Jméno pro holčičku - Bára

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
22.3.21 13:48
@Janli píše:
Kalendáře s tím nemají nic společnýho, tam jen jejich výrobci dávají nejfrekventovanější jména. Máme tady tisíce jmen, ale jen 356 dní v roce, takže logicky má jeden den více jmen jmeniny. Spousta lidí nechce dávat jméno Barbora, protože se nemusí hodit k příjmení nebo je hodně dlouhé.

Rozdíl je jen v tom, že si bude muset žádat o zápis a svátek bude mít stejně na Barboru, co jsem se dočetla, tak Bára je jen varianta Barbory, žádné samostatné jméno

• Citovat
  • Upravit
68971
22.3.21 13:50

Jo, jde to, jednu Báru (v rodnm listě Bára) znám. A s kalendářem to naprosto nesouvisí, hromada dneska dávaných jmen v kalendáři ani není, neb dokonce existuje kalendářů několik verzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68971
22.3.21 13:54
@Anonymní píše:
Rozdíl je jen v tom, že si bude muset žádat o zápis a svátek bude mít stejně na Barboru, co jsem se dočetla, tak Bára je jen varianta Barbory, žádné samostatné jméno

Jakej zápis? Pokud je to v Čr normálně dávané jméno (byť Barbora je samozřejmě výrazně častější), může ho mít bez jakýhokoliv papírování a lítání po matrikách. Stejně, jako by nahlásila Janu, Hanu, Zuzanu, tak prostě dá Báru. Dítě bud mít v rodným listě Bára, v občance Bára, všude Bára. Jak jí budou v reálu říkat, popř. kdy bude slavit svátek vůbec nesouvisí s tím, jak se bude jmenovat. Mám v okolí holčičku, co má svátek den po svých narozeninách, tak rodiče našli jinej kalendář a slaví to o pár měsíců jindy, no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1459
22.3.21 13:58

Dej klidně Báru, kolem nás je jich hodně-právě jen Bára, ne Barbora, líbí se mi to, ale je jich už víc než dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
22.3.21 14:00
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat máte někdo někoho jménem Bára? já našla v kalendáři jméno Barbora ale chtěla bych dát Báru :think:

Pro holčičku je to ok :*
Ale tak jí přece můžete říkat i když bude oficiálně Barbora, ne? ;)
Co až vyroste, co až půjde ve 30 na formální pracovní pohovor nebo obchodní jednání - bude ráda, že se jmenuje zdrobnělinou? :roll: Já bych tedy ráda nebyla… 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.21 14:09
@Anonymní píše:
Rozdíl je jen v tom, že si bude muset žádat o zápis a svátek bude mít stejně na Barboru, co jsem se dočetla, tak Bára je jen varianta Barbory, žádné samostatné jméno

Bára je normální jméno, tak proč žádat? 8o
A kdy má dítě svátek, to je snad úplně jedno. Moje dítě v kalendáří vůbec není, a co? Pokud Bára sedí k příjmení víc, tak je to rozumnější než dávat za každou cenu Barboru. :roll:

• Citovat
  • Upravit
4731
22.3.21 14:10
@niklucie píše:
Pro holčičku je to ok :*
Ale tak jí přece můžete říkat i když bude oficiálně Barbora, ne? ;)
Co až vyroste, co až půjde ve 30 na formální pracovní pohovor nebo obchodní jednání - bude ráda, že se jmenuje zdrobnělinou? :roll: Já bych tedy ráda nebyla… 8)

No Bara neni zdrobnelina, ale zkracenina..to by musela byt Barborka, Barunka, Baruska… jediny s cim se setka, ze se ji budou ptat, nekde treba pri registraci, jestli je Bara nebo Barbora a na tabore ji mozna blbe nadepisou diplom.. take se jmenuji zkraceninou jednoho jmena a vyhovuje mi to mnohem vic, nez mit to cele jmeno, ze ktereho to me vychazi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.3.21 15:21

@Janli
Právě že Barbora je také pěkné ale máme i dlouhé příjmení. Tak jsem si říkala že může být vedena jen jako Bára v rodném listu :lol:

• Citovat
  • Upravit
21
22.3.21 15:30

Máme Báru, také máme dlouhé příjmení a nikdo neměl připomínky… A říkat jí můžete jak chcete :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
22.3.21 15:43
@Anonymní píše:
@Janli
Právě že Barbora je také pěkné ale máme i dlouhé příjmení. Tak jsem si říkala že může být vedena jen jako Bára v rodném listu :lol:

Taky máme Barboru, já ji teda dala i k dlouhýmu příjmení, ale počítám s tím, že si ho může kdykoliv zkrátit, pokud bude sama chtít. Báru klidně dej, kamarádi ji taky mají, oni mají ještě delší příjmení než my… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
65203
22.3.21 18:11
@123Soňa píše:
Já jen psala, že ten příměr s Míšou je takový zavádějící.

No ona je Michaela a Michala. Ta Michala jen jen v některých kalendářích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
22.3.21 18:42

Kamarádka má taky čistě, jen Báru, ne Barboru, což ji schvaluji, Barbora se mi nelíbí a ji zřejmě se to taky nelíbilo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22901
22.3.21 18:50

A synovec je Vítek a ne Vít, což se mi taky líbí víc a schválně, jestli s tím bude mít nějakou potíž vysvětlovat, že není Vít, ale Vítek :think: Zatím mu jsou 3 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2707
22.3.21 19:49

@vokishka jj, Michalu znám, má svátek na Michala, kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65203
22.3.21 20:11
@123Soňa píše:
@vokishka jj, Michalu znám, má svátek na Michala, kluka.

No já mám občas kalendář, kde je Michaela v říjnu a k tomu je i Michala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko