Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
minulý týden jsme se o tom bavila se svojí Dr. a ona vytáhla nějaký příběh z USA, kde žena rodila 13× SC, ale to je extrém. jinak mi říkala, že má pacientky po třech SC a vše bylo ok. pokud máš prý už dva SC, tak potřetí už jdeš automaticky.
I nadále doporučují lékaři pouze dva císaře.to ale neznamená že žena musí skončit u dvou dětí..jen prostě ty další musí jít přirozenou cestou..pokud je žena nemocná a riziko velké udělají samozřejmě cís.řez je ale pravděpodobné že ji nabídnou podvázání..
Je to tak, doporučuje se 2-3 SC maximálně a pak podvázat a nebo prostě nemít další děti, chránit se. Slyšela jsem o ženské, která měla asi 5 SC, ale doktor se k tomu vyjadřoval, že ta ženská není normální, protože velmi ohrožuje sebe i dítě. Já jsem zatím rodila SC jednou, tak doufám, že jestli budu mít další děti, tak normálně…
Ja rodila dvakrat sc,muj gynekolog mi rekl,ze treti tehotenstvi nedoporucuje,ze by to bylo bud prezije matka nebo dite
ale je pravda,ze ja mela velmi komplikovane porody,kazdy porod trval prez tricet hodin
uz druhe tehotenstvi mi nedoporucoval,malej byl ozivovanej,ja ctrnact dni na jip.ja se jen modlim,at neco vymysli,protoze bych treti dite mmoc chtela ![]()
Ja mam za sebou 2CS a sam primar mi rekl, ze treti nebude problem
Vim, tady z nejake problehle diskuze, ze jsou maminky i po 4CS a v pohode.
Ahoj, me v lete ceka treti SC. Doktor pocital, ze chceme treti, od ctvrteho me nezrazoval/ i kdyz na ctvrte se fakt nechystame
/, ale varoval, ze bych musela pockat cca 3 roky a ze me budou hooodne hlidat. Ted budu mit ten treti SC po roce a pul. Myslim, ze je to dost individualni a zrejme taky zalezi na doktorovi na co si troufne.
![]()
Ahoj, jj vím o tom, že většinou dr. po druhé sekci další těhu nedoporučují kvůli riziku ruptury. Mám za sebou jednu sekci a když mi dr. řekl, že druhé má ve 32tt 2 kila, tak mi je jasné, že další porod bude opět sekcí, protože 4kilové dítě mě normálně rodit nenechají
, ale nevím jistě jestli do třetího půjdu nebo ne.
švagrová rodila císařem 3 dítko navíc nemužou tě podvázet bez toho aniž by si stím souhlasila to je nesmysl.
Já mam po dvou sekcích, na další těhu se netvářil ale sám mě říkal že on to prostě nerad vidí ale poslal mě ke svojí manželce na UTZ at zkoukne jizvy a ona že ještě jedno těhu by šlo ale fakt poslední. zatim je vše ok ale mam všechny těhu riziková + cukrovka takže jsme se domluvili na sterilizaci, mam vypsané papíry ty musim odnést do nemocnice a oni si mě pozvou před komisi. jo do příštího utz budou sledovat placentu, prý hrozí že by mohla zarůstat do jizev
. Ale někomu po 2 sekcích další těhu i zakazují ale stejně záleží na tý ženský jak se k tomu postaví a jak se hojila po sekci. já vždy ok a vše krásně zhojené. Ale je fakt že minule jsme nic encítila a ted jak se vše roztahuje tak to dost bolí ![]()
Já mám nedávno po prvním SC. Dr. mi říkal, že další těhu je vždy rizikové, byť třeba 1% - může dojít k ruptuře dělohy. Krvácení nemusí být odhaleno hne a nemusí se podařit zachránit ženu ani dítě. Záleží, jak je dr. ne/zodpovědný. Na riziko by upozornit měl, ale rozhodnutí je na ženě. Záleží taky na tom, jak jizva na děloze srostla, zda je tenká nebo dost tlustá.
první dítě mám sekcí, druhé mělo přes 4kg, rodila jsem ho 27 hodin a porod byl přirozený. Kamarádka má děti 3, všechny sekcí. Ono dři často doporučují to, co je bez rizika. Pokud je ale ženská v pořádku, nemá zeslabenou dělohu nebo jiné problémy, nevidím důvod proto, aby ji někdo sterilizoval nebo jí říkal, kolikrát má rodit a dost. Snad jsou lidi dospělí a umí se rozhodnout, do jakého rizika půjdou a do jakého ne.
slyšela jsem o 5 CS.
Rodila jsem císařem jednou a pevně doufám, že další děti půjdou přirozeně, protože si nechci nechat diktovat od doktorů, kolik můžu mít dětí.
Ale asi záleží navíc faktorech, než jen počet císařů ![]()
Myslím, že obvyklé je tak 3-4 cs… Doktoři budou strašit vždy, myslím, že když se hlídá jizva, ženu jizva nebolí, a mezi dětmi je delší čas, tak to jde. Do sterilizace nemůže nikdo nikoho nutit a na potrat také ne.
Dobrý den, chci se zeptat kolikrát lze porodit císařským řezem? Kamarádka je po dvou SC a třetí dítě jí Dr. nedoporučují, že prý je to vysoce rizikové a kdyby jen přece, tak pak jí podvážou, aby už další těhotenství vážně nebylo. Už jsem o tom teda slyšela dřív, ale to skutečně nedošlo v tomto k nějakému pokroku? Nedělají už to nějak „lépe“, aby žena mohla mít kolik dětí bude chtít?