Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,moc by mne zajímalo jestli máte některá zkušenosti s termálními lázněmi ve 3.trimestru.Chtěli bychom s manželem oslavit 1.výročí svatby v termálech ale nejsem si jistá zda se to v takto pokročilém těhu vlastně může.Rozum mi říká že asi ne,ale raději se zeptám vás,které o tom třeba něco víte.Děkuji moc za vaše odpovědi ![]()
Nevím, jak vhodné je koupání v těhu v termálních lázních, ale asi moc velký rozdíl v tom, kde se koupeš nebude. Obecně se to nedoporučuje. A hlavně, jak blízko to budeš mít do porodnice? 34tt, porod je blízko ![]()
spíš aby se ti třeba neudělalo blbě z té teplé vody
já už bych to nedala
ale to je asi individuální…
Rozhodně bych nejela, není to nic dobrého. Teplá voda by ti mohla vyvolat porod - zvýší se prokrvení dělohy.
Přesně tak, já šla do vířivky a vyvolalo mi to kontrakce, byla jsem 38+5, takže neva, byla jsem ráda, že nebudu přenášet. Pro tebe je to ale velký risk! Doporučuju pouze těhu plavání ve vodě do 30C.
Nejela bych ani za nic,já chtěla do výřivky a mudr mi to zakázal,že ta horká voda není pro miminko vhodná,že se tělo pak přehřívá,tudíž je hodně teplá i plodovka a to není dobré
A jak tu psaly holky,může ti to vyvolat nepříjemné tvrdnutí břicha nebo kontrakce.neriskovala bych ![]()
no do porodky bych to měla docela daleko.je to až na Slovensku
Termální lázně určitě ne. Jednak termální voda je obohacena o určité látky, které ti nemusí dělat dobře a pak teplota. No a i infekce z vody. Spíš bych volila víkendový pobyt, procházky, atd.
ajleenka píše:
Rozhodně bych nejela, není to nic dobrého. Teplá voda by ti mohla vyvolat porod - zvýší se prokrvení dělohy.
Přesně tak. I já bych rozhodně nejela. Teplá voda a hlavně „bublinkatá“ voda může vyvolat porod. Užiješ si to, až mimčo bude větší, neboj ![]()
tak jo,myslela jsem si to.já jsem v termálech ještě nebyla tak vlastně ani nevím jak moc je ta voda teplá.Víkendový pobyt je hezký nápad ale já nevím co bych tak dělala
sport už asi nedám,no a procházky ty mi taky nedělají už moc dobře,při nich mi tvrdne břicho ![]()
Ahoj, já teplou miluju a v termálech na Slovensku jsem byla a i mně se v teplé vodě udělalo po nějaké chvilce mdlo, takže si vůbec nedokážu představit, jak bych to snesla v těhotenství, takže já bych Ti doporučila si počkat po porodu ![]()
Chtěla bych se zeptat o názory - pojedu do termálů ve 29tt, ale chci se koupat jen na brouzdališti či v plaveckém bazénu. Ne do sedacích, ne do procedur, nebudu se klouzat. CHodíme se synem každý týden plavčit. A je vše v pořádku. Chci tam jet jen kvůli synovi, miluje bazény.
@Osmanka Nevidím na tom nic závadného, jela bych. Pojištění sebou.
Díky, prima. Já do sauny nemusím. Chci tam jen kvůli haldě brouzdališť a kvůli synovi. Syn se učí plavat, tak budeme jen v klasických bazénech. Stejně mě ty sedavé nebavily, když jsme tam byli, nedokážu 20min. jen tak čučet
. Ano dám si tampón. Ale chodíme plavčit i v těhu a vše je ok. Onoje riziko vždy - v prvním trimestru s potratem, ve třetím s porodem, u prostřed s genetickými vadami. To by člověk celé těhu seděl doma a to já nedokážu. Nevzala jsem si ani neschopenku mezi rodičovskou a mateřskou na 2měsíce, protože bych nezvládla dodržovat vycházky.
@jenny.fields píše:
@Osmanka Nevidím na tom nic závadného, jela bych. Pojištění sebou.
Díky, ano nechám se pojistit u Evropské, ta jediná pojišťuje do 7.měs.