Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Rose16 To nebylo myšleno na tebe. Jen konstatování všeobecně. My jsme byly ve třídě na střední taky tři a bylo to na palici.
Hodně populární mi přijde i Vojtěch, Eliáš, Tobiáš. Z holčičích Ella, Nina, Mia, Sofie.
My si vybrali Alberta. Původně byl ve výběru i Honzík a Tomáš, ale těch je jako máku taky. Mí přátelé se hodně vrací k tradičním jménům, staročeským.
Kolem mě je teď nově hodně Evelyn.
Dcera je Terezie. Ve školce má Evelyn, Evlin. Sophie, Sofie, Soffie. Emma, Ema, Ela, Ella, Ellena a dvě Elišky. Dvě Adély. Třeba taková Karolína tam není ani jedna. Z kluků tam snad není nikdo se stejným jménem nebo si teď aspoň nemůžu vybavit. Je tam teda Matyáš, Eliáš, Tobiáš. Sebastián, Maxim, Samuel. Ale taky tam má Pepíka, Mirečka. Když mi vypráví o holkách, tak stejně většinou nevím, kterou myslí. Psát přáníčka k svátku je pro mě za trest.
Jsem teď těhotná a pokud to bude chlapeček bude to Dominik, pokud holka tak Viktorie, kterých je taky všude dost, ale já osobně znám jen jednu. Navíc je to jediný jméno na kterým jsme se s chlapem shodli, takže to neřeším
My máme Kájíka a jsme úplný exoti i u doktora 😀 Jinak znám hodně Tedíků a Tobíků a ještě jsou to většinou bráchové.
@nikive píše:
@Rose16 To nebylo myšleno na tebe. Jen konstatování všeobecně. My jsme byly ve třídě na střední taky tři a bylo to na palici.
Hodně populární mi přijde i Vojtěch, Eliáš, Tobiáš. Z holčičích Ella, Nina, Mia, Sofie.
My si vybrali Alberta. Původně byl ve výběru i Honzík a Tomáš, ale těch je jako máku taky. Mí přátelé se hodně vrací k tradičním jménům, staročeským.
Albert je uzasny, Se zeptám asi blbě ale nemáte problém s tím že se tak jmenuje obchodní řetězec, že třeba když řekneš doma že “jedeš do Alberta”?? Já nevím asi se ptám jako pako ale tak nějak by mě to zajímalo ![]()
@kukysenemyl Karel super!!! Tedík a Tobík… to je originalita, aby se to mohlo hezky plést ![]()
Příspěvek upraven 18.03.21 v 11:11
@Rose16 u nás jedou Michalové a Lukášové. Kluci mají 7 kamarádů Lukášů, musím si pamatovat příjmení, jinak se 5 minut dohadujeme, o kom je vůbec řeč. Jinak jeden syn je Tobiáš a žádnou větší kumulaci toho jména jsem nezaznamenala. Byl jediný v celé školce, žádného Tobiáše jsme nepotkali ani na kroužcích, v příbuzenstvu nemáme a ve škole je v prvních dvou ročnících jediný. Takže v našem okolí je to spíš méně se vyskytující jméno. Jediná jména, u kterých zaznamenávám výskyt, kromě zmíněných Lukášů a Michalů, jsou to Stelly (ve školce měli tři) a Sofie (syn má ve třídě 4, z toho dvě z cizím, poměrně špatně vyslovitelným příjmením).
U nas se to hemzi Amalkama, Natalkama, Rozarkama, Sofinkama… A z kluku je to samy Tadeas, Matyas, Tobias…
My mame Lauru, a nastesti zatim v okoli o zadny nevim…
Já mám Ivana - myslela jsem, že bude široko daleko jediný a na základce jsou hned 4 - a paradoxně ani jeden není Rus
Stefana - ten je asi ojedinělý a Elenu - těch Elinek je hodně, ale ne tenhle základní tvar.
U nás je to samá Emmička (v závěsu s Eliškou a Ellou) a Honzík (v závěsu s Kubíkem). Pak je velká dlouhá pauza, pár Terezek, Aniček, Tomášků, Sebíků a Matýsků a zbytek už je v rovnováze. ![]()
@nikive píše:
@Rose16 tomu nerozumím, abych dítěti dávala jméno co je zrovna in. Vždyť ten trend za chvíli pomine. Navíc musí být suoer mít ce třídě 3 Emy, 3 Stelly, 3 Tobiáše.
Přitom je tolik krásných jmen.
Vzdyt to bylo vždycky!
@g.sandova píše:
Vzdyt to bylo vždycky!
Taky myslím. Za mého dětství byla každá druhá holka Jana, Lenka nebo Martina.Za dob dětství mé dcery Markéta, Terezka, Klárka nebo Kristýnka.
Tak holt dneska jsou v okolí Julinky, Rozálky, Natálky a Elinky.
Lidi podléhají módním jménům, stejně jako módě ve všem ostatním, jen si to nikdo nepřizná. Co ale dokáže člověka naštvat, je to, že vybere krásný nevšední jméno, který ale opravdu nikdo v okolí nemá a najednou všichni zjistí, že je ale fakt zajímavý a do pár let jich je v okolí několik…
Ela / Eliška, Ella, Elena, Elen, / - jednoznačně v mém okolí nejrozšířenější.
Máme Annu, široko daleko je jediná (byl to jeden z důvodů proč se nám líbilo), druhá dcera bude Alžběta, taky široko daleko nikde nic. Kdyby mi náhodou hráblo a měli jsme třetí, byl by to František/Františka.
Anonym kvůli jménům dětí, nechci je mít spojený s nickem.