Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@janickaIII píše:
Nebude přeci celý život mimimoMůžeš říkat různě, ne jen Bertiku.
Nebude. Ale pár let malý bude.
@Rose16 Albert je česky Vojtěch. Taky jednoho Berta znám a s obchodním řetězcem ho spojeného nemám.
Za mě teď v okolí vidím často jména Rozálie/Julie/Evelína/Matyáš, atd
A já osobně bych chtěla dát Ráchel, Rebeku nebo Rafaela. Určitě na R
![]()
@Russet píše:
Nebude. Ale pár let malý bude.
Jednoho Norberta znám od dětství a nikdo mu nikdy Bertiku neřekl. On na to ani neslyší.
@kukysenemyl píše:
My máme Kájíka a jsme úplný exoti i u doktora 😀 Jinak znám hodně Tedíků a Tobíků a ještě jsou to většinou bráchové.
Jako Tobiáš a Teodor jako bráchové?
@janickaIII Mám bratrance Norberta, Bertiku mu teda nikdo nikdy neříkal. Pro nás to byl vždycky Norbik a jeho žena mu říká Noro
@Rose16 píše:
Albert je uzasny, Se zeptám asi blbě ale nemáte problém s tím že se tak jmenuje obchodní řetězec, že třeba když řekneš doma že “jedeš do Alberta”?? Já nevím asi se ptám jako pako ale tak nějak by mě to zajímalo
Hele tohle bych vážně neřešila. Dneska se ten obchod jmenuje Albert za rok se bude jmenovat třeba Tedik… Fakt bych tohle neřešila. Kamarádka má Timothy (Timotej, nežijí ale v ČR) a všechny české kamarádky se strašně divily, že to je přeci šampon ![]()
@rozmaryna1234 píše:
@janickaIII Mám bratrance Norberta, Bertiku mu teda nikdo nikdy neříkal. Pro nás to byl vždycky Norbik a jeho žena mu říká Noro
No přesně, ten můj známý to má podobně. Maminka mu říká Norko.
kamarádi Norbi, učitelky Norberte. ![]()
Jee zrovna Teodorka máme téměř 2r a toto hrozně rada ctu
o jmene jsem měla jasno už několik let před otehotnenim a tenkrát jsem žádného opravdu neznala a co se nám narodil syn, se vyrojili jak houby po dešti
hlavně když tchyně valila ať se syn jmenuje raději Tadeáš, že se Teovi budou smát ![]()
@janickaIII ano bráchové a neznám jen jedny bratry s těmito jmény. Nikdy mi to nepřišlo divné, jen, že jich znám víc.
@kukysenemyl píše:
@janickaIII ano bráchové a neznám jen jedny bratry s těmito jmény. Nikdy mi to nepřišlo divné, jen, že jich znám víc.
A proč vlastně ne. Jen se jim to možná plete. ![]()
@janickaIII plete se to hlavně mému manželovi, protože syn s nimi kamarádí. Snad ještě nikdy jim neřekl správně, tak už jim říká jen „kluci“ 😀
@Russet píše:
U nás je i Stella a Ella. Sebík a Tobík je už starší. To bys musela dát Anakin nebo Božidara, aby se nepotkali s jiným toho jména
Teda s Božidarou jste mě nadchla. To je krásné.
Akorát nejsem katolík, tak nevim, jestli se hodí pro nevěřící.
@Psylocke
Božidara je fakt krásná varianta Boženy ![]()
Jen v Božím Daru by to mohlo znít trochu podivně ![]()
Ve školce je to u nás skoro samej Tobiášek, a k mému překvapení se sešli 3 Šimonkové a žádný Kubíček. Holčičky kolem jsou většinou Adélky, nebo Elišky.
Když jsem porodila vloni, v ten den se narodili 4 Vojtíšci, a 2 Matyášci. Holčička žádná.