Nástřih, plodovka, :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1171
26.2.12 17:36

Jako PA můžu říct že rodit dítě v blanách je zhovadělost, jelikož se vám může nakrásno urvat celá placenta od dělohy a to věřte že byste nechtěly :zed:
Stejně tak je nesmysl rutinní provádění nástřihu, je to zbytečné, mělo by se to posuzovat přímo na místě, někdy potřeba je, někdy ne. Nechápu jak tu někdo může napsat že natržení je jen kůže, to fakt neee. Často je natržení včetně řitního svěrače a to by si nepřál fakt asi nikdo. Nástřih alespoň usměrňuje směr poranění, že to nejde právě na ten konečník - proto je to lecky výhodnější. Já někdy nastřihla, někdy ne. Kolikrát jsem myslela že to bez nástřihu nepůjde, ale nakonec jsem dala i jednou Mimčo 4 a půl kila bez poranění, to bylo super. Taky záleží jesti žena netrpěla na záněty pochvy, kdy je pak sliznice křehká a lehce se natrhne - to pak vžně nemá cenu riskovat.
Prostě všechno s rozvahou a rozhodně ne paušálně a rutinně :palec:

Jo a pokles ozev na 70 je opravdu důvod k co nejrychlejšímu ukončení porodu, takže tam bych neváhala i za cenu nástřihu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
26.2.12 18:44

K vodě nemam moc co rict, me praskla trochu sama, jen mi tam pak kousek blanky prekazelo a to mi PA vyndala (pokud jsem rozumnela dobre)..

co se tyce nastrihu, tak myslim, ze rutinne rozhodne neni nutny a taky bych nehledala rovnitko mezi prvorodickou a nastrihem, ci zranenim.

Ja nemela ani jednou. Pro uchovani hraze jsem udelala maximum a sakra se mi to vyplatilo. Nemam moc rada reci typu, ze nastrich neboli, par stehu vydrzime a tak. bez toho je to vzdycky lepsi, matka se hned musi starat o mimco a kdyz je jura hned po porodu, je to snadnejsi i psychicky.

Ja jsem masirovala hraz i pouzivala E-pino. Rodila jsem ve vode, to taky zmekcuje tkane, na tlaceni se nespechalo, i kdyz mi PA trochu radila, jak mam tlacit a hlavicku malinko brzdila…jinak se da hraz masirovat i pri porodu, nebo prilozit obklad. Take je dobra vertikalni poloha.

Samo, ze nekdy to nejde a nastrih je nutny a zachrani miminko, proti tomu zadna.

Je dobre prijit do porodnice take s porodnim planem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky