Jméno pro holčičku - Bára

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2719
22.3.21 21:13

@vokishka je, máš pravdu. Tak to tak asi slavila jen ta moje spolužačka, měla otce Michala, tak to bylo nejspíš kvůli tomu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
22.3.21 21:19

@123Soňa myslim ze driv byla Michala s Michalem a Michaela s Michaelem… alespon ja jsem v tom cele detstvi zila a hodne jsem se ohanela, ze jsou to jina jmena a maji i jindy svatek 🤗

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
22.3.21 22:03
@Xmichaelah píše:
@123Soňa myslim ze driv byla Michala s Michalem a Michaela s Michaelem… alespon ja jsem v tom cele detstvi zila a hodne jsem se ohanela, ze jsou to jina jmena a maji i jindy svatek 🤗

Tak stejne si to lidi delaji po svym. Ja treba vubec nepochopila, proc je sam Petr a pak jeste Petr a Pavel. Pritom samotny Pavel myslím neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3204
23.3.21 00:19

Máme Barboru - Barunku, Báju :srdce:
Je jediná ve školce s tímto jménem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23071
23.3.21 00:26

@vokishka Jo, to jsem taky nikdy nepochopila a proč zrovna Petr má 2× svátek v kalendáři? Nebylo by špatný napsat těm, co sestavují kalendář, aby nám to vysvětlili :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
23.3.21 13:16

Já nevím, no. V padesáti bych Bára být oficiálně nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65674
23.3.21 13:34
@Blankaspl píše:

Proc, Bara Hrzánová treba v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
23.3.21 13:39
@Blankaspl píše:

Já bych třeba v padesáti nechtěla být Iveta. A to je úplně normální jméno :P :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4731
23.3.21 13:45
@Blankaspl píše:

To aby se nechal clovek v 50ti prejmenovat… 50ti lety Barbore budou stejne vsichni rikat Baro… moji babicce rikaj vsichni Marusko uz 85 let…asi jsme ji meli v 50ti zacit rikat Marie nebo co :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
686
23.3.21 14:21

Ja bych klidne dala Bara, me se to moc libi. Ja co znam dospele Barbory, se stejne predstavuji jako Bara.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1229
23.3.21 19:39
@vokishka píše:
Proc, Bara Hrzánová treba v pohodě.

Nechala bych si říkat Bára jen od kamarádů a od lidí, kteří jsou mi milí. Považuju to za intimní oslovení. I ta Hrzánová je oficiálně Barbora.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.3.21 19:50
@Blankaspl píše:
Nechala bych si říkat Bára jen od kamarádů a od lidí, kteří jsou mi milí. Považuju to za intimní oslovení. I ta Hrzánová je oficiálně Barbora.

Jakože by jsi od ostatních vyžadovala, aby tě oslovovali Barboro? :mrgreen: Já teda nevím, ale mě nikdo neoslovuje základním tvarem jména. To dělal hen jeden člověk a o tom jsem si myslela, že je pozér…

• Citovat
  • Upravit
1229
23.3.21 20:04
@Janli píše:
Jakože by jsi od ostatních vyžadovala, aby tě oslovovali Barboro? :mrgreen: Já teda nevím, ale mě nikdo neoslovuje základním tvarem jména. To dělal hen jeden člověk a o tom jsem si myslela, že je pozér…

Ano, základním tvarem. Je krásný. Báro jen kamarádi… Hele, mně už těch pade bylo, tak na to možná koukám jinou optikou. Ale fakt bych nechtěla, aby mě třeba v práci nějaký ucho oslovovalo Báro. Je to příliš familierní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
23.3.21 20:10
@Blankaspl píše:
Ano, základním tvarem. Je krásný. Báro jen kamarádi… Hele, mně už těch pade bylo, tak na to možná koukám jinou optikou. Ale fakt bych nechtěla, aby mě třeba v práci nějaký ucho oslovovalo Báro. Je to příliš familierní…

Ucha mě v práci zásadně oslovují paní Jaňouchová… :mrgreen:. Taky mi dávno není dvacet…

• Citovat
  • Upravit
1229
23.3.21 20:18
@Janli píše:
Ucha mě v práci zásadně oslovují paní Jaňouchová… :mrgreen:. Taky mi dávno není dvacet…

No a ta Barbora by byl takový hezký mezistupeň. Já přece neříkám, že to zakladatelka nemá dávat. Ať dá, když se jí to líbí. To, že já bych prostě byla radši Barbora, to je můj názor, který si s dovolením ponechám :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze