Kolikrát lze rodit císařem?

Anonymní
27.2.12 10:59

Kolikrát lze rodit císařem?

Dobrý den, chci se zeptat kolikrát lze porodit císařským řezem? Kamarádka je po dvou SC a třetí dítě jí Dr. nedoporučují, že prý je to vysoce rizikové a kdyby jen přece, tak pak jí podvážou, aby už další těhotenství vážně nebylo. Už jsem o tom teda slyšela dřív, ale to skutečně nedošlo v tomto k nějakému pokroku? Nedělají už to nějak „lépe“, aby žena mohla mít kolik dětí bude chtít?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1863
27.2.12 11:04

minulý týden jsme se o tom bavila se svojí Dr. a ona vytáhla nějaký příběh z USA, kde žena rodila 13× SC, ale to je extrém. jinak mi říkala, že má pacientky po třech SC a vše bylo ok. pokud máš prý už dva SC, tak potřetí už jdeš automaticky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1114
27.2.12 11:05

I nadále doporučují lékaři pouze dva císaře.to ale neznamená že žena musí skončit u dvou dětí..jen prostě ty další musí jít přirozenou cestou..pokud je žena nemocná a riziko velké udělají samozřejmě cís.řez je ale pravděpodobné že ji nabídnou podvázání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ArankaC.
27.2.12 11:11

Je to tak, doporučuje se 2-3 SC maximálně a pak podvázat a nebo prostě nemít další děti, chránit se. Slyšela jsem o ženské, která měla asi 5 SC, ale doktor se k tomu vyjadřoval, že ta ženská není normální, protože velmi ohrožuje sebe i dítě. Já jsem zatím rodila SC jednou, tak doufám, že jestli budu mít další děti, tak normálně…

• Citovat
  • Upravit
marra
27.2.12 11:11

Ja rodila dvakrat sc,muj gynekolog mi rekl,ze treti tehotenstvi nedoporucuje,ze by to bylo bud prezije matka nebo dite :nevim: ale je pravda,ze ja mela velmi komplikovane porody,kazdy porod trval prez tricet hodin :nevim: uz druhe tehotenstvi mi nedoporucoval,malej byl ozivovanej,ja ctrnact dni na jip.ja se jen modlim,at neco vymysli,protoze bych treti dite mmoc chtela :,(

• Citovat
  • Upravit
4823
27.2.12 11:12

Ja mam za sebou 2CS a sam primar mi rekl, ze treti nebude problem :-D Vim, tady z nejake problehle diskuze, ze jsou maminky i po 4CS a v pohode.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
109
27.2.12 11:14

Ahoj, me v lete ceka treti SC. Doktor pocital, ze chceme treti, od ctvrteho me nezrazoval/ i kdyz na ctvrte se fakt nechystame :lol: /, ale varoval, ze bych musela pockat cca 3 roky a ze me budou hooodne hlidat. Ted budu mit ten treti SC po roce a pul. Myslim, ze je to dost individualni a zrejme taky zalezi na doktorovi na co si troufne. :) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
27.2.12 11:18

Ahoj, jj vím o tom, že většinou dr. po druhé sekci další těhu nedoporučují kvůli riziku ruptury. Mám za sebou jednu sekci a když mi dr. řekl, že druhé má ve 32tt 2 kila, tak mi je jasné, že další porod bude opět sekcí, protože 4kilové dítě mě normálně rodit nenechají :( , ale nevím jistě jestli do třetího půjdu nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3950
27.2.12 11:18

švagrová rodila císařem 3 dítko navíc nemužou tě podvázet bez toho aniž by si stím souhlasila to je nesmysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59392
27.2.12 11:27

Já mam po dvou sekcích, na další těhu se netvářil ale sám mě říkal že on to prostě nerad vidí ale poslal mě ke svojí manželce na UTZ at zkoukne jizvy a ona že ještě jedno těhu by šlo ale fakt poslední. zatim je vše ok ale mam všechny těhu riziková + cukrovka takže jsme se domluvili na sterilizaci, mam vypsané papíry ty musim odnést do nemocnice a oni si mě pozvou před komisi. jo do příštího utz budou sledovat placentu, prý hrozí že by mohla zarůstat do jizev :? . Ale někomu po 2 sekcích další těhu i zakazují ale stejně záleží na tý ženský jak se k tomu postaví a jak se hojila po sekci. já vždy ok a vše krásně zhojené. Ale je fakt že minule jsme nic encítila a ted jak se vše roztahuje tak to dost bolí :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7122
27.2.12 11:27

Já mám nedávno po prvním SC. Dr. mi říkal, že další těhu je vždy rizikové, byť třeba 1% - může dojít k ruptuře dělohy. Krvácení nemusí být odhaleno hne a nemusí se podařit zachránit ženu ani dítě. Záleží, jak je dr. ne/zodpovědný. Na riziko by upozornit měl, ale rozhodnutí je na ženě. Záleží taky na tom, jak jizva na děloze srostla, zda je tenká nebo dost tlustá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27008
27.2.12 11:40

ležela se mnou paní co bylao po třetí sekci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.2.12 11:41

první dítě mám sekcí, druhé mělo přes 4kg, rodila jsem ho 27 hodin a porod byl přirozený. Kamarádka má děti 3, všechny sekcí. Ono dři často doporučují to, co je bez rizika. Pokud je ale ženská v pořádku, nemá zeslabenou dělohu nebo jiné problémy, nevidím důvod proto, aby ji někdo sterilizoval nebo jí říkal, kolikrát má rodit a dost. Snad jsou lidi dospělí a umí se rozhodnout, do jakého rizika půjdou a do jakého ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
27.2.12 11:47

slyšela jsem o 5 CS.

Rodila jsem císařem jednou a pevně doufám, že další děti půjdou přirozeně, protože si nechci nechat diktovat od doktorů, kolik můžu mít dětí.

Ale asi záleží navíc faktorech, než jen počet císařů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13751
27.2.12 11:52

Myslím, že obvyklé je tak 3-4 cs… Doktoři budou strašit vždy, myslím, že když se hlídá jizva, ženu jizva nebolí, a mezi dětmi je delší čas, tak to jde. Do sterilizace nemůže nikdo nikoho nutit a na potrat také ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí