Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
108 cm je hrozně vysoká? Nemáš popleteny čísla? Já mám triletacku co ma 96cm, a je jedna z nejmenších. ![]()
@Tajemnadama píše:
108 cm je hrozně vysoká? Nemáš popleteny čísla? Já mám triletacku co ma 96cm, a je jedna z nejmenších.
108 je na 3roky holku dost. Syn mel ve 3 letech 105 a byl vzdy nejvetsi.
@Tajemnadama píše:
108 cm je hrozně vysoká? Nemáš popleteny čísla? Já mám triletacku co ma 96cm, a je jedna z nejmenších.
Dej si tu vysku do percentilove kalkulacky. Je to nad 97. percentilem. Tedy pokud ji neni 3,5. To byla na 96. percentilu.
@Tajemnadama píše:
Kluk měl 100 Cm a vždycky byl vyšší než vrstevníci.
Ja i holky jsme mely 103 cm a starsi ma 180 cm, ja 182… mladsi v 9 letech 145cm… vzdy vsude jsme byly vsechny skoro nejvetsi… takze 108 je fakt hodne… to meli segruny kluci, oba maji skoro 2m…
Ale predcasna puberta je spise problem v tom, ze se prestane brzo rust a deti zustanou male nez opacne… Ale ve 3 letech je to fakt hodne brzo na chloupky a podobne… drzim palce, aby se prislo na duvod a slo resit ![]()
@Tajemnadama no přijde mi to dost, ale ano, říkala doktorka, že je to sice na hraně, ale v pořádku, spíš jde o to ochlupení, to je divné… A tři jsou jí čerstvě.
@Aglája75 právě, že my zas tak vysocí nejsme, patřila jsem mezi holkami tedy k vyšším, ale neprecnivala jsem, malá je ve třídě ve školce mezi 3-4 letymi dětmi nejvyšší, i vyšší než kluci. A děkuji, snad to bude dobré…
Ahoj, jak název diskuze napovídá, máme podezření na tuto diagnózu, zatím jsou v plánu odběry krve a pak se prý uvidí. Malé jsou tři roky, začaly ji růst silné černé chlupy a je hrozně vysoká, 108 cm. My s manželem sice jsme vyšší (já 175, on 180 cm), ale jako malí jsme nikde nevyčnívali. Mám z toho vážně nervy, máte někdo prosím zkušenosti s tímto problémem, jak probíhala léčba atd., vedlejší účinky a jestli bylo pak vše v pořádku. Moc děkuji.
prosím anonym