Kolo vs. kolo odrážedlo

7485
7.1.13 15:40

Kolo vs. kolo odrážedlo

Ahoj holky, potřebovala bych poradit.
Malá bude mít dva roky a uvažuju jí koupit buď kolo či kolo odrážedlo. Kolo by s počátku měla s prídavnými kolečky, naučila by se první šlapat a pak rovnováhu. U kolo odrážedla by se naučila rovnováhu, ale pak by už potřebovala stejně kolo.
Chtěla bych slyšet vaše názory pro a proti. Jsem na vážkách a nevím k čemu se více přiklonit.
Děkuji všem moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
72725
7.1.13 15:45

My koupili klasické kolo a odmontovali šlapky :mrgreen: bylo to jako koloodrážedlo a jak mladej získal stabilitu, namontovala jsem šlapky a fertig ;) jinak ale na to koloodrážedlo se všude pěje chvála, já bych ho pořídila, protože děti získají mnohem dřív stabilitu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.1.13 15:49

Jsem pro koloodrazedlo.Nam to jeste ted slouzi jako priblizovadlo. :pankac:.Kolo neuslapne.kolo bych poridila az za rok ;).Teprve bude it dva takze koloodrazedlo.

Příspěvek upraven 07.01.13 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3221

Ahoj, my přesně tohle řešili loni touto dobou. Nakonec jsme dceři koupili kolo s přídavnými kolečky. Rozhodně jsme dobře udělali, přes léto se naučila obstojně šlapat, takže letos už budeme kolečka pomalu zvedat, aby se učila rovnováze. Koupili pidapi-velká spokojenost. KOukali jsme, že koloodrážedla stojí v podstatě skoro stejně, ale pak musíš stejně koupit klasické kolo, takže to u nás zvítězilo-rozhodli jsme se pro kolo a dobrý…tak pevné nervy nervy při rozhodování a ať se jízda obejde bez modřin! ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798

Myslím, že na koloodrážedle se mnohem lépe naučí držet rovnováhu - zvedne na chvililinku obě nohy, postupně déle atd…
Majda na koloodrážedle jezdí jak drak, pokud je mírný kopeček, zvedne nohy a jede, dokud jí to jede :lol:, takže už jen přidáme šlapátka.
Navíc je odrážedlo mnohem lehčí než kolo…
Takže spíš než kolo s kolečkama bych zkusila z kola odmontovat šlapátka a pak je vrátit, nebo koupit nejdřív to odrážedlo.
My máme nějaké za 700,– a teď to bude třetí sezona, co určitě se na něm ještě projede, takže nijak závratná investice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.1.13 15:50

Doporučuju koupit kolo odrážedlo. Zvlášť, pokud plánujete další dítě, které to pak taky využije. Je otázkou, jak dlouho bude na odrážedle, než přesedlá na kolo. Naše starší kolo odrážedlo neměla (měla jen enduro a nechtěla na něm jezdit, pak přešla ve třech letech rovnou na kolo s kolečkama), mladší dostala kolo odrážedlo vloni od Ježíška (v únoru pak měla dva roky). A určitě toho nelituju. Na kolo sice přesedlala po pár měsících, ale kolo odrážedlo jsme ještě neuklidili. Je mnohem lehčí (cca 3kg, kolo 10 kg), a tak když jdem někam dál, vezmem koloodrážedlo a není problém ho případně chvíli nést v ruce (i když dcera je zvyklá, že já to nenosím, že na kole i odrážedle se jezdí, ale třeba v obchodě nebo nedobrém terénu se to hodí). Zkoušela jsem u kola sundat kolečka brzy poté, co se naučila šplapat, ale to dcera pak odmítla jet, takže to nechám na letošek. A určitě kolo odrážedlo nemíním uklidit ani tuhle sezonu, budem používat obojí podle potřeby. Na kole navíc neumí moc bezpečně brzdit, takže na delší trasy jedině odrážedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
7.1.13 16:27

Za nás jednoznačně kolo odrážedlo. Syn ho dostal ke druhým narozeninám, jezdí doteď, ale už zkusil i normální kolo bez přídavných koleček a šlapat začal automaticky. Takže přechod z kolo odrážedla na normální kolo takřka okamžitý. Takže ke čtvrtým narozeninám dostane kolo a odráželo podědí mladší ségra :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
7.1.13 16:45

Kolo dvouleták neušlápne. Takže koloodrážedlo a za rok kolo. odmontovat šlapky jde. ale jen pokud to používáte po okolí. Já to měla jako přibližovadlo kamkoli, musel ujet i větší vzdálenosti. Kam nešlo projet ) kus lesa, shody, MHD, velký kopec, to jsem nesla v ruce nebo zavěsila na kočár mladší. To s kolem nejde. Váží cca 3× tolik, co lehké koloodrážedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7485
7.1.13 17:03

Holky děkuju moc za rady.
Je fakt že kolo odrážedlo je o hodně lehčí, ale zas řešit situaci zda ho ponesu můžu stejně ve vyžším věku s kolem :nevim: Jestli mě chápete :nevim: U obojího je investice cca 2000, což je dost. Já prý na kole bez koleček jezdila už v 2,5 a ušlapala jsem dost, neříám že naše malá bude stejná, ale zda :nevim: přeci jen nevýjde lépe z kola odmontovat šlapátka a přídavná kolečka :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
7.1.13 17:06

Pro dvouleťáka jednoznačně kolo-odrážedlo. A není třeba do něj investovat nějak extra hodně, my jsme koupili v Tescu v akci za 499 Kč a dobré, naučila se na tom jak dcera, tak kluk ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
918
7.1.13 17:09

Za nás určitě koloodrazrdlo. Dcera ho dostane teď v dubnu l druhým narozeninám. Koupili jsme z lidla za 1000 kč. Původně jsme chtěli investovat do originál firstbike a když jsme je obě důkladně prozkoumali, je to skoro to samé.
Letos v létě ještě převážně budu tahat i gólman, takže je pro mě váha na případně prenaseni dost důležitá. Odrazedlo oproti kolu je i pro dítě lehčí, takže se mu s ním bude lépe manipulovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81484
7.1.13 17:17

K té váze. S kolem se budeš muset později tahat. Ale zatímco dvouletá tahal odráželo všude protože pěšky se táhl jak smrad tak triletakovi vemu kolo jen když jedem dal a ne do MHD obchodu apod

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.1.13 17:17
@Integra píše:
Holky děkuju moc za rady.
Je fakt že kolo odrážedlo je o hodně lehčí, ale zas řešit situaci zda ho ponesu můžu stejně ve vyžším věku s kolem :nevim: Jestli mě chápete :nevim: U obojího je investice cca 2000, což je dost. Já prý na kole bez koleček jezdila už v 2,5 a ušlapala jsem dost, neříám že naše malá bude stejná, ale zda :nevim: přeci jen nevýjde lépe z kola odmontovat šlapátka a přídavná kolečka :nevim:

Koloodrazedlo je od 500 nemusis kupovat nejlevnejsi ale zas ne nejdrazsi. Pozor at dosahne na zem nektere odrazedla byvaji vetsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
7.1.13 17:21

Zdravím.
Mi koupili odrážedlo od 2 cca do 5 let. Doktorka mi i řekla, že je to pro děti mnohem lepší, že se tak nenadřou a navíc se jim díky odrážedlu líp vyvýjejí kyčle a svaly v nohách. ;)

• Citovat
  • Upravit
7485
7.1.13 17:23

Díky moc za názory ;)
Kolo odrážedlo je asi fakt rozumější :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie