.
Za mě zbytečně.
@sahrazad1 píše:
Jo, první Fabián, a druhy Octavian. Ideální
@unuděná píše:![]()
![]()
Typický rodič, jehož děti pak prudí kamarády
Ale dobrá asociace, Superban už by nevyšel.
Ještě můžou mít holku, Enya ![]()
Moc hezke jmeno, pokud je k tomu dobre prijmeni. Zdrobneliny se mi nelibi, ale to skoro u zadneho jmena. A kdyz si predstavim dospeleho hezkeho chlapa, tak u me by mu jmeno Fabian jeste pridalo na sexy charisma
Ovsem vzhled v dospelosti je neodhadnutelny ![]()
@Aquarius79 píše:
Ta zženštilost nevadí… Jan - Jana ; Pavel - Pavla ; Zdeněk - Zdeňka aj. Všechny ty jména jsou hezká. Ten Fabian tam má prostě něco navíc, nebo mu něco schází, což asi nedokážu patřičně ocenit. Třeba i jméno Julian mi přijde mnohem lepší a že se na něm dá pořádně vyřádit.
Taky se mi Fabian moc nelíbí, Julian je o 100% lepší, nebo Marian, Damian. Vše mi zní tak nějak líp.
@sahrazad1 píše:
Jo, první Fabián, a druhy Octavian. Ideální
A ještě k tomu holčičku Felicii. Zvláště pokud mají příjmení Škodovi
.
@Janadel píše:
Moc hezke jmeno, pokud je k tomu dobre prijmeni. Zdrobneliny se mi nelibi, ale to skoro u zadneho jmena. A kdyz si predstavim dospeleho hezkeho chlapa, tak u me by mu jmeno Fabian jeste pridalo na sexy charismaOvsem vzhled v dospelosti je neodhadnutelny
Mě to teda přijde jako jméno pro nějakého gigola.
Mě se to jméno líbí, určitě je originální. Znám jen jednoho v mem věku, chlapečka Fabiána jsem ještě nepotkala
Jen by mě mrzelo ze se nenabízí moc variant jak ho oslovovat, ale určitě na nějaký přijdete časem. Jestli se vám líbí, určitě bych ho dala!
Jinak pokud vybíráte ne úplně časté, napadl mě Artur nebo Alex ![]()
@Aquarius79 píše:
Fíha, jen upozorňuji, že ročně se rodí kolem sto dvaceti tisíc dětí. Takže přírůstek dvaceti tisíc dětí stejného jména za pět let vidím jako nereálný.
Máš pravdu, vycucala jsem to z prstu. Ale takhle pomaličku polehoučku to začíná a pak najednou bum a je to jméno z každého rohu.
Fíha, jen upozorňuji, že ročně se rodí kolem sto dvaceti tisíc dětí. Takže přírůstek dvaceti tisíc dětí stejného jména za pět let vidím jako nereálný.