Jména - nová módní vlna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
18.3.21 12:42
@janickaIII píše:
Nebude přeci celý život mimimo :lol: Můžeš říkat různě, ne jen Bertiku.

Nebude. Ale pár let malý bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
18.3.21 12:47

@Rose16 Albert je česky Vojtěch. Taky jednoho Berta znám a s obchodním řetězcem ho spojeného nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
120
18.3.21 12:53

Za mě teď v okolí vidím často jména Rozálie/Julie/Evelína/Matyáš, atd
A já osobně bych chtěla dát Ráchel, Rebeku nebo Rafaela. Určitě na R :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.21 13:16
@Russet píše:
Nebude. Ale pár let malý bude.

Jednoho Norberta znám od dětství a nikdo mu nikdy Bertiku neřekl. On na to ani neslyší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.21 13:19
@kukysenemyl píše:
My máme Kájíka a jsme úplný exoti i u doktora 😀 Jinak znám hodně Tedíků a Tobíků a ještě jsou to většinou bráchové.

Jako Tobiáš a Teodor jako bráchové?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
18.3.21 13:19

@janickaIII Mám bratrance Norberta, Bertiku mu teda nikdo nikdy neříkal. Pro nás to byl vždycky Norbik a jeho žena mu říká Noro

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.21 13:21
@Rose16 píše:
Albert je uzasny, Se zeptám asi blbě ale nemáte problém s tím že se tak jmenuje obchodní řetězec, že třeba když řekneš doma že “jedeš do Alberta”?? Já nevím asi se ptám jako pako ale tak nějak by mě to zajímalo :D

Hele tohle bych vážně neřešila. Dneska se ten obchod jmenuje Albert za rok se bude jmenovat třeba Tedik… Fakt bych tohle neřešila. Kamarádka má Timothy (Timotej, nežijí ale v ČR) a všechny české kamarádky se strašně divily, že to je přeci šampon :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.21 13:22
@rozmaryna1234 píše:
@janickaIII Mám bratrance Norberta, Bertiku mu teda nikdo nikdy neříkal. Pro nás to byl vždycky Norbik a jeho žena mu říká Noro

No přesně, ten můj známý to má podobně. Maminka mu říká Norko. :lol: kamarádi Norbi, učitelky Norberte. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
18.3.21 13:30

Jee zrovna Teodorka máme téměř 2r a toto hrozně rada ctu :srdce: o jmene jsem měla jasno už několik let před otehotnenim a tenkrát jsem žádného opravdu neznala a co se nám narodil syn, se vyrojili jak houby po dešti :D hlavně když tchyně valila ať se syn jmenuje raději Tadeáš, že se Teovi budou smát :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.3.21 13:31

@janickaIII ano bráchové a neznám jen jedny bratry s těmito jmény. Nikdy mi to nepřišlo divné, jen, že jich znám víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10651
18.3.21 13:34
@kukysenemyl píše:
@janickaIII ano bráchové a neznám jen jedny bratry s těmito jmény. Nikdy mi to nepřišlo divné, jen, že jich znám víc.

A proč vlastně ne. Jen se jim to možná plete. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
18.3.21 13:38

@janickaIII plete se to hlavně mému manželovi, protože syn s nimi kamarádí. Snad ještě nikdy jim neřekl správně, tak už jim říká jen „kluci“ 😀

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
18.3.21 13:48
@Russet píše:
U nás je i Stella a Ella. Sebík a Tobík je už starší. To bys musela dát Anakin nebo Božidara, aby se nepotkali s jiným toho jména

Teda s Božidarou jste mě nadchla. To je krásné. :srdce: Akorát nejsem katolík, tak nevim, jestli se hodí pro nevěřící.

• Citovat
  • Upravit
120
18.3.21 13:53

@Psylocke
Božidara je fakt krásná varianta Boženy :*
Jen v Božím Daru by to mohlo znít trochu podivně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
18.3.21 13:59

Ve školce je to u nás skoro samej Tobiášek, a k mému překvapení se sešli 3 Šimonkové a žádný Kubíček. Holčičky kolem jsou většinou Adélky, nebo Elišky.
Když jsem porodila vloni, v ten den se narodili 4 Vojtíšci, a 2 Matyášci. Holčička žádná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze