Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zkus uvařit mrkvový odvar, ten by měl taky stavět ![]()
jinak držím palečky, ať je malá brzy v pořádku ![]()
Viroza trva vetsinou par dni a uz by klesly teploty…
Takovyhle prubeh mfl syn ve 2,5letech a byla to salmonela. Staci jen spatne umyte prkynko, skorapka od vajicka nebo neumyte ovoce/ zelenina ze zahradky- z toho to mel syn, mel nejakou mysi verzi salmonely a asi nam lezly misi po zahradce… a deti si v tomhle veku utrhnou nepozorovane kde co, strci prst do pusy a je to…
Rotaviry? Na ty by to sedelo…
Jinak zkusit zmineny mrkvovy odvar ci mrkvovou stavu. Idealni jsou pry slane tycinky. Nicmene pokud ma horecky a pije tak bych jist nenutila.
Dcera prodělala ve dvou letech rotavirovou infekci - vypadalo to stejně. Akorát já s ní skončila v nemocnici (nechtěla pít)
Zkusila bych rýžový/mrkvový odvar, asi i rehydratační roztok kvůli minerálům.
Holky, díky všem za rady. Nechce mi sníst nic, banán a mrkvový a rýžový odvar odmítá, násilím to do ní cpát nemůžu, protože ji to dáví a zvrací, ačkoliv normálně ne. Smecta a uhlí jakbysmet, letělo to ven
nicméně mluvila jsem s doktorkou a na salmonelu nebo campylobakter to zatím nevypadá, přiklání se k rotavirům. Dostala jsem spoustu typů, co zkusit uvařit nebo připravit a uvidíme. Když do ní dnes nic nedostanu, čeká nás hospitalizace kvůli doplnění minerálů
ale hlavně, aby to byly jen ty rotaviry a byla brzy v pořádku, i kdybychom museli do té nemocnice..ještě jednou díky a držte palce ![]()
@kdochcekam píše:
A kdy budou výsledky stěrů? chuděrka si musí hrozně zkusit. Chovej a ňuňej, mámina náruč je nejlepší lék![]()
![]()
![]()
Definitivně prý zítra
To víš, ono to s tím chováním ani jinak nejde, díky!
Vkládám anonymně - zdravotní info o dcerce..
naštěstí není absolutně vůbec problém s tekutinami, pije krásně a dehydrovaná není. Včera jsme byli u dr., udělala jí výtěr ze zadečku, radši i z krku, prohmatala bříško a udělala CRP. CRP bylo v pořádku, s výtěry uvidíme, až budou výsledky. Už je to hrozně dlouhé a já už vůbec nevím, jak jí mám pomoct. Samozřejmě se bojím salmonely
Sice absolutně netuším, jak by se mohla nakazit - na křížovou kontaminaci potravin jsem až magor a nikde jinde nejedla. Ani do ní nedostanu nic, co by stavělo, prostě nechce jíst, což samozřéjmě chápu
jak jí můžu pomoct? Zažili jste někdo takhle vleklou obyčejnou střevní virózu s tak vysokými horečkami? Dnes si budu volat na výsledky, tak se ještě poradím s doktorkou, ale už mi to vážně dělá starosti
Jo a nakazila se i starší, ale tam je průběh úplně někde jinde. Horečku sice má, ale srazime víceméně bez problémů, kaká dvakrát za den a normálně jí..my dospělí jsme absolutně v pohodě.
Ahoj maminky! Jsem už zoufalá..naše dvouletá má od pondělka vodnatý průjem a horečky. Horečky neustále lezou až ke 40 °C a je problém je srazit. Když už se konečně zadaří, vydrží to chvíli a zase letí nahoru. Od úterka prakticky nejí, včera si párkrát kousla rohlíku a těch pár soust jí zase pěkně prohnalo