Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
mám 4M dcerku a je plně na UM, bohužel mi baští tak, že jednou si šupně 200ml, podruhé jen posvačí 60 ml, mezitím většinou 120-150 ml. Takže v praxi buď na desetkrát přidělávám nebo vylívám a je mi to strašně líto :-/ Máte to taky tak nebo je ta naše strávnice prostě expert? ![]()
Ahojky,
naší Lucince budou 3měsíce a baští tak 140ml.Někdy když dopije,tak začne plakat,jako že chce ještě,tak chvátám jako blázen UM přidělat a když jsem do minutky u ní zpátky,tak už to nechce
Takže vylívám.Někdy,když dýl spí,tak si řeknu „udělám rovnou víc“ a ona vypije stejně jen těch svých 140ml
.Zase vylívám… No a někdy nevypije ani těch 140ml,ale třeba jen 100ml,takže opět vylívám ![]()
Tak náš mrňous byl na UM asi od 3 měsíců a za chvíli se nám dost povedly vychytat dávky. Když jsem měla pocit, že je hladový, tak jsem prostě dávku zvedla. Málokdy jsem vylévala nebo vylévám UM a když už, tak max.20-30ml. Ale on svoji lahvičku s mlíkem úplně miluje a teď, když už jí má jen cca 3× denně, tak jí nedá, dokud není prázdná ![]()
My to máme taky tak
já teda i kojím a dáváme příkrmy ale jednou udělám málo, jindy hodně a taky mi to je líto vyhodit, ale což pít to za něj nebudu ![]()
U nás se jí v necelejch 5ti měsících 180ml UM..vlastně co se malej narodil, tak jsem nevylila ještě ani kapičku
On je nenažranec ![]()
Ahoj, já jsem zjistila, že to udělaný mlíko, mi do dalšího krmení po max 3 hodinách vydrží v lednici. Takže co nedopijem, dám do lednice a pak do toho bud doliju vodu a dosypu podle dávkování tolik, kolik jsem přidala vody. Ale takto dodělávaný, když nedopije, tak vyliju. Nebo udělám nový jídlo do jiné lahvičky a nejdřív jí dám napít toho, co bylo v lednici, a pak to čerstvý, a když zase nedopije, tak to můžu zase schovat. Jinak schovávám víc jak 30ml. Co je míň to vyliju. Ale vylívat víc to mi přijde škoda a plýtvání, když vím, že to v té lednici chvíli vydrží. Když je to pak jakože už nakyslý, smrdí to a hned bys to poznala, že už to malé nemůžeš dát.
Ahojky, já mám 6titýdenní holčičku, která je plně na UM, jsem na tom stejně jako ty, s těma dávkama, nicméně já to dělám tak, že pokud mi tam zbyde třeba 40 ml, tak to vyliji, ale pokud mi tam zbyde 60, tak mi je to líto vylít, dám to do ledničky a pokud se mi malá probudí do 3 hodin, tak jí to normálně v kastrůlku s vodou ohřeju a dám jí to. Dýl jak 3 hodiny to ale v lednici nenechávám..
Tak jsme na tom úplně stejně…jednou si dá 200, jindy 140 - 170, večer vypije třeba jen 60
…
takže vylívám…štve mě to, ale nic s tím nenadělám
…Jo a za 2 dny nám jsou 4 měsíce…na radu dr už jsme začali s příkrmy, tak uvidíme
.. ![]()
Malej už je trochu klacek 21měs.,ale má pořád ráno svoji dávku 150ml a většinou nevylévám. Zato večer u kaše je to různé,ale máme dcerku 8 let a ta velmi ráda dojíždí kašičky. Vždycky se ptá,Honzík už nebude? ![]()
Tož to my už nevylíváme,malý vypije 100ml přez den,na noc vypije 130ml a na odpolední spaní taky.A hladem nebečí tak mu ta 100 stačí přez den.
Holky, vy co dáváte UM od narození, tak už to máte vesměs vychytaný.. Hůř jsme na tom my, co jsme devět měsíců kojily a teď přešly na UM
Dávám ho malé týden a dávky teda nemám vychytaný vůůůbec
Jednou vypije 50 ml, jednou 150 ml a jednou cucá půl hodiny a nevypije nic
Takže zakladatelka může být v klidu..nejvíc se vylívá u nás
![]()
@Dorka_X ba ne,nejvíc se vylije u nás
od narození na um,ted 19 měs. a co si moje hlava pamatuje tak nikdá nedopila svou dávku… obíháme doktory kvůli jejímu stylu NEŽERU a bojujeme co se dá! je to na palici ale už jsme smířená a vím že po každém jídle (má teda mlíko ráno a večer) jd hezky vylejvat. počítám že to budou hektolitry ![]()
ale co,prospívá,sice na dolní hranici ale jo tak to přežiju. i ty peníze,vždyt je to můj milášek a co bych pro ní neudělala
![]()
Já jsem taky toho dost vylívala, malý taky pil někdy trošku a někdy vypil celou dávku. Ale pak mi došlo, že když se může mateřské mlíko uchovávat v lednici 24 hod, tak do dalšího krmení mi ta dávka v lednici vydrží. Takže co nevypil, jsem dala do lednice a pak ohřála a popř. přidělala malou dávku a smíchala.
No koukám, že je to všude stejný
Já taky vylívám do 40 ml, pak schovávám, ale max. tři hoďky. Problém je, že mně to smrdí i čerstvý, takže blbě poznám, jestli je to nakyslý nebo ještě ne ![]()
To Zirafka Není na příkrmy ve 4M brzy? Já plánuji do toho šestého měsíce plně mlíčko a pak až…je fakt, že toho nevypije moc, těch 180ml je vždycky jen občasný záchvat ![]()
MMCH Jak jste na tom s cenou? Já kupuji Bebu 600g za 230,– a to jsem koukala, že ji mají i za 270,–…mazec. Už se na ty příkrmy těším…
@SuzaG píše:
Ahojky,
naší Lucince budou 3měsíce a baští tak 140ml.Někdy když dopije,tak začne plakat,jako že chce ještě,tak chvátám jako blázen UM přidělat a když jsem do minutky u ní zpátky,tak už to nechceTakže vylívám.Někdy,když dýl spí,tak si řeknu „udělám rovnou víc“ a ona vypije stejně jen těch svých 140ml
.Zase vylívám… No a někdy nevypije ani těch 140ml,ale třeba jen 100ml,takže opět vylívám
Jo tak to taky znám
Dneska v noci zrovna stáhla Niky láhev a plakot, tak honem běžím, ať nevzbudíme tátu, že přidělám, po minutě jsem zpátky a v postýlce těžká půlnoc ![]()