Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Prodělalo tady některé miminko opar? Dceři je půl roku a kousek, není kojena. Mě se zřejmě opar udělal ( je to červený, podrážděný, ale puchýřku jsem si nevšimla) a až po dvou dnech mě teď trklo, že by to mohl být opar, hned jsem si dala náplast na opar. Co když by to dcera nedejboze chytla? Hrozí něco? Na internetu jsou samy děsivý články.. edit: do tý doby jsem ji normálně pusinkovala, mazlila.. no nejradši bych si vrazila, opary jsem měla před těhotenstvím ale v samotným těhotenství ne
Proboha běžte k doktorce! Může to být opar stejně jako třeba impetigo nebo streptokoková infekce, s půlročním miminem neexperimentuj!!
@unuděná píše:
Proboha běžte k doktorce! Může to být opar stejně jako třeba impetigo nebo streptokoková infekce, s půlročním miminem neexperimentuj!!
Má to matka, ne mimino.
Ano mám to já, jen se bojím o dceru.. jakože nevím no mimino a opar..
@Anonymní píše:
Ano mám to já, jen se bojím o dceru.. jakože nevím no mimino a opar..
A co teď asi tak udělá doktor? Nelíbej jí, myj si ruce, lep si ten opar.
@Havlova píše:
Má to matka, ne mimino.
Jé, já jsem dneska nějak mimo ![]()
Tak to nic, prostě hygiena, žádné pusinkování a uvidíš no.
Já myslím, že nejdřív by u mimča proběhla prvoinfekce a to nevypadá jako klasický opar (je to o dost horší
). Nám takhle nakazil děti 5 a 7 let děda a tenkrát jsem na něj byla fest naštvaná. Oteklé dásně, všudev puse boláky, no hnus. Ale třeba to není tak vždy, těžko říct. Buď opatrná, nicméně pokud nemáš puchýř, snad jsi na mimčo ještě nic nepřenesla.
Prodělalo tady některé miminko opar? Dceři je půl roku a kousek, není kojena. Mě se zřejmě opar udělal ( je to červený, podrážděný, ale puchýřku jsem si nevšimla) a až po dvou dnech mě teď trklo, že by to mohl být opar, hned jsem si dala náplast na opar. Co když by to dcera nedejboze chytla? Hrozí něco? Na internetu jsou samy děsivý články.. edit: do tý doby jsem ji normálně pusinkovala, mazlila.. no nejradši bych si vrazila, opary jsem měla před těhotenstvím ale v samotným těhotenství ne