Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Právě řeším elektroinstalace v novostavbě a opravdu mne překvapilo, že po rozmístění zásuvek podle mých představ jsem se dostala na číslo 52!!! Při rozmisťování zásuvek jsem využívala zkušeností z dosavadních bydlení - např. v tzv TV prostoru vice než klasicky umisťovanou dvouzásuvku, v místech umístění PC také. Nerada bych to totiž řešila velkým množstvím rozdvojek a prodlužovacích kabelu. Je to běžný počet? (podlahova plocha 117m2, dispozice 4+kk).
Příspěvek upraven 07.11.09 v 19:56
No já bych řekla, že docela jo. My jsme teda všude cpali dvojzásuvky a v kuchyni co jich je, když každej spotřebič má svojí, ale 52 asi nemáme, taky ten byt máme o dvacet metrů menší.Lepší mít nějaký zásuvky zbytečně, než všude tahat prodlužovačky.
Markéta
Ber to tak, zasuvek neni nikdy dost. Ja jich mam u pocitace 5 vedle sebe a stejne to nestaci. Navic je podle me lepsi mit jich vic, nez potom tahat daleko kabely.
Jen teda zaslepit je vsechny kvuli malym detem byla drina.
Máme jich nepočítaně
Plocha lehce přes 100m2, v každém pokoji tak 7 zásuvek. A i tak právě koukám na prodlužovací kabel
![]()
ber zasuvek co to pujde…bydlime ve starym domecku, kde je s pokoji 1 - 2 zasuvky a je to des a bida…takze na nejakych 6+1 mame cca 10 zasuvek
Mi přijde, že jich nemáš až tak moc
Věř mi, že i když jich uděláš víc než chceš, budou chybět!!!
L.
Rekonstruovali jsme, plošně jsme na tom podobně, v každém pokoji máme aspoň 4 zásuvky (na každé zdi, někde zakryto nábytkem, ale jsou tam)). U PC, TV a v kuchyni mnohem více, celkem taky okol 50 a někde nám chybí. Dodělávali jsme na chodbě a v šatnách, pro úklid (luxování). Hodí se i ty ve sklepě, tátově kytkáriu - kumbálu a na půdě.
Hlavně vhodně zvolit jistič a pojistky (a pro citlivá zařízení jako PC s předpěťovou ochranu), poradí elektrikář nebo ještě lépe revizák (na nový elektrický rozvod byste měli mít revizi, někdy řemeslníci tvrdí, že o tom neví, ale je to tak).
Myslím že je to v pohodě… SIce je to velký číslo,a le když připočítáš zásuvky na chodbách,koupelnách atd, tak to zas tak hrozný není.
Teď bohužel nejsem schopna spočítat kolik máme zásuvek mi, ale vím že plánování a ty nákresy kde přesně budou , byli na vyšší dívčí… brrr ještě že už to máme za sebou…
Řekla bych, že zásuvek není nikdy dost.
Spočítala jsem z hlavy jen obývák, kuchyň a chodbu a vyšlo mi 20 dvojzásuvek. Ale kabelům jsme se stejně nevyhli, protože jsme pak přestavěli nábytek a najednou byly zásuvky nepřístupné.
Já myslím, že čím víc, tím líp
My máme 20 zásuvek jenom v 1+1
(10 dvojzásuvek) Měla být ještě jedna, ale kdosi nám tvrdil, že prý nemůže být zásuvka nad umyvadlem nebo co
(20 let tam byla…)
A to dost lituju, že nemáme zásuvky i na chodbě a na WC - starý barák, při rekonstrukci to nikoho nenapadlo…
naprostý souhlas, i kdyby jich bylo 100 tak stejně jednoho krásnýho dne dojde na pocit, že nějaká chybí ![]()
Ja tedy v našem 3kk s o něco málo větší než poloviční vaší podlahovou plochou napočítala 25 a přidávala bych jak vzteklá jen kdyby to tak lehce šlo ![]()
K PC bych foukla 2 dvojzásuvky naráz, a k tv taky (je tam tv, dvd, repráky).
My máme v 2+kk 12 dvojzázuvek … potřebovala bych jich víc a jinak rozmístěné .. nejlepší je tak zásuvka v každém rohu
.
u každého místa s předpokládaným umístěním PC jsme dali tři zásuvky (bedna, monitor, repro). A v mistě pro TV pět ![]()
Angua: pročpak, že nemáš zásuvku na WC? Tam ji taky nemáme tak abych pak nenadávala. Na chodbach samozřejmě mám, kvůli vysavači.
Jinak díky za podporu, měla jsem strach aby si na nás pak elektrikář neukazoval prstem jako na exoty ![]()
Tak jsem to schválně orientačně spočítala a máme „jen“ asi kolem 45 (a to dvojzásuvku počítám za 2). Máme domek 5+kk, 2 podlaží po cca 110m.
Spíš než počet nás trápí rozmístění.
Rekonstruovali jsem starší dům, spoustu elektriky jsme předělávali, něco nechávali na původních pozicích…jenže jsme s rekonstrukcí nadlisky valili kvůli termínu porodu, takže na rozmyslení si, kde budou světla, zásuvky a vypínače jsme měli asi 1/2 dne a to ještě já na místě a přítel po telefonu
Takže pochopitelně nám to vychází, že v místnosti, kde je třeba 6 zásuvek, jsou 4 za nábytkem a ty ty 2 taky nic moc poloha
klisika…
Obdivuji ty, kdo si u novostavby zvládnou tohle PRAKTICKY naplánovat dopředu!! ![]()
Doporucuju do pokoju zasuvku pod vypinace u dveri. Ty nikdy nezastavis nabytkem a vysavac tim padem napojis vzdy. Poradil nam to elektrikar a fakt je vyuzivame… i na zehleni a tak… nemusim lezt slozite pod stul nebo za nabytek. ![]()
A zaslepovat netreba, delali jsme to loni a mame zasuvky, co maji zaslepeni v sobe…