Jak naučit šlapat na kole?

75
5.1.13 11:09

Jak naucit slapat na kole?

Maly dostal na 3 narozeniny kolo a ubehlo 5 mesicu a on ne a ne se naucit slapat. Slape stylem, ze pravou nohou slape dopredu ale neprotoci nohy dokola a misto toho levou nohou slape dozadu. Pak skuci, ze ho boli koleno, no aby ne, kdyz slape Jen pravou nohou. Snazim se mu drzet levou nohu a protacet, ale on se zacne rozcilovat a pak uz nechce jezdit vubec. Ja jsem si ted poridila nove kolo at muzem jezdit spolu, ale dopokud nebude poradne slapat nemuzem nikam. :| Nejake rady? Dekuji predem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1769
5.1.13 11:12

Tak malej taky dostal k vanocum a slapne jednou a mysli si ze to pojede :mrgreen: nas zas nechape ze musi slapat porad a kdyz uz slapne znova tak stiskne brzdu :mrgreen: ale zatim jezdi jen po obyvaku, venku mu to snad pujde líp :)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
5.1.13 11:33

Tohle je pro děti hodně těžký, asi bych si netroufla rovnou na kolo :think: Začali jsme s tříkolkou, která nemá volnoběh, takže nohy sama vede. Jinak mu to absolutně nešlo. Ta tříkolka má vodící tyč, takže jsem tlačila míň a míň až to zvládnul i sám. Jinak na všem ostatním se vztekal a nešlo to.
Ve vašem případě bych to snad jedině zkoušela doma jako cvičit naprázdno, nebo rotoped. Můj táta mě posadil na kolo a prudce mně rozjel, takže mi nezbývalo, než se chytit a šlapat :mrgreen:, ale to mi bylo minimálně pět a měla jsem průpravu z tříkolky. :nevim:

Co teda zkusit přídavná kolečka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.1.13 11:50

Taky mel tu trikolku, Kde jsou slapadla na Tom prednim kolecku a ty se samy protacely, takze nebyl problem…to se ale pak pokazilo a uz se to neprotacelo, takze nic moc na Tom neposlapal. To jak jsem psala ze dostal kolo jsem samozrejme myslela kolo s pridelanyma bocnima koleckama, aby udrzel rovnovahu…o to mi ale neslo. Jde o to, ze on sice jezdi, a to ne zrovna pomalu, jede mu to jak o zavod :lol:, ale nechce mi protacet nohy dokola, slape Jen na pul, pravou jede dopredu a levou dozadu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
5.1.13 11:52

Moc neporadim, prcek to pochopil v podstate hned (taky dostal kolo ke tretim narozeninam) jen ho od te doby nemuzu dostat z rotopedu :zed: my jsme mu ze zacatku tu nohu proste vedli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
5.1.13 11:53

Ahoj, řešila jsem to se synovcem. Má koloodrážedlo a jakmile mu šla rovnováha, chtěla jsem přejít na kolo, ale neumí šlapat. To bylo na podzim, to mu bylo 4,5. A navíc je drobný, takže měl dlouho problém došáhnout na šlapky. Můj názor je, počkat. Oni k tomu dospějí samy. Takže já zkusím zase na jaře a věřím, že to prostě už bude chtít sám umět. Když jsem na něj tlačila, tak se mi sekl. Ale toto je jen má zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.1.13 12:00

A jde mu to na tom kole lehko? Nejde mu to třeba z těžka a nechce se mu namáhat?
A taky jestli má správně nastavenou výšku sedla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
5.1.13 12:23

Upřímně si myslím, že ve třech je brzo. Starší synovec to zvládl chvíli před 4 narozeninama nebo těsně kolem nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15811
5.1.13 12:36

@Everly A co mu tu nohu něčím přivázat, připevnit, buď šňůrkou nebo řemínkem aby nemohl těmi nožkami nijak uhýbat ale šlapat v kuse. A nebo mu to jasněji ukázat u vás na kole jak se správně jezdí. Jinak nevím, starší syn sedl a jel. :think: :nevim: A vám se na tom kole nebrzdí dozadu? že může levou šlapat dozadu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.1.13 12:50
@Susan23 píše:
Upřímně si myslím, že ve třech je brzo. Starší synovec to zvládl chvíli před 4 narozeninama nebo těsně kolem nich.

To bych netvrdila, spíš je to individuální. Dcera jezdí už od tří i závodně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75
5.1.13 12:54

Na kole mu to Kde lehko, on totiz jak zacal lezt tak nikdy nelezl po oboe kolinkach..on lezl stylem, ze levou nohu mel pokrcenou a tou pravou se odrazel, dela to dodneska. Tak Nevim, jestli je to I tim. Ma tu levou nohu ma lenivou??? Ale jak ho naucit aby ji vic pouzival na Tom kole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
5.1.13 12:57

Ahoj zrovna před hodinou jsme vytáhli kolo ven. Je mu 3 a půl a šlapaní mu pořád nejde. Asi tomu necháme volnej průběh…

Jinak můj manžel jezdil už ve dvou letech bez koleček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25182
5.1.13 12:58

A co ho podržet, nadzvednout zadní a ukázat mu jak šlapat dokola :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1018
5.1.13 13:01

Mava to jsme taky zkoušeli… My máme taky stejnej problém jako zakladatelka pravou šlápne dopředu a levou vzápětí brzdí.

Jo a já jsem se to naučila až v šesti letech-po roce vztekání a plakání…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1767
5.1.13 13:46

Tak to nějak nechápu, jak může jet dopředu jako o závod, když levou šlape dozadu :lol:
Ta tříkolka s šlapkama na předním kole není vhodná, to nemůžou děti utáhnout a štve je to. Je to velká námaha, máme to vyzkoušené u kamaráda, ale na tříkolce s řetězem syn jezdí dobře, asi od dvou a třičtvrtě a hned jak se to naučil, rozjezdil se suverénně i na chatě na kole, kde taky dřív neuměl šlapat.
Asi to chce ale vážně počkat, děti samozřejmě nemají rozvinutou motoriku, takže problém může být v hlavě :think: Já bych teda zkusila cvičit doma na hrubou motoriku, abych to urychlila. Moc bych mu to nenutila, abych ho neotrávila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Enduro

• (4.7) + 13 recenzí

Chodítko DJ

• (3.9) + 11 recenzí