Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě se taky víc líbí Rozálka. Dvě R ve jméně mi připadá takový tvrdý.
Líbí se mi víc Rozálie. Říkat jí můžete i Rozárka, ne Rozálka. To se ztratí. Snad nebude ráckovat ![]()
Rozálie.
Rozárie se mi nelíbí, protože jí říkají Rózo nebo Rozáro.
Róza je na vesnici běžně koza.
To už se mi víc líbí jméno Emily nebo Emilie. Než Rozárie.
Jsi přípravená, že jí všichni budou říkat Rózo? Dvě známý mám, co daly dítěti tohle jméno a obě se nad Rózou hrozně čertí. Co čekaly, to nevím? A někteří experti si dávají záležet, aby to Ó protáhli donekonečna. V základním tvaru hezký jméno, ale to nebude používat nikdo, takže Rozárie nebo Rozálie je jedno. Nakonec to bude jen Róza…
Rozárie jé Rózina a Rozálie je Růžena, já bych byla tedy radši Růženka ![]()
Naprosto souhlasím s manželem. Rozárie je Rozárka, Rozálie je Rozálka.
Rozálka je škaredě, ale Rozálie krásné.
Rozárie je škaredé, ale Rozárka krásné.
Z tohoto důvodu jméno u nás vypadlo. Prostě jsme odmítali říkat holčičce jinak než se jmenuje. Zdrobnělina Rozálie už je pro mě nepřekousnutelný patvar. A za mě se to teda neztratí!
Ty 2 R na me zni moc tvrde, krkolomne.
Jinak Rozalka je krasne jmeno pro petiletou slecnu, ale jak pak rikate dospele? Nerypu, ptam se ![]()
A jak ji budou rikat, az dospeje? Mne se tohle jmeno zda vhodne tak pro dite, divne pro dospelou zenu. Nechtela bych byt Roza.
Dejte normální Růženu a budete mít po hádce. A všem Růženkám vše nejlepší k svátku. ![]()
@mroe píše:
A jak ji budou rikat, az dospeje? Mne se tohle jmeno zda vhodne tak pro dite, divne pro dospelou zenu. Nechtela bych byt Roza.
No co, nechá si říkat Rous - Rose.
@Russet píše:
No co, nechá si říkat Rous - Rose.
Pak je ale bezpredmetna cela diskuse, kdyz ji budou stejne rikat jinak, je uplne jedno, jak se bude jmenovat.
Rozarka je pro me sova z Popelky, za me dobry. Rozalka mi pripadne jako spatne vyslovena Rozarka. Rozo bych ji primarne sama nerikala, nelibi se mi to, ale to bude i s Rozarii i Rosalii. Nase dite ma petislabicne jmeno a zatim nikdo nezdrobnuje ani nezkracuje a to jsme meli pripravenych tolik moznosti ![]()
Nemůžeme se stále doma shodnout a to ani v rámci rodiny. Manžel a děti si stojí za Rozárií, jednak že Rozárka je jedině Rozárie a druhak, že je to unikátnější jméno a dále, že nám jde více k příjmení. Mně se víc líbí Rozálie. Přijde mi ženštější, hezčí, zvukomalebnější a zároveň tradičnější. Dle rodiny je Rozálie Rozálka. Já nesouhlasím.
Vím, že je to o vkusu. Já bych se klidně Rozálie jmenovala, dcera by zase byla raději Rozárie. Máte děti toho jména? Jak si říkají? Užíváte vůbec základní tvar jména?