Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Syn mi teď dobral antibiotika a chtěla jsem mu koupit nějaká probiotika. V lékárně jsem teď za poslední dobu nechala spoustu peněz, tak jsem se chtěla zeptat, dávám mu kolostrum, to jsou taky probiotika nebo ne? Stačí to kolostrum, nebo mu mám koupit něco jiného a co byste mi doporučily?
@gabriellllla píše:
Syn mi teď dobral antibiotika a chtěla jsem mu koupit nějaká probiotika. V lékárně jsem teď za poslední dobu nechala spoustu peněz, tak jsem se chtěla zeptat, dávám mu kolostrum, to jsou taky probiotika nebo ne? Stačí to kolostrum, nebo mu mám koupit něco jiného a co byste mi doporučily?
Ne, to nejsou probiotika, vždyť je to první mléko kraviček/koz
Pokud nějaké laktobacily/bifidobakterie obsahuje, tak určitě ne v takovém množství, aby obnovila střevní mikrofloru po ATB. Určitě nějaká probiotika kup, nestojí zas až tolik.
@unuděná píše:
Ne, to nejsou probiotika, vždyť je to první mléko kraviček/kozPokud nějaké laktobacily/bifidobakterie obsahuje, tak určitě ne v takovém množství, aby obnovila střevní mikrofloru po ATB. Určitě nějaká probiotika kup, nestojí zas až tolik.
Dobře díky za odpověď
@gabriellllla Probiotika je dobré dávat už v průběhu léčby ATB. Akorát s odstupem v mezičase a nebrat to společně s ATB.
Dračí sirup, H2 Immunity drink, probiotika od Smidge
dlouhodobě fungují
Dobrý den, doporučuji prebioticky sirup Harmonelo s přírodním kolostrem.