Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Stačí chvilička googlení a zjistíš, že v ČR máj jméno Bára 3784 lidí, je na 248. místě a věkový průměr je 12 let
Mě se moc líbí Bára či Barunka, ale určitě bych dala Barboru.
Mám Barboru, Bára v kalendáři není, stejně jako je tam Michaela a není tam Míša. Je to jedno a totéž jméno, jen varianta.
Me se libi Barunka, klidne Bara, navic, jestli mate treba dlouhe prijmeni, tak je Bara lepsi…
Bára je samostatné jméno, klidně můžete dát místo Barbory. Svátek má 4.12, stejně tak jako Barbora a Barbara, v některých kalendářích je Bára i uvedena.
@Anonymní píše:
Mám Barboru, Bára v kalendáři není, stejně jako je tam Michaela a není tam Míša. Je to jedno a totéž jméno, jen varianta.
No, muže dát Bára i Barbora- to pak bude mít např. v občance, Míšu nevím, jestli by povolili
Bára sice v tom základním kalendáři není, ale může ji tak pojmenovat…Obě slaví svátek 4.12
@123Soňa píše:
No, muže dát Bára i Barbora- to pak bude mít např. v občance, Míšu nevím, jestli by povoliliBára sice v tom základním kalendáři není, ale může ji tak pojmenovat…Obě slaví svátek 4.12
Takže svátek má na Barboru, všichni jí budou říkat Báro, jen jí každou chvíli bude někdo psát někam Barbora místo Bára ![]()
V čem je tedy to jméno samostatné, když není v kalendáři ![]()
Nějak mi uniká ten smysl ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat máte někdo někoho jménem Bára? já našla v kalendáři jméno Barbora ale chtěla bych dát Báru
@Anonymní píše:
Takže svátek má na Barboru, všichni jí budou říkat Báro, jen jí každou chvíli bude někdo psát někam Barbora místo Bára
V čem je tedy to jméno samostatné, když není v kalendáři
Nějak mi uniká ten smysl
Kalendáře s tím nemají nic společnýho, tam jen jejich výrobci dávají nejfrekventovanější jména. Máme tady tisíce jmen, ale jen 356 dní v roce, takže logicky má jeden den více jmen jmeniny. Spousta lidí nechce dávat jméno Barbora, protože se nemusí hodit k příjmení nebo je hodně dlouhé.
Dala bych Barboru, jinak bude všude vysvětlovat, že není Barbora, ale Bára, jako Divá Bára…
Ale prd, zakladatelko, dej variantu, která ti víc sedí. A Bára je už taky vcelku rozšířená, jak psal někdo výśe. My máme v příbuzenstvu Deboru například, chudák holka
Bára bych vůbec neřešila ![]()
Příspěvek upraven 22.03.21 v 13:35
Je fakt, že Barbora a k tomu dlouhé příjmení je za trest. Měla jsem nejlepší kámošku Barboru s 5ti slabičným příjmením. Chuděra vždycky než si podepsala test, tak já už byla v půlce cvičení
![]()
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat máte někdo někoho jménem Bára? já našla v kalendáři jméno Barbora ale chtěla bych dát Báru