Kolik masa pro 10 chlapů?

9548
23.1.11 16:56

Kolik masa pro 10chlapů?

Holky, potřebovala bych radu, manžel pořádá pánskou jízdu na oslavu svých narozenin na chalupě a potřebuje jednoduché jídlo pro 10 kamarádů - nejlepší prý by byl guláš. S tím problém nemám, umím myslím dobrý, ale pro 10 chlapů jsem nikdy nevařila, max tak pro 6 dospělých, ale to už je dávno a nepamatuju si, kolik čeho bylo.
Proto se ptám, kolik masa (nejlépe hovězího) mám koupit? Myslíte, že tak 2kila by stačily?
Díky, Ivana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
699
23.1.11 17:04

mě taky napadly dvě kila, ale zas když uděláš o trochu víc nic se neděje, aspoň nebudou koukat, že je málo a můžou si dát i druhý den nebo zbytek guláše zamrazíš. Možná bych koupilaa tři kila anebála se toho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
23.1.11 17:06

jo a tady ty jízdy znám najedí se pak se pinknou a choděj a čučej co by ještě snědli, jo a na druhý den vývar :mrgreen:
a budeš za hvězdu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
23.1.11 17:07

uf, už tak to budu muset vařit nadvakrát, nemám tak velký papiňák, to bych musela na třikrát :roll: To jsem si dala, že jsem se nabídla, mohli si uvařit párky a bylo by :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
23.1.11 17:08

Jo, to bude stačit - normovaná porce je snad 150 g syrového masa na osobu, když dáš 200 g, tak máš ještě rezervu. Beztak tam budou mít pívo a to zasytí :wink: I když záleží jak moc jsou žraví, znám týpky, co by ty dvě kila snad zblajzli sami :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574
23.1.11 17:09

Já bych taky dělala ze třech kil. Dělala jsem ted z 1,2kg a snědli to 4 lidi. To maso se hodně zdrcne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
23.1.11 17:13

já počítala 200 g na hlavu to by 2 kila stačili, ale právě musíš vědět jak moc jsou žravý, já vždy udělám víc než mám, ale zas jestli tam budou mít třeba chlebíčky nebo tak :nevim: já toho třeba sním daleko víc než můj chlap :oops: já bych si pořád chodila přidávat :-P
zas kdyby to pak vyhodili co nesnědli byla by to škoda peněz a práce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9548
23.1.11 17:16

Au au au, to bude dřina… tak koupím 2,5 a zkusím to udělat nadvakrát, to by snad mohlo stačit :think: Manžel tam bude mít ještě i jiné „dožíračky“, nějaké párky, salám, rohlíky, jedou na chalupu, takže když jim dojde, mají smůlu :-D Druhý den mají v plánu jít někam na tůru, takže si dají vývar nebo česnekačku na spravení v hospodě, to vařit nemusím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1610
25.1.11 12:26

Já bych dala 3 kg, pokud nemáš velký hrnec upeč základ v troubě!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí