Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
My štěnice měli a ráno štípance nikdy nebyly vidět, vždy až během dne, mě to i hrozně svědilo, manžela vůbec… většinou jsou ale na končetinách, ke to divné že by byly pod kraťasy… a měli byste štípance všichni, takže podle mě to je něco jiného
@Anonymní píše:
My štěnice měli a ráno štípance nikdy nebyly vidět, vždy až během dne, mě to i hrozně svědilo, manžela vůbec… většinou jsou ale na končetinách, ke to divné že by byly pod kraťasy… a měli byste štípance všichni, takže podle mě to je něco jiného
Tady autorka: spí s ním v pokoji i druhé dítko (to do skolky nechodi) a nema na sobe nic..ani já s manželem…jsem z toho šílená, pri představě že by mi tu bydlela stenice…brrrr
@Anonymní píše:
Tady autorka: spí s ním v pokoji i druhé dítko (to do skolky nechodi) a nema na sobe nic..ani já s manželem…jsem z toho šílená, pri představě že by mi tu bydlela stenice…brrrr
no to by byl problem, je to fakt hrozne museli jsme vyhazet vsechen nabytek a spat na zemi dokud nebyl definitivne klid… jdi tak ve 3 rano do pokoje s baterkou a nahlidni pod polstar a pod matraci, pokud tam jsou stenice tak je uvidis
Pokud neměl ještě neštovice, tak bych počkala, zda se pupínky nenaliji.
Ale klidně ho mohlo postipat něco venku, tiplice, ovádi… Něco doma bych podezírala, až by byl postupný i někdo jiny
@Helileli a nestovice mohou že začátku vypadat jako stipance od Komáři?
@Anonymní píše:
Omlouvám se, telefon mi to takhle tatarsky opravil a nevšimla jsem si toho
Tak ja pridam svou zkusenost- velke plochy jakoby stipancu od komaru je koprivka???????? Nemel syn jahody? Nebo nebo podobneho? Jeste je typicke, ze se to hodne stehuje po tele.. ale vypada to opravdu jako stipance od komaru( cervene plochy a v nich bile velke jakoby opuchlinky. Proste jak stipance) Dcera mela minuly tyden
Ale ikdyby to byl nahodou hmyz- ikdyz tipuju tu alergii, tak podat fenistil kapky nebo dithiaden na noc..
@Anonymní píše:
Ano, můžou, pak se pupínek nalije do podoby puchýřku a je jasno. Melo by se tak stát do 24h od vzniku pupínků
@Dominicenka jahody teď ji každý den…kapky fenistyl dostal, ditiaden doma nemáme…tak uvidíme ráno…kdyby to bylo jen z jahod, byla bych moc ráda…od chvíle co přemýšlím o těch stenicich mě všechno svedi ????
@Helileli tak to by mě moc nepotesilo, za 2 tydny jedeme na dovolenou…ale pořád lepší než ty stenice…uvidime zítra tedy..
Nám na přednáškách z parazitologie říkali, že nejlépe člověk přítomnost štěnic pozná, když si prohlédne povlečení. Pokud jsou na něm drobné flíčky zaschlé krve, člověk má doma štěnice - ty totiž, když sají krev, zrovna také kálí a zanechávají tyto skvrny.
Ahoj všem, tady zakladatelka. Nakonec to vypadá opravdu na kopřivku, včera večer mu k tomu ale natekly kolena a kotníky a vyletěla teplota, na pohotovosti nám dali něco na alergii a nurofen…dnes kolena splaskla, kotníky jsou trošku lepší, ale otekly mu dlaně. Teplotu má stále a červené fleky po těle taky. Máte někdo zkušenost, zda i tohle muže být alergická reakce? Mě se to moc nezdá, hned zítra ráno vyrazime k doktorce.
Ahoj,
asi před 2 tydny nám v celém domě dělali postrik proti stenicim. Nikdy jsme tu žádnou nenašli, ani po aplikaci toho postřiku, kdy měly umřít po kontaktu s ošetřenou plochou. Nikdy jsme ani nebyli postipaní. Dnes odpoledne jsem u syna objevila asi 50 stipancu, vypadají jako od komárů. Je možné že komáři za jednu noc napáchali takovou spoušť? Nebo že by stenice najednou zaútočily bez předchozích příznaků? Mám teda podezření, že ráno to ještě neměl a našla jsem je až po příchodu ze školky, byli na zahrádce, tak že by ho něco postipalo tam… co si o tom myslíte? Má toho hodně, nohy, stehna (nejvíc pod kratasy), záda, ruce…