Nástřih, plodovka, :-(

Anonymní
25.2.12 20:29

Nástřih,plodovka, :-(

Ahoj holky chci se zeptat,jestli je nutný u porodu nástřih hrádze? a jestli jenutné aby my pichli plodovku,Nenašla sem na tohle odpovědi,tak Vám vopred Dekuji :kytka: zajíma mne to, :roll: :oops: :mavam:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
25.2.12 20:32

Píchat plodovka se nemusí,pokud Ti nepraskne a neodteče sama…A hráz se stříhat nemusí,ale hrozí,že se roztrhne sama,proto ji nastřihávají - pokud je to nutné,ale většinou to nutné JE!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
334
25.2.12 20:33

Nevím, jestli je to nutné, ale mě u obou porodů píchli vodu a byla jsem ráda.. urychlilo to porod :potlesk: :potlesk: :potlesk: Vůbec to nebolí..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65363
25.2.12 20:36

Vodu mi píchli.....a nastřižená jsem nebyla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
25.2.12 20:36

není nutné ani jedno… záleží na přístupu v porodnici, někde nechávají hráz případně i mírně natrhnout spíš než aby stříhali (bylo mi vysvětleno, že přirozené natržení jde podél svalu a tudíž se potom lépe hojí než nástřih, který může nějaký sval narušit - teda jestli si to dobře pamatuju), jinde stříhají preventivně :nevim:

nesouhlasím s Conny, že nástřih většinou je nutný… já jsem teda pila maliníkový čaj a cvičila s epi-nem, během porodu mi PA masírovala hráz olejíčkem a obešla jsem se bez nástřihu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30315
25.2.12 20:37

Taky mě plodovku píchli a byla jsem za to ráda. Už jsem měla nutkání tlačit a to jaksi s vodou nešlo. Vůbec to nebolelo a pomohlo to porodu. Nástřih mě taky museli udělat a ještě že tak. Byla jsem i natržená a to šití bylo děsný, počítám, že kdyby šili jen to nastřižené, že by to bylo kratší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674

Mně právě první praskla voda a odtékala plodovka - to jsem poznala,že budu asi teda rodit :mrgreen: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1317

Ahoj, tak myslím, že bez toho aniž by ti odtekla plodovka se dítě nenarodí. Jsou dvě varianty - buď ti odteče sama nebo ti jí musí píchnout.
Nástřih hráze se provádí pokud hrozí natrhnutí, pak je lepší střihnout - lépe se to hojí než „přirozené“ natrhnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
57
25.2.12 20:38

Ahoj me nastrih nedelali. Plodovku mi pichli, protoze jsem prenasela aby se porod urychlil. Miminku to nijak neublizi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
25.2.12 20:38

vodu mi píchli a nastřižená jsem nebyla. Můj dr. je zastáncem toho, že je lepší se trochu natrhnout, než aby stříhal. Stálo mě to 3 stehy a do 3 dnů jsem o tom vůbec nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 20:39

Ani jedno není nutné.
V některých porodnicích ještě stále dělají rutinně (za což by zasloužili nakopat do řiti), jinde už maj aspoň tu slušnost se zeptat.

Plodovku bych si píchnout nenechala, zbytečně se pak rozjedou příliš bolestivé a intenzivní kontrakce, zvýší se riziko infekce, nese to sebou i možné komplikace (výhřez pupečníku, příliš intenzivní kontrakce můžou dítěti znesnadnit rotaci v pánvi a pak to může znesnadnit průchod hlavičky…)

Nástřih má své opodstatnění, pokud je dítě ohrožené na životě, pokud mu dramaticky klesají ozvy a je potřeba použít kleště, jinak bych preferovala natržení, můžu srovnávat a trhlá kůže pro mě byla mnohem lepší, nemám žádnou jizvu, po nástřihu jsem cítila tahání v místě jizvy ještě po druhém porodu. A byl úplně zbytečný, jen se tím kompenzovala nevhodná poloha na zádech, kdybych rodila po svým, nemusel být.

Doporučuju porodní přání, sepsat a nejlíp rpojít ještě před porodem v příslušné porodnici, abys věděla, co čekat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
25.2.12 20:40
chaarleene píše:
není nutné ani jedno… záleží na přístupu v porodnici, někde nechávají hráz případně i mírně natrhnout spíš než aby stříhali (bylo mi vysvětleno, že přirozené natržení jde podél svalu a tudíž se potom lépe hojí než nástřih, který může nějaký sval narušit - teda jestli si to dobře pamatuju), jinde stříhají preventivně :nevim:nesouhlasím s Conny, že nástřih většinou je nutný… já jsem teda pila maliníkový čaj a cvičila s epi-nem, během porodu mi PA masírovala hráz olejíčkem a obešla jsem se bez nástřihu :nevim:

Špatně jsem se vyjádřila - nástřih není nutný,ale spíš to pootevření cesty…atˇuž je to nastřižení nebo natrhnutí!Znám málokterou,která by se bez jednoho nebo druhého obešla ;) !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
25.2.12 20:40
Pimpi píše:
Ahoj, tak myslím, že bez toho aniž by ti odtekla plodovka se dítě nenarodí. Jsou dvě varianty - buď ti odteče sama nebo ti jí musí píchnout.
Nástřih hráze se provádí pokud hrozí natrhnutí, pak je lepší střihnout - lépe se to hojí než „přirozené“ natrhnutí.

Tohle není pravda, dítě se může narodit i v plodových obalech neporušených…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2217
25.2.12 20:41

pokud ti nepraskne voda, nemůžeš rodit. Někomu začnou stahy aniž by voda praskla a v podstatě je to bez nějakého postupu. Protože to mimčo se nemůže přes ten plodový vak sesouvat. Tutíž je lepší ho píchnout a nečekat až praskne sám.
Nástřih hráze taky hodně záleží na dispozicích každé rodičky a miminka. Ale já osobně jsem se skoro nesetkala s mamčama bez nástřihu. Já ho měla u obou dětí a v pohodě. Není to nic příjemného, ale dá se to vydržet. Ten nastřihnutí samotné ani není cítit, horší je pak to šití a hojení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8651
25.2.12 20:43
Gladys píše:
Pimpi píše:
Tohle není pravda, dítě se může narodit i v plodových obalech neporušených…

Ano, viz můj syn.

Jinak k dotazu zakl. – nutné není ani jedno a ani jedno bych si nenechala provést, max. ten nástřih, kdyby bylo dítě v ohrožení života a nedalo se čekat, až ho pomalu vytlačím sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí