Jména - nová módní vlna

Napsat příspěvek
Velikost písma:
148693
18.3.21 18:16
@niklucie píše:
A přitom je to jen počeštěná Sofie :) ;)

Proč jen počeštěná…tady je přesně vidět že se človek prostě nezavděčí. Podle tebe jenom česká Žofie, kdyby byla Sofie/Sophie, tak se tu napíše že zase někdo chtěl jen vznešené jméno, proč nedal Žofii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
18.3.21 18:19
@Baba píše:
Si skubni. Beztak to bude Pepina :cert:

Mě napadla Anežka nebo Anastázie :lol: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
18.3.21 18:21
@Rose16 píše:
@niklucie porad me ale zajima co je to “vznešené jméno”, Podle osobností nebo podle koho čeho? 8o :lol: Často mi přijde že maminky ani vlastně neví co znamená to slovo vznešené… :think:

Já vnímám „vznesenost“ jména podle jeho dávné historie. Často mi zní vznešeně biblická jména nebo jména významných panovníků. Prostě jména, která v sobě mají ducha. Něco jako genius loci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
18.3.21 18:28
@mado píše:
Ta atypická jména musí umět ten dotyčný nosit, což u mimina nepoznáš, zda mu jméno bude vyhovovat nebo jej obtěžovat.
Zažila jsem u mladé slečny pracovně, že jsem ji říkala a ještě vyplňte křestní jméno a ona, zda opravdu musí, že se stydí, že má hloupé jméno… mrkla jsem do její občanky, byla Žofie.

Porad lepsi nez jeji alternativa Sofie. Hlavni mesto Bulharska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
18.3.21 18:29
@Baba píše:
Si skubni. Beztak to bude Pepina :cert:

Johana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1063
18.3.21 18:32
@mado píše:
Ta atypická jména musí umět ten dotyčný nosit, což u mimina nepoznáš, zda mu jméno bude vyhovovat nebo jej obtěžovat.
Zažila jsem u mladé slečny pracovně, že jsem ji říkala a ještě vyplňte křestní jméno a ona, zda opravdu musí, že se stydí, že má hloupé jméno… mrkla jsem do její občanky, byla Žofie.
@klamonožka píše:
To mi tedy přijde úplně běžné, spíš tradičnější jméno, byla třeba Žofie Chotková. :nevim: Teď je milion Sofinek, což je jen zahraniční obdoba Žofie, to tedy raději klidně Žofku.

Presne :palec:
Sofie je hrozne jmeno. Horsi uz je snad jenom Vanessa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Psylocke
18.3.21 18:38
@Anonymní píše:
Neřeknu, ještě bych tím podnítila další módní vlnu. :P:mrgreen:

V žádném případě nesdělovat jméno! Nejlíp nikomu :lol: To pak člověk nepochopí, když má vybrané jméno, které má třeba jedna osoba v ČR, někomu to řekne a ejhle začnou se objevovat, jak houby po dešti. Hrůza.

• Citovat
  • Upravit
120
18.3.21 18:40
@Anna766 píše:
Proč jen počeštěná…tady je přesně vidět že se človek prostě nezavděčí. Podle tebe jenom česká Žofie, kdyby byla Sofie/Sophie, tak se tu napíše že zase někdo chtěl jen vznešené jméno, proč nedal Žofii.

Ale ne :oops:
Sofie i Sophie jsou přece krásný jména. Ostatně moje neteř je Sofinka a je to úžasná malá holčička :srdce: :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148693
18.3.21 18:43
@niklucie píše:
Ale ne :oops:
Sofie i Sophie jsou přece krásný jména. Ostatně moje neteř je Sofinka a je to úžasná malá holčička :srdce: :*

No vidíš, rodiče ji dali to jméno že se jim líbilo a tak je to v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56
18.3.21 19:49

@modravlocka Ano třeba Karel, o tom jsem neslyšela žádnou maminku mluvit že by řekla že je vznešené. Přitom jmeno velkeho panovnika, zakladatele… 😀Tobias, Nicol, jsou na tom asi lip… a historicky neznam. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
18.3.21 21:01

Mne se od detstvi hodne libila Isabela (jako Kastilska). Mela jsem to i na seznamu jmen pro dceru, ale manzel me poucil, ze je film Stmivani… pak se mi jeste hodne libila Stela (jako Zazvorkova) a ta taky u muze neprosla. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
285
18.3.21 21:16

Ja se treba jmenuji Kamila a cele detstvi jsem si pripadala jak exot, protoze jsem zadnou dalsi nepotkala, az par ted v dospelosti, ale moc nas neni. A co vidim u nas ve skole, tak tam snad neni ani jedna.🤔 😅 a pritom se mi jako male libilo, kdyz na me volali Kamilko, jak kyticka😁 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5086
18.3.21 21:23
@niklucie píše:
Jo a ještě další level vznešenosti je Nicol, a ještě vznešenější je Nicolle. To je taková kaskáda rostoucí vznešenosti :D :lol:Jinak za mě nejde ani tak o „vznešenost“, jako spíš o to, co ty jména vyjadřujou, jako třeba rodinnou tradici, identitu atd. 8)

A me dali rodice trapne jen Nikola… vznesenost nikde :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2598
18.3.21 21:30

@bobulka88
Taky jsem chtěla Isabelu, přesně podle této královny ;) ale pak jsem si uvědomila, že to byla docela zla panovnice a navíc Isabela z větrné hůrky měla hrozně smutný osud. A Bella ze stmívání mě odradila definitivně :D
Stela se mi také moc líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65200
18.3.21 22:02
@Kalimba22 píše:
Ja se treba jmenuji Kamila a cele detstvi jsem si pripadala jak exot, protoze jsem zadnou dalsi nepotkala, az par ted v dospelosti, ale moc nas neni. A co vidim u nas ve skole, tak tam snad neni ani jedna.🤔 😅 a pritom se mi jako male libilo, kdyz na me volali Kamilko, jak kyticka😁 😅

Mame v práci dve Kamily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko