Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Holky, potřebovala bych radu, manžel pořádá pánskou jízdu na oslavu svých narozenin na chalupě a potřebuje jednoduché jídlo pro 10 kamarádů - nejlepší prý by byl guláš. S tím problém nemám, umím myslím dobrý, ale pro 10 chlapů jsem nikdy nevařila, max tak pro 6 dospělých, ale to už je dávno a nepamatuju si, kolik čeho bylo.
Proto se ptám, kolik masa (nejlépe hovězího) mám koupit? Myslíte, že tak 2kila by stačily?
Díky, Ivana
mě taky napadly dvě kila, ale zas když uděláš o trochu víc nic se neděje, aspoň nebudou koukat, že je málo a můžou si dát i druhý den nebo zbytek guláše zamrazíš. Možná bych koupilaa tři kila anebála se toho
jo a tady ty jízdy znám najedí se pak se pinknou a choděj a čučej co by ještě snědli, jo a na druhý den vývar ![]()
a budeš za hvězdu ![]()
uf, už tak to budu muset vařit nadvakrát, nemám tak velký papiňák, to bych musela na třikrát
To jsem si dala, že jsem se nabídla, mohli si uvařit párky a bylo by ![]()
Jo, to bude stačit - normovaná porce je snad 150 g syrového masa na osobu, když dáš 200 g, tak máš ještě rezervu. Beztak tam budou mít pívo a to zasytí
I když záleží jak moc jsou žraví, znám týpky, co by ty dvě kila snad zblajzli sami ![]()
Já bych taky dělala ze třech kil. Dělala jsem ted z 1,2kg a snědli to 4 lidi. To maso se hodně zdrcne.
já počítala 200 g na hlavu to by 2 kila stačili, ale právě musíš vědět jak moc jsou žravý, já vždy udělám víc než mám, ale zas jestli tam budou mít třeba chlebíčky nebo tak
já toho třeba sním daleko víc než můj chlap
já bych si pořád chodila přidávat ![]()
zas kdyby to pak vyhodili co nesnědli byla by to škoda peněz a práce
Au au au, to bude dřina… tak koupím 2,5 a zkusím to udělat nadvakrát, to by snad mohlo stačit
Manžel tam bude mít ještě i jiné „dožíračky“, nějaké párky, salám, rohlíky, jedou na chalupu, takže když jim dojde, mají smůlu
Druhý den mají v plánu jít někam na tůru, takže si dají vývar nebo česnekačku na spravení v hospodě, to vařit nemusím…
Já bych dala 3 kg, pokud nemáš velký hrnec upeč základ v troubě!!!!