Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahojte,
mám za sebou praní mantinelů, zavinovaček, povlečení atd. (v prášku Lovela, místo aviváže ocet na začátku praní). Abych u něčeho nepoškodila výplň, zadala jsem program vlna/ruční praní. Nedávala jsem pak ještě jedno máchání, ale po přečtení pár diskuzí mám pocit, že hodně z vás pro malé mimi máchate dvakrát
. Je to tak? Kolikrát tedy mácháte? Už to mám i usušený, nechce se mi to znovu namáčet, ale je fakt, že jsem po vyndání z pračky na látce cítila takový mazlavý film, tak mám dilema. Díky za odpovědi. ![]()
Nedávala jsem, ale prala jsem vše na 60, výplň nevýplň, značka neznačka, buď to přežije nebo ne. Jediný, co to moc nedalo, byla flísovobavlněná dečka do kočáru od emitexu a froté zavinovačka, ale ty spíš dorazila sušička.
Jakmile není něco v biokvalitě, tak to může být napuštěné kdečím, aby se do toho ve skladu nepustili nějaký potvory, takže minimálně jednou jsem pořádně vyprala.
Peru v Lovele, aviváž Lovela nebo Batole, máchání navíc nedávám ![]()
A prala jsem taky všechno na 60, ať se to pořádně vypere, co nepřežije, nemá nárok jít na mimi ![]()
No, já asi do půl roku prala dětské věci v Lovele, ale extra máchání jsem tam nedávala vůbec. Pak jsem přešla na Persil gel, pt Lovela toho moc nevyprala.
Přestávám počítat skóre, jsem pomalá
. Já jsem teda prala na 40 podle piktogramů na cedulkách. Pořádně to teda ještě vyžehlím.
@Fen-fire píše:
A prala jsem taky všechno na 60, ať se to pořádně vypere, co nepřežije, nemá nárok jít na mimi
Jinak teda, oblečků, co přijdou přímo na tělíčko, jsem prala jen několik. Na doplnění kapacity pračky. Ty ostatní dám tedy taky radši na 60.
@Timara píše:
Jinak teda, oblečků, co přijdou přímo na tělíčko, jsem prala jen několik. Na doplnění kapacity pračky. Ty ostatní dám tedy taky radši na 60.
Nejde jen o oblečky, co přijdou na tělíčko, mimino si bude třeba cucat rukáv u mikiny, ožižlávat mantinel, prostěradlo… Většina věcí se mu dřív nebo později může dostat do pusy, na tělo (třeba synovi se nějak povedlo před časem otevřít na sebe flašku s pitím, zráchanej od hlavy k patě, já bez čistých oblečků, takže jsme šli koupit nové, ale než jsme je koupili, tak jsem mu svlíkla vršek, aby nebyl naložený v mokrém zábalu a dostal na holé tělo bundičku. Taky bych nečekala, že se mu bundička octne na holém těle, ale najednou se stalo)