Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, tak znovu zadam o radu. Prehodnotili jsme plan koupit holkam k narozkam panenku a premyslime nad kolobezkou. LIbi se mi tato:
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
Nemate nekdo s necim podobnym zkusenost? Tady na tom holka mladsi nez nase holky docela pekne jezdi a holky to vzdycky obdivuji, tak se jim to snad bude libit. Urcite nechceme tu se dvema kolama vzadu, chceme, aby se ucily drzet rovnovahu.Jen vybrat tu spravnou. Diky za tipy!
Tak jsem si zavzpomínala, jak jsem jako malá taky měla kolobrndu. Ta moje byla vzadu se sedátkem a naučila jsem se na ní držet rovnováhu v sedě a pak mi to šlo na kole parádně ![]()
Neměla by mít takováhle hi-tech koloběžka blatníky?
No ale nepíšou tam váhu. Podle mě bude těžká a pro tyhle malý děti se spíš hodí taková ta lehká s malejma kolečkama.
Něco takového: http://www.babysport.cz/…micro-light/
My máme nějakou takovou asi za 500kč a je super. Nebo už by se jim mohlo líbit kolo odrážedlo. Takový to be šlapek.
Odrazedlo uz nechceme, mame motorky a trikolky, na tom vsem drandi paradne, na jare uvazujeme o koupi kol a ted tu kolobezku.
Myslite teda, ze to bude tezke? No ja jak jsme prave videla tady tu malou holku, jak na tom jezdi, tak me to nadchlo. Ty male lehke mi prijdou takove nestabilni a ze ty kolecka uviznou v kazde skvirce a lehce to dite preleti. Ale nevim…
My ji máme a je super. Těžší sice je, ale myslím, že je to v pohodě.
Ta malá kolečka jsou dobrá tak akorát do města. Jak je kapku horší terén, tak se nehnou.
Za podobnou jsme v kameném obchodě dali o 200kč míň. Bohužel už není pravidlem, že je to na netu levnější ![]()
Vítek právě v terénu jezdí na kole a ve městě na koloběžce. A mě vyhovuje, že když už nechce jet, dá se tahle lehká koloběžka hodit na kočár nebo pohodlně odnést. On je to takovej náš prďolík 15ti kilovej.
Ale jinak většímu dítku bych určitě koupila tuhle větší. Mám jí pro sebe taky.
Jinou značku teda. Taky hliníkovou odlehčenou. A je úžasná. ![]()
No my prave mame spis hrbaty teren, tak nevim, jestli by to zvladly ty male kolecka. ![]()
Ahojky, mám dítě v podobném věku a u nás je teď v kurzu tato kolobka, objevili jsme ji úplně náhodou v Giga sportu,ale dá se sehnat i jinde ( v akci za 299,–). KOnstrukce je kovová, zbytek plast (je lehounka, takže se dá nacpat i do košíku pod kočár (mám vyzkoušeno), dá se i nést v poho v ruce. Tím pádem se dobře ovládá i malému. Vzadu má 2 kolečka, kolobka proto stojí (když ji malý pohodí) a má větší stabilitu. Do košíku hodíme pití,sváču a jedeme na výlet. Jsme sice z města, ale úspěšně ji používáme i na chalupě, z těch malých koleček neměj strach, tedy pokud budeš jezdit po výmolech (odpružená kolobkaa není), tak si jo, pokud se bude jednat o klasickou cestu sypanou kamením, či posekaný trávník, mělo by to být v klidu.
Jinak jsme podědili malou trojkolku a ta nám tomu úspěšně konkuruje, takže pokud bys váhala, tak to je můj další tip. (úspěšně jsme odzkoušeli klasické kolo od sousedů, jenže na rozdíl od kola, má trojkolka „furtšlap“, takže, když jede z kopce, zatím šlape
tak tím i přibrzďuje. U kola (s přídavnými kolečky) mi připadne těžký rozjezd (náš malý, když to nemůže rozjet, tak na trojkolce couvne - což u kola je mu k ničemu), a váhou je to celkově příšerné. Trojkolku si obsouží sám a mě nepotřebuje, až mu dorostou nohy, tak mám raději v merku kolo odrážedlo…
Koukám, že s dvěmi kolečky nechceš
, no, já osobně mohu říct, že jsme zkoušeli i bez těch dvou, klasicky ale zvítězilo, co se lépe ovládá, myslím, že ta se dvěma je úměrná tomuhle věku…
ale třeba má někdo jiný jinou zkušenost…
Ahoj, zkusím oživit tuto diskuzi.
Chci koupit pro 3,5letého syna koloběžku.
Máte někdo na tento způsob?
http://www.mimibazar.cz/foto.php?…
A vaše zkušenosti?
moc děkuji ![]()