Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Nevidim moc rozdil mezi 1500 a 2000, dala bych 2000 nez si od toho „odecitat“ tech par stovek za pomoc…
@xantipi píše:
Taky bych dala 2000, já bych se styděla dát 500.
Peníze budeme dávat v 50 korunách, takže 500 v obálce určitě nehrozí.
Jinak díky za názory, počkám si ještě na nějaké a uvidím.
Zakladatelka…
Když jsme byli s manželem na svatbu pozvaní na večer tak jsme dávali 1000,– bez ohledu na to, jestli byla hostina luxusní nebo raut nebo opékání prasete… Teď se chystáme na další svatbu - známí, nejsou to nejbližší přátelé, ale jsou moc fajn. Obřad mají od 15 a pak všichni na raut. Budu zase dávat 1000,– s tím, že z toho udělám nějakou kytku nebo něco podobného. ( jsem si jistá, že ve dvou lidech tam ani zdaleka tolik neprojíme a nepropijeme- já ještě kojím a manžel bude řídit…)
Já bych dala jen 1000 Kč, víc jen kdybych tam spala ![]()
jsem škrt, co ![]()
@Anonymní píše:
@Lenkahusa @JaneDoe
Obě dvě myslíte tisíc za oba dohromady?
já myslím dohromady, 500 Kč za osobu se mi zdá akorát
kolik bych teda měla dávat kdybych tam spala, kdybych dávala dvojku jen za odpoledne ![]()
@JaneDoe ja tedy osobne dar beru jako dar a neprepocitavam to na to, kolik bude stat nase ucast na svatbe.
Myslim, ze kazdy dar potesi… i kdyby to mela byt tisicovka za oba.
Za týden jdeme s přítelem na svatbu a nevíme, jestli dát novomanželům 1500, nebo 2000. Svatba - obřad je ve 14:30 hodin, takže bude asi v 16:00 jídlo, pak raut. Jde o kamarády, přítelův spolužák, zdáme se s nimi dlouho, byli jsme společně na dovolené jednou, ale nějak zvlášť často se nevídáme - oni mají bližší kamarády a my taky. Budeme jim na svatbě i pomáhat se zdobením aut a pak povezeme asi 2 rodiny z obřadu do restaurace, kde svatba je. Svatba to asi bude klasická, nic extra luxusního, v blízkém městě našemu, takže spát tam nebudeme.
Jindy dáváme vždy 2000 - za každého tisíc. Přítel říká, že když to mají vlastně jen odpoledne, když jim trochu pomůžeme a nejsou to příbuzní, ani přátelé na život a na smrt, stačí 1500 dohromady. Já mám strach, aby to nebylo blbé. Co si myslíte vy?
Raději anonym, at mě nikdo nepozná