Rozálie vs. Rozárie

Anonymní
13.3.21 10:13

Rozálie vs. Rozárie

Nemůžeme se stále doma shodnout a to ani v rámci rodiny. Manžel a děti si stojí za Rozárií, jednak že Rozárka je jedině Rozárie a druhak, že je to unikátnější jméno a dále, že nám jde více k příjmení. Mně se víc líbí Rozálie. Přijde mi ženštější, hezčí, zvukomalebnější a zároveň tradičnější. Dle rodiny je Rozálie Rozálka. Já nesouhlasím. :D Vím, že je to o vkusu. Já bych se klidně Rozálie jmenovala, dcera by zase byla raději Rozárie. Máte děti toho jména? Jak si říkají? Užíváte vůbec základní tvar jména?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35666
13.3.21 10:16

Mě se taky víc líbí Rozálka. Dvě R ve jméně mi připadá takový tvrdý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.3.21 10:19

Líbí se mi víc Rozálie. Říkat jí můžete i Rozárka, ne Rozálka. To se ztratí. Snad nebude ráckovat :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
13.3.21 10:25

Rozálie.
Rozárie se mi nelíbí, protože jí říkají Rózo nebo Rozáro.
Róza je na vesnici běžně koza.
To už se mi víc líbí jméno Emily nebo Emilie. Než Rozárie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27621
13.3.21 10:27

Stějně jí budou všichni říkat Rózo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.3.21 10:33

Jsi přípravená, že jí všichni budou říkat Rózo? Dvě známý mám, co daly dítěti tohle jméno a obě se nad Rózou hrozně čertí. Co čekaly, to nevím? A někteří experti si dávají záležet, aby to Ó protáhli donekonečna. V základním tvaru hezký jméno, ale to nebude používat nikdo, takže Rozárie nebo Rozálie je jedno. Nakonec to bude jen Róza…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.3.21 10:43

@Janli Mně se Roza líbí, takže s tím problém nemám. :)

@Kelsey Jsme z Prahy, tady na kozu nenarazíš. Dělám si legraci, ani to mi nepřijde jako překážka. Na každém jménu se najde proti. Nám se prostě Rozárka líbí. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
12330
13.3.21 10:44

Rozárie jé Rózina a Rozálie je Růžena, já bych byla tedy radši Růženka :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
714
13.3.21 10:53

Naprosto souhlasím s manželem. Rozárie je Rozárka, Rozálie je Rozálka.
Rozálka je škaredě, ale Rozálie krásné.
Rozárie je škaredé, ale Rozárka krásné.

Z tohoto důvodu jméno u nás vypadlo. Prostě jsme odmítali říkat holčičce jinak než se jmenuje. Zdrobnělina Rozálie už je pro mě nepřekousnutelný patvar. A za mě se to teda neztratí!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1695
13.3.21 10:56

Ty 2 R na me zni moc tvrde, krkolomne.
Jinak Rozalka je krasne jmeno pro petiletou slecnu, ale jak pak rikate dospele? Nerypu, ptam se :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
13.3.21 10:56

A jak ji budou rikat, az dospeje? Mne se tohle jmeno zda vhodne tak pro dite, divne pro dospelou zenu. Nechtela bych byt Roza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
13.3.21 11:03

Dejte normální Růženu a budete mít po hádce. A všem Růženkám vše nejlepší k svátku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
13.3.21 11:03
@mroe píše:
A jak ji budou rikat, az dospeje? Mne se tohle jmeno zda vhodne tak pro dite, divne pro dospelou zenu. Nechtela bych byt Roza.

No co, nechá si říkat Rous - Rose.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35326
13.3.21 11:04
@Russet píše:
No co, nechá si říkat Rous - Rose.

Pak je ale bezpredmetna cela diskuse, kdyz ji budou stejne rikat jinak, je uplne jedno, jak se bude jmenovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
13.3.21 11:06

Rozarka je pro me sova z Popelky, za me dobry. Rozalka mi pripadne jako spatne vyslovena Rozarka. Rozo bych ji primarne sama nerikala, nelibi se mi to, ale to bude i s Rozarii i Rosalii. Nase dite ma petislabicne jmeno a zatim nikdo nezdrobnuje ani nezkracuje a to jsme meli pripravenych tolik moznosti :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze