Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojky ja jak kdy ale mivam to dva dny docela silne ze si na noc beru tampon a vlozku a po 6h stejne musim vstat a jit vymnenit. za den spotrebuju tak deset vlozek,ale ty to teda musis mit poradne… ![]()
Při MS a i po porodu jsem potřebovala tak tři až čtyři vložky za den. A na noc k tomu ještě používám tampon.
Používám Always.
Spotřebuju tak 7 vložek na den,na noc mám tampony.Ale jen ty první dva dny,pak už to mám hodně slabý.
Zřejmě mám menstruaci hodně slabou.
První dva dny spotřebuji přes den +-4 vložky (měním je z hygienického důvodu - jsou téměř čisté, ale pro lepší pocit vždy dám pak novou).
Zbylé dny zavedu menstruační kalíšek a to mám přes den po starostech.
Opravdu je tak silné krvácení normální? Nemám s tím zkušenost a docela mě to vyděsilo, konzultovala jsi to s gynekologem?
zanetka2712 píše:
menstruační kalíšek? co to je
jukni sem ![]()
tvar kalíšku, materiál silikon a zavádí se jako tampon - jen není na jedno použití a musí sterilizovat, proti tamponu „bere“ mnohem více tekutiny - címž ušetříš na vložkách a tamponech ![]()
ale fakt výborná věc, používala jsem ho po prvním těhotenství a překvapilo mě, jak lehko se na něj zapomene
Muffinko, no asi bych konzultovala s dr na kontrole, pro jistotu, také jsem mívala silnou a velmi bolestivou MS, ale takhle asi ne
- ještě mě napadlo, zkoušela jsi ascorutin nebo klasicky citron vymčkaný do vody a vypít? pomáhá to oslabit krvácení, případně ještě Celaskon
(když jsem chodila do školy nebo někam jela, dělala jsem to hodně často abych neprotekla
a to se potom nějak vyndá a vylije jo? promin ale slyším to poprvé ![]()
Zanet, jj, vytáhneš, vyliješ - když máš po ruce i vodu, tak vypláchneš a pak zandáš zpět … ale tam je výdrž několik hodin popř podle silné MS
no, když máš kalíšek, tak už s sebou třeba musíš mít pro případ balíček intim vlhčených kapeníčků na vytření, nebo prostě něco podobného ![]()
tak to je fajné… asi si ho pořídím, a je těžké ho zavést? cítíš ho v sobě?
zanetka2712 píše:
tak to je fajné… asi si ho pořídím, a je těžké ho zavést? cítíš ho v sobě?
Chce to trochu cviku, před zavedením kalíšek složíš, zavedeš a sám by se měl rozvinout, pokud nerozvine, musíš s ním například potočit.
Já ho v sobě cítím jen první dva dny menstruace, kdy mám celý spodek opravdu hodně citlivý, proto si ty 2 dny radši „odvložkuju“ (používám látkové).
Pokud je vše tak, jak má být, tak kalíšek v sobě necítíš.
Já s sebou nosím mycí emulzi medvídek a suché ubrousky - vhodné jak na zašpiněné dětské ruce, tak na očištění kalíšku ![]()
Já první dva dny používám tampony, tak 4-6 denně i s nočním. Další slabší dny kalíšek
Vložky mi moc nejedou, ale tak jednou za rok si ji vezmu ![]()
Holky od kdy bych měla začít používat MK (menstruační kalíšek) jsem totiž ještě panna. Děkuji za odpověď. ![]()
Hmm, tak pro mě je to množství, které nespotřebuji ani za rok…mám opačný problém. MS tak dva dny a s nadsázskou se dá říct, že by mi stačila jedna vložka ![]()
@Mainada tak to buď ráda, ne? (pokud ti to nezpůsobuje žádné jiné potíže).. Co bych za to dala.
Jinak bych asi doporučila pro silné krvácení vložky jako jsou Ria Super Plus – jsou prodloužené a s křidélky. Normálně „denní“ ne na noc, tak je to přes den komfortnější.
Holky možná se Vám tato otázka bude zdát trapná ale…
…
Kolik vložek tak spotřebujete za den?Ze mě to už druhý den teče jako zh vola.Za den mám spotřebu tak balíku-balíku a půl nočních vložek