Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj kočky,
Zajímalo by mě, jestli si stále drží horní příčky u holčiček Sofinky, Ellinky, Emičky apod… u chlapečků Matyášci, Tobiášci, Sebastianci…
Byla jsem nedavno u mudr a rikala ze ma plnou ordinaci ted Teošků (Teodorů), a zda se, ze u holčicek začiná být oblibena Stella (Ella uz je ohrana asi
)
Jak to vidite?? Nebo jak mate ve svem okoli?
Děkuju ![]()
@Rose16 píše:
Ahoj kočky,
Zajímalo by mě, jestli si stále drží horní příčky u holčiček Sofinky, Ellinky, Emičky apod… u chlapečků Matyášci, Tobiášci, Sebastianci…Byla jsem nedavno u mudr a rikala ze ma plnou ordinaci ted Teošků (Teodorů), a zda se, ze u holčicek začiná být oblibena Stella (Ella uz je ohrana asi
)
Jak to vidite?? Nebo jak mate ve svem okoli?
Děkuju
Máme v okolí vše. I Pepy, Franty, Tondy, Martiny, Kubíky, Vojty, Aleny, Lucky, Kláry, Aničky…
@Rose16 tomu nerozumím, abych dítěti dávala jméno co je zrovna in. Vždyť ten trend za chvíli pomine. Navíc musí být suoer mít ce třídě 3 Emy, 3 Stelly, 3 Tobiáše.
Přitom je tolik krásných jmen.
Stejně… Na hřišti se volá Maty, ať už je to cokoliv a pak ještě Anicky.
@nikive píše:
@Rose16 tomu nerozumím, abych dítěti dávala jméno co je zrovna in. Vždyť ten trend za chvíli pomine. Navíc musí být suoer mít ce třídě 3 Emy, 3 Stelly, 3 Tobiáše.
Přitom je tolik krásných jmen.
Asi se právě chce těm nejmódnějším vyhnout, aby děti nebyly ve 3 tři stejného jména. To už bylo i za nás. Několik Jirků, Lenek, Hanek, Honzů…
@nikive proto se neptam, ze chci davat co ted frčí😂 🤭 mam chlapecka 3 mesice, tak jsem jenom zvedava, protoze zamer jit s midni vlnou urcite nemam👍 😀
@Rose16 píše:
@nikive proto se neptam, ze chci davat co ted frčí😂 🤭 mam chlapecka 3 mesice, tak jsem jenom zvedava, protoze zamer jit s midni vlnou urcite nemam👍 😀
A není lepš dát jméno, které se vám dvěma nejvíc líbí? Stejně se mu stane, že jmenovce potká. Když ne ve třídě, tak v kroužku nebo v jiné dětské skupině. Není to nerešitelný problém. Bylo to vždycky. I v roce 1984, když jsem nastoupila do 1.třídy, tam bylo 6 dvojic jmen. Dana, Hana, Lenka, Jiří, Jan, David.
@Russet jj to si myslin taky, jen aktualne zadne jmeno nevybiram. Jsem jen zvedava, protoze u nas v okoli porad prave slysim Sofinka, Ellinka, Tobík, Sebík… tak jestli i jinde porad tyto jmena jsou top nebo je zacina nejake jine nahrazovat viz ten Teodor, Stella, Mia apod… ![]()
Jo tahle jména stále vedou a pak taky Kuba, Sebik, Samik, Ela, Nela, Sára. Těch je v okolí snad 10, těch Kubíků, myslím. Přitom třeba Norberta nemáme v okolí ani jednoho, přitom takové pěkné jméno.
@Rose16 píše:
@Russet jj to si myslin taky, jen aktualne zadne jmeno nevybiram. Jsem jen zvedava, protoze u nas v okoli porad prave slysim Sofinka, Ellinka, Tobík, Sebík… tak jestli i jinde porad tyto jmena jsou top nebo je zacina nejake jine nahrazovat viz ten Teodor, Stella, Mia apod…
U nás je i Stella a Ella. Sebík a Tobík je už starší. To bys musela dát Anakin nebo Božidara, aby se nepotkali s jiným toho jména
Mě zase přijde, že se dost vrací tradiční jména, u nás v okolí je to samá Anička, Eliška a Vojta. Já už někde od puberty chtěla Maxmiliána a bylo mi jedno, že v jednu dobu bylo premaxíkováno
Ve školce je jediný.
@janickaIII píše:
Jo tahle jména stále vedou a pak taky Kuba, Sebik, Samik, Ela, Nela, Sára. Těch je v okolí snad 10, těch Kubíků, myslím. Přitom třeba Norberta nemáme v okolí ani jednoho, přitom takové pěkné jméno.
To mi přijde na mimino dost tvrdé. A říkat mu Bertíku, to mu můžu dát jméno rovnou Albert.
@Russet neee to opravdu nehrozí🙈Božidarku ani Anakina nebo Andromedu neplanuji ani v daleke budoucnosti, ted neplanuju zadny👍 😀 jak rikas, v praci mam 4 Honzi (a je nas asi 25 celkem). To je potom zmatek.😂
@Russet píše:
To mi přijde na mimino dost tvrdé. A říkat mu Bertíku, to mu můžu dát jméno rovnou Albert.
Nebude přeci celý život mimimo
Můžeš říkat různě, ne jen Bertiku.