Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Tak asi je to podobné jako ta Anna, malá je roztomilá Žofinka, ale jak ji oslovovat v dospělosti?
Nekdo jiný by to jméno snesl, ale tahle slečna z něj byla opravdu nešťastná. Nejspíš používala nějakou přezdívku, ale tu do úředního formuláře napsat nemůže.
@mado píše:
Tak asi je to podobné jako ta Anna, malá je roztomilá Žofinka, ale jak ji oslovovat v dospělosti?
Nekdo jiný by to jméno snesl, ale tahle slečna z něj byla opravdu nešťastná. Nejspíš používala nějakou přezdívku, ale tu do úředního formuláře napsat nemůže.
Zofie, Zofi… vzdyt je to hezky jmeno. Ani neni divny nebo smesny. Skoda, asi potkala vic lidi, co meli nazor, ze se rodice vyradili, a dali ji to najevo ![]()
@Lucy75 píše:
Tak ono se stačí podívat na žebříčky jmen v čr a máš jasno
tenhle je všeobecný
http://svatky.centrum.cz/…le-cetnosti/a tenhle je pro novorozence (a dají se dohledat i jednotlivé roky včetně letoška)
https://www.czso.cz/…v-lednu-2019
tohle je z 2019 a moc se od té doby nezměnilo..
trendy letoška zde
https://tn.nova.cz/…ce-2021.html?…
já bych se tím ale právě vůbec neřídila, nejsem zastáncem pěti Sofinek a Stellinek ve třídě..
Taky nejsem zastánce 5 Sofinek, na druhou stranu, pokud se jméno líbí rodičům, tak proč ne.Za mě je lepší mít běžné jméno, klidně i dost dávané, než nějakou divočinu. Beru to podle sebe, moje jméno bylo v každém kolektivu vícekrát vždy a trauma z toho nemám. Za to být široko daleko jediná a být tím napadná, to by se mi nelíbilo. Děti mají také běžně dávaná jména a nestěžují si. Je ale pravda, že na druhou stranu úplně nejsem pro ty davovky. Což je pro mě třeba Stela a Ema. Za to, Honzík, Tomášek a Terezka, mi přijdou fajn, protože ty se drží spoustu let. Stejně jako ten náš Kubík.
@Baba píše:Uz znam v okoli dva mladsi Vendeliny nez mame my
Já jsem vzkřísila ze zapomnění Theodoru…
@Janli píše:
Já jsem vzkřísila ze zapomnění Theodoru…
Krasny.
Kamaradi maji Teu. Uz dlouho teda, tehdy mi to neobvykly prislo, ted uz vlastne vubec.
Žofie je top! Neprošla přes manžela. Ta byla první na mém seznamu. Je to nádherné české jméno. Hrdě bych ho nosila.
@Rose16 TO mě teda vůbec nenapadlo. Sice kamarád si dělal legraci, že holčička bude Hypernova, ale mě se to do té doby s hypermarketem vůbec neasociovalo. Na každé jméno se dá něco vymyslet. To bych úplně neřešila. Stejně jako znám spoustu holčiček Mia a taky spoustu psů a koček Mia. A miluju jméno Albert i v té jeho čisté podobě, Bertík je kouzelný, ale k našemu příjmení se prostě hodí Albert a vůbec mi to nepřijde tvrdé.
@nikive - dcera má ve třídě 5 Jakubů, a nešlo to jinak rozdělit v paralelce jsou 4.
@klamonožka píše:
To mi tedy přijde úplně běžné, spíš tradičnější jméno, byla třeba Žofie Chotková.Teď je milion Sofinek, což je jen zahraniční obdoba Žofie, to tedy raději klidně Žofku.
Tak Žofie mi přijde třeba pěkné ![]()
@niklucie porad me ale zajima co je to “vznešené jméno”, Podle osobností nebo podle koho čeho?
Často mi přijde že maminky ani vlastně neví co znamená to slovo vznešené… ![]()
@Rose16 píše:
@niklucie porad me ale zajima co je to “vznešené jméno”, Podle osobností nebo podle koho čeho?![]()
Často mi přijde že maminky ani vlastně neví co znamená to slovo vznešené…
No, spíš podle sociálního statutu. Jak se jmenují bohatí lidé a jejich děti… ![]()
Skoro takovej „kargo kult“, řekla bych…
![]()
@niklucie píše:
No, spíš podle sociálního statutu. Jak se jmenují bohatí lidé a jejich děti…
Skoro takovej „kargo kult“, řekla bych…![]()
![]()
Tak to je dost smutné nebo jak to říct beznázorové?? Možná mají pocit že když bude mít atypické jméno tak mu tím zajistí zajímavější budoucnost nevím ![]()
Romové mají taky kargo kult. A když to nestihli jejich rodiče tak se postarají sami, na stránkách policie jsem četla, obviněný Chosé Rodriguez, dříve Gejza Lakatoš.
Ještě znám dvě Timey (Timea) jedna je už dospělá a jedna malinkatá.