Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj všem, narazila jsem na tyto stránky a ráda bych se na něco zeptala.
Jsem ve 20tt a včera večer při hlubokém nádechu mi kousek od pupíku, jakoby uvnitř břicha podivně luplo, ruplo, nevim jak to přesně popsat, takový pocit, jakoby se uvnitř něco roztrhlo. PAk se mi to za chvíli při nádechu stalo znovu.Takový nepříjemný pocit, kopnutí od mimča to určo nebylo.
Miminko cítím, že kope, nic mne nebolí , ale mám strach, co to mohlo být. Nemohla se mi odtrhnou placenta? Mám plašit nebo být v klidu, stalo se to některé z vás?
Klid prosim tě.
Kdyby se ti odloučila placenta, krvácíš a určitě bys to poznala.
ve mě ruplo až když mi praskla voda, to jsem to slyšela dost nahlas.. spíš to u tebe bylo třeba ve střevech nebo tak.. ale pro svůj klid být tebou zajdu n agyndu, hlavu ti tam neutrhnou, zkontrolují to a ty budeš klidná.. já jsem tam taky šla když se mi něco nezdálo ![]()
Taky se mi to stávalo a poprvé jsem se lekla, ale nic to neznamenalo, takže si určitě nemusíš dělat starosti ![]()
Gabrielaaa píše:
ve mě ruplo až když mi praskla voda, to jsem to slyšela dost nahlas.. spíš to u tebe bylo třeba ve střevech nebo tak.. ale pro svůj klid být tebou zajdu n agyndu, hlavu ti tam neutrhnou, zkontrolují to a ty budeš klidná.. já jsem tam taky šla když se mi něco nezdálo
No hlasité to nebylo, ale cítit to bylo dost. Tak snad bych otékající plodovku poznala ne?
sanyaa píše:
Taky se mi to stávalo a poprvé jsem se lekla, ale nic to neznamenalo, takže si určitě nemusíš dělat starosti
Takže si Ti to stávalo čatěji? Mě se to právě stalo poprvé a celkem mě to vyděsilo.
No nechci ti poradit špatně, ale opravdu se mi stávalo přesně to, co popisuješ, a bylo to v pohodě. Stalo se to vždy u rychlejšího pohybu - třeba když jsem se rychle posadila nebo vstala. Poprvé mě to poplašilo. Stejně tak jsem několikrát při rychlejším pohybu ucítila hodně ostrou a pronikavou bolest dole na straně břicha a ani to nikdy nic neznamenalo. Začalo to právě tak kolem dvacátého týdne. Dávala jsem si potom prostě pozor, abych se zvedala pomalu ![]()
plodovku poznáš, bylo by to jako kdyby si se hooodně počurala, to si nespleteš neboj, podle mě to nic nebude, dělej pomalejší pohyby ale jak říkám pro svůj klid zajdi na gyndu, za to nic nedáš, a třeba něčemu můžeš předejít, nikdo jiný než lékař ti dobře neporadí ![]()
Taky jsem občas slyšela jakoby lupnutí, ale nic to nebylo..
taky to tak mám,jak zde bylo psáno,zaznamenávám to právě u rychlého pohybu,u otočení se,u zvednutí se a taky když beru do náruče svýho staršího syna..a nic to není..ještě mě napadla praskající kůže na břiše..nevím ![]()