Kolikrát píchnuté ucho?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Billi
30.3.17 11:57

Kolikrát píchuté ucho?

Hezký den všem,
kolikrát jste měli vy nebo vaše děti píchlé ucho? Mělo to nějaké následky? Kolikrát píchlé ucho je ještě „bezpečné“, aby to neohrozilo sluch?
Děkuji všem za reakce a zkušenosti.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5635
30.3.17 12:03

Dcerce poprve prasklo ucho v cca 3letech. Nasledujici 3roky mela.ucho pichnute 4×.Vzdy prave ucho. Nasledky nema zadne.Ale je velmi citliva na hlasite zvuky(stekot psa, sirena u sanity, vrtacka).Otazka je, zda je to z pichani, nebo by tomu bylo i tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24992
30.3.17 12:07

3 roky po sobě píchané, tuším vždy na jaře, 4. rok zánět pak to skončilo, následky žádné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30301
30.3.17 12:08

@Billi já měla třikrát a bez následků.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5314
30.3.17 12:08

Tchýně byla prý na píchání „snad stokrát“, jako malé jí vždy každá rýma skončila zanětem a následky nemá, slyší dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21992
30.3.17 12:10
@Billi píše:
Hezký den všem,
kolikrát jste měli vy nebo vaše děti píchlé ucho? Mělo to nějaké následky? Kolikrát píchlé ucho je ještě „bezpečné“, aby to neohrozilo sluch?

Když jsem byla malá, píchali mi ucho mockrát - spočítat to nedovedu a maminky se už zeptat nemůžu, ale jedno období to bylo snad při každém lehčím nachlazení. Následky to na mně nezanechalo vůbec žádné.

Obě moje děti (10 a 7) se této zkušenosti zatím vyhnuly, ucho jim nebylo potřeba píchat ani jednou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37124
30.3.17 12:17

Ja mam 2×, segra ta mela pichane usi snad kazdou rymu, mozna tak 20× behem detstvi mozna i vic. Slysi normalne zadny nasledky to nemelo. Horsi je to nechat prasknout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.3.17 12:26

Syn (3,5 let) má každé ucho píchnuté asi 30×, plus má nyní po čtvrté zavedeny ventilační trubičky. Zatím slyší dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
30.3.17 12:42

Děkuji všem za zkušenosti.

@Vermun uf :hug: Tvému synkovi držím palce, ať přijdou na něco, co mu pomůže.

• Citovat
  • Upravit
3662
30.3.17 12:55
@Billi píše:
Hezký den všem,

Trpím na zánět středního ucha tak 4× za rok, a tak dvakrát ročně mi to pochaji.Mam to od mimina. Slysim dobře :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85271
30.3.17 13:09

Ja se vtirnu s dotazem, omlouvam se, kdyz mely vase deti nebo vy zanet ucha, meli vzdy teplotu nebo je to bolelo? Dcera 2r dle Dr ma od vcera cerveny buninek a mam ji na to davat cibuli a v pondeli kontrola. Tak nechci nic zanedbat, pripadne bych jela na pohotovost. Ale teplotu nema a nic ji asi ted neboli, jen ma jeste rymu (cely tyden predtim teploty 39-40 a ucho ciste, pricina nezjistena, dle me z rymy, nic nedostavala krome leku na snizeni teploty). Jsme v zahranici, proto ten postup. U ucha si ale nejsem jista, zda davat jen tu cibuli, nic ji ale asi jinak neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
R2
3656
30.3.17 13:10

Malý má píchané ucho každé asi 4 krát, plus mu samovolně prasklo, má ted čerstvě zavedené nové trubičky, mezi tím měl, ale několik dalších zánětů ucha, u nás bohužel už zjištěna střední nedoslýchavost a jdeme zkoušet v příštím týdnu sluchadla :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85271
30.3.17 13:10

Ja mela ucho pichle 2-3× a bez nasledku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44180
30.3.17 13:11

Dcera měla v útlém dětství uši píchané asi třikrát, do toho bezpočet zánětů bez píchání. Pomohlo až vytržení nosní mandle.
Ségra měla v dětství nesčetněkrát píchané ucho, záněty nedoléčené a v 16 musela jít na operaci, měla srůsty, byla nedoslýchavá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3563
30.3.17 13:14

@Billi Děkuji mockrát. Bohužel stále se na nic nepřišlo a chodím od čerta k ďáblu. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí