Jméno Fabian, váš názor?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
731
25.3.21 10:11

Myslim, ze to je na Vás, jake jméno date, nemůžete se spoléhat tady na nase názory, každé mu se libi neco jineho, ja taky nejsem na klasická česká jména.. starym lidem se taky nezavdecite..my mame Nicolase, taky mu prababa rika Nikolko, a ja silim, ze to neni holka😂 ale my dali na sebe, co se libi nám, a jak se to hodi k prijmeni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
25.3.21 10:16
@Aquarius79 píše:
Fabko, kde máš klíč?Ale děti umí být mnohem vynalézavější.

No právě. Řekni mi jediné jméno, na které nevymyslíš hanlivý rým nebo jinou asociaci. Když chtějí, udělají si srandu i z Honzíka :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15095
25.3.21 10:18

Nevadí mi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
25.3.21 10:31
@unuděná píše:
No právě. Řekni mi jediné jméno, na které nevymyslíš hanlivý rým nebo jinou asociaci. Když chtějí, udělají si srandu i z Honzíka :pankac:

Jasně, že jo a je to zcela v pořádku, protože člověk se musí naučit čelit i věcem, které se nelíbí a tyto dětské srandičky jsou k tomu naprosto ideální.

Ale Fabian mi přijde takový, jak to napsat… bezpohlavní? Možná do budoucnosti ideální jméno. Ale zkuste z něj udělat tvrďáka. Oproti tomu třeba Ruprecht, který straší na hradě… no a než se děti naučí říkat R, tak klučina se nad tyto věci bude umět povznést. Ale je důležité, aby uměl R mezi prvními, což se snad dá zvládnout.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.3.21 10:56
@Aquarius79 píše:
Jasně, že jo a je to zcela v pořádku, protože člověk se musí naučit čelit i věcem, které se nelíbí a tyto dětské srandičky jsou k tomu naprosto ideální.Ale Fabian mi přijde takový, jak to napsat… bezpohlavní? Možná do budoucnosti ideální jméno. Ale zkuste z něj udělat tvrďáka. Oproti tomu třeba Ruprecht, který straší na hradě… no a než se děti naučí říkat R, tak klučina se nad tyto věci bude umět povznést. Ale je důležité, aby uměl R mezi prvními, což se snad dá zvládnout.

Chápu, ty prostě potřebuješ mít kluka s „mužným“ jménem, aby náhodou nepůsobil zženštile :mrgreen: Známí dali Richarda, ó jaké královské a silné jméno. No, pro všechny děti byl a nadále je i na prahu puberty Ríša. Pro ty nejmenší Líša :pankac: A stejně tak je jasné, že Ruprechta takhle nikdo oslovovat nebude, ale bude to Rupík, případně Lupík :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
25.3.21 11:02
@JancaS84 píše:
No úplně můj šálek čaje to asi není, ale vyloženě skaredy jmeno to neni. Ale ty osloveni Fabi, Fabianku jsou za mě děs. Ale to stejny me vadi i třeba u Sebastiana, jméno docela dobrý, ale ty zkraceniny jako Sebi, Sebiku mě přijdou desny.

Sebastian, to je příklad jména, které se mi libivalo.Ale zkraceniny Sebi, Sebik udělaly svoje. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
25.3.21 11:24
@unuděná píše:
Chápu, ty prostě potřebuješ mít kluka s „mužným“ jménem, aby náhodou nepůsobil zženštile :mrgreen: Známí dali Richarda, ó jaké královské a silné jméno. No, pro všechny děti byl a nadále je i na prahu puberty Ríša. Pro ty nejmenší Líša :pankac: A stejně tak je jasné, že Ruprechta takhle nikdo oslovovat nebude, ale bude to Rupík, případně Lupík :mrgreen: :mrgreen:

Ta zženštilost nevadí… Jan - Jana ; Pavel - Pavla ; Zdeněk - Zdeňka aj. Všechny ty jména jsou hezká. Ten Fabian tam má prostě něco navíc, nebo mu něco schází, což asi nedokážu patřičně ocenit. Třeba i jméno Julian mi přijde mnohem lepší a že se na něm dá pořádně vyřádit.

• Citovat
  • Upravit
2382
25.3.21 11:32

Jestli se Fabian hodí k příjmení, tak proč ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Aquarius79
25.3.21 11:37

Bav se s ním, zeptej se ho a jestli tě kopne, tak vyber jméno jiné.

• Citovat
  • Upravit
53190
25.3.21 11:43
@Aquarius79 píše:
Ta zženštilost nevadí… Jan - Jana ; Pavel - Pavla ; Zdeněk - Zdeňka aj. Všechny ty jména jsou hezká. Ten Fabian tam má prostě něco navíc, nebo mu něco schází, což asi nedokážu patřičně ocenit. Třeba i jméno Julian mi přijde mnohem lepší a že se na něm dá pořádně vyřádit.

Myslím, že je to ta asociace s Fabii. Fabia + N :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
25.3.21 11:49

Hezké jméno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
25.3.21 11:49

Fabian, mně se jméno líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1019
25.3.21 12:02

Mně se tou jméno vždycky strašně líbilo. Pokud bych k tomu měla vhodné příjmení, dala bych.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26
25.3.21 12:03
@eva1404 píše:
Ahoj holky,

čekáme chlapečka a tak už delší dobu vybíráme jméno. Zaujalo nás jméno Fabian, co na něj říkáte? Zatím se setkáváme s tím, že se buď hodně líbí, nebo vůbec. :D

Určitě chceme lehce netradiční jméno, ale zároveň takové ať nemá např. prarodič problém s výslovností. Honzíčka, Ondráška, Vojtu ani Matyáše nechceme, těch je hodně a není to náš vkus.

Budu moc ráda za názor, oslovovat ho chceme: Fabi, Fabiánku, Fabiane.

Děkuji. E. :srdce:

Asi bych se koukla ještě po jiných, je to takový no…říkat svému dítěti Fábi je…vybrala bych něco co není tak ujetý :? Ale pokud se vám to líbí, tak je to vaše volba :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
25.3.21 12:24

Znám v okolí, s příjmením něco jako Koláček…
Jak tu někdo zmiňoval, částeně mi to připomíná Fabii, ale tak proč ne a nebo femibion. Taky jsme mívali profesora s tímto příjmením.

Další věc je ta, že vybíráte jméno neběžné, neokoukané, ale řekla bych, že naskakuješ do rozjíždějícího se rychlíku. Takže teď nejsou a za 5 let jich může být v republice dalších 20 tisíc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze