Kolik příkrmu a doplnění UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Kolik příkrmu a doplnění UM?
Ahoj holky, malá je od druhého týdne na UM, vypije 160 ml mlíka, tak jsem již začla zavádět příkrmy. Zatím jsem zkoušela jenom mrkev (úspěšně), od zítřka se chystám na další jednodruhové zeleniny. Zajímaly by mě vaše zkušenosti s množstvím příkrmu. Kolik toho má vlastně takové miminko sníst na jednu porci při zavádění (když chutná a nebrání se něčemu novému) a kolik už potom místo jedné dávky mlíka? A jak je to se zapitím (dopitím) umělým mlíkem při tom postupném zavádění? Mám strach, ať nemá hlad nebo naopak ať ji nepřekrmím
Moc děkuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já začala malý dávat mrkev - malá sklenka 125g, první den snědla půlku, druhej den jí dojedla a třetí snědla celou skleničku. Vždycky jsem nechávala a nechávám sníst tolik, kolik chce, ale ne víc jak jednu velkou (190g) sklenku. Mlíko ze začátku dostávala cca. po hodině, kdy to vypadalo, že by něco snědla, nenutila jsem jí to, čekala jsem až projeví zájem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Clairisek, moc děkuju za reakci, no malá snědla cca přibližně 120g mrkve a k tomu vypila hned v zápětí to svoje mlíko, vypadalo to, že pokud ho nedostane, zboří panelák
a čím jsi pokračovala další dny (myslím zeleninku)? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karma1 píše:
Clairisek, moc děkuju za reakci, no malá snědla cca přibližně 120g mrkve a k tomu vypila hned v zápětí to svoje mlíko, vypadalo to, že pokud ho nedostane, zboří paneláka čím jsi pokračovala další dny (myslím zeleninku)?
To je normální…:-) Mě se polední mlíko povedlo nahardit zeleninou až teď po dvou měsících..
Dávám dýni, mrkev, brokolici + vždy brambora.. ale taky jsme začínali jednodruhově.. i tu bramboru svého času baštil samotnou..
Teď mu stačí 200 g příkrmu + čaj.. ale asi se dávka brzo zvýší.. chce to trpělivost.
Jinak ze začátku taky snědl třeba půl lahvičky a pak vypil celou dávku mlíka.. a to máme jedlíka, pije 240 ml ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a neboj, nepřekrmíš.-) dětičky poznají, kdy už mají dost..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lejaa taky diky za reakci
na zitrek ma nachystanou mrkev s bramborem tak jsem zvedava
chtela jsem dat treba brokolici nebo kvetak ale pry se ma zavadet az pozdeji kvuli nadymani
a s tim nahrazovanim mlika to bude taky sranda obavam se ze mala sni a vypije v jakemkoli mnozstvi co se ji predlozi
a omlouvam se za text bez interpunkce pisu narychlo z tabletu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karma1 mrkev s bramborou, dýně/dýně s bramborou, pastyňák/pastyňák s bramborou, špenát s bramborou
a víceméně pak to co mi padlo pod ruku
jinak to jak bude baštit se může pořád měnit, mě třeba před 2týdny přestala z ničeho nic pít mlíko, pak se ukázalo, že měla šestou nemoc a teprve teď zase začíná baštit tak nějak normálně ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@karma1
nevadí… no, brokolici zvládá v pohodě, květák jsem dala jednou a počkám až tak na 7. měsíc…:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky diky za reakce napisu rychle z mobilu kam jsem pokrocila po tydennim pokusu prikrmovani
mala sni celou malou sklenicku cca 125g zeleniny a jeste chce to sve mliko
takze ho dostane ale ne v plne davce budu snizovat po tydnu o 30 ml a zvysovat prikrmy
jo a poznatek kdybych ji nalozila porci dvojitou byla by schopna to snist ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Potřebovala bych poradit. Kolik příkrmu by mělo sníst 6ti měsíční dítě aby to plně nahradilo porci mléka?
Zatím zvládá půl skleničky (té malé 125g) zeleniny, zkusíme celou sklenku. Porci mléka (UM) má cca 120ml. Tak když sní celou skleničku, už bych asi mléko dávat nemusela ne? ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Potřebovala bych poradit. Kolik příkrmu by mělo sníst 6ti měsíční dítě aby to plně nahradilo porci mléka?
Zatím zvládá půl skleničky (té malé 125g) zeleniny, zkusíme celou sklenku. Porci mléka (UM) má cca 120ml. Tak když sní celou skleničku, už bych asi mléko dávat nemusela ne?
Miminko v 6 mesicich ma porad jeste ochutnavat, ne jist ve velkem.
Po prikrmu jsem dlouho jeste dokojovala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zatím zvládá půl skleničky (té malé 125g) zeleniny, zkusíme celou sklenku. Porci mléka (UM) má cca 120ml. Tak když sní celou skleničku, už bych asi mléko dávat nemusela ne?
A to ja uz mliko nedavala, kdyz dite snedlo pul sklenicky, uz jsem nedavala, a to jsem kojila..jako to je, jakoby jsi mu dala vlastne dve jidla.. jasne, je rozdil, jestli nekdo koji a zacne davat prikrmy v pul roce..ja zacala v 5ti mesicich..to bylo to ochutnavani atd a v 6 ti mesicich uz bylo rano kojeni, ovoce, masozelenina, kojeni a kojeni… v nejakycj 7 mesicich uz jsem kojila jen rano a vecer…kdyz sni pul sklenicky a uz nechce, tak je najedene a uz nepotrebuje porci mleka (samozrejme pokud normalne prospiva)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucie_Sx píše:
Miminko v 6 mesicich ma porad jeste ochutnavat, ne jist ve velkem.
Po prikrmu jsem dlouho jeste dokojovala.
Však zkoušíme už měsíc, nejdřív po lžičkách, pak půl sklenky a teď malou skleničku. Myslela jsem že se má tak pomalu nahradit postupně oběd, svačina, snídaně… Mléko jí nabídnu ať se napije, ale ona celkově moc nepije, proto bych potřebovala najet spíš na ty příkrmy.
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Však zkoušíme už měsíc, nejdřív po lžičkách, pak půl sklenky a teď malou skleničku. Myslela jsem že se má tak pomalu nahradit postupně oběd, svačina, snídaně… Mléko jí nabídnu ať se napije, ale ona celkově moc nepije, proto bych potřebovala najet spíš na ty příkrmy.
Nemusi se nahradit. Naopak, dost dlouho se jede paralelne. Tak je to prirozene.
Nahrazuje se ve chvili, kdy je cilem brzky odstav.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Jestli jí, tak buď ráda, že jí. Jestli třeba za hodinu vypadá, že má hlad, dej jí mlíko. Co vypije, to vypije.
Jen pozor, ať nemá žízeň.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit