Prosím o radu - krevní obraz

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
21.6.17 10:13

Prosím o radu - krevní obraz

Holky, moc prosím o radu ohledně KO mé devítileté dcery. Paní doktorka jí brala krev (na žádost z neurologie - migreny), minerály vyšly v pořádku, krevní obraz prý také. Ale doma jsem se koukla do zprávy a dcera má snížené leukocyty (má 3,8 a hranice je 4,5 - 13). V % má vyšší zastoupení monocytů (8,7 a hranice je do 8), ale v absolutním počtu jsou již monocyty v pořádku (0,3 a rozmezí je 0 - 1,1). Červené krvinky jsou v pořádku.
Dcera nebyla nemocná, bere pouze Magne B6 a občas Aerius na alergii.
Paní doktorka řekla, že krevní obraz má v pořádku, tak nevím, zda jí mám poprosit o nové odběry?
Máte někdo zkušenost se snížením leukocytů?
Prosím zachovat anonym z důvodu rodinných příslušníků na emiminu.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
81479
21.6.17 10:16

Má to vcelku dost žen, příčina se obvykle nezjistí. POkud to není vysloveně extra níézké, tak já bych to nijak nedovyšetřovala.
Monocyty realtivně má vyšší, protože má prostě těch bílých krvinemk málo, mono normálně, tak v tom procent. zastoupení se zdá, že je jich víc. Předpokládám, že na dolní hranici budou především neutrofily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.17 10:33

@Lama Lama jj, neutrofily jsou na dolní hranici, ale ještě v normě..
Takže bys to neřešila? Nebo radši nový odběr? Jestli ano, tak za jak dlouho?

• Citovat
  • Upravit
5165
21.6.17 10:39

Me taky rikali kolikrat, ze mam krevni obraz v poradku a potom jsem koukala, ze nekolik hodnot je „pres“ nebo „malo“… a pak jsem se dozvedela, ze snad nikdo nema vsechny hodnoty dle „tabulek“… pokud to neni nijak extra rozdil, tak se to bere.. bud v pohode..dr. se urcite neprekoukla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
21.6.17 10:40

Neřešila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
21.6.17 10:51

Věřila bych paní doktorce, podle mě žádný člověk nemá hodnoty dle „tabulek“, takže bych to neřešila ani se ve výsledcích nepitvala ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
21.6.17 12:47

Pokud není dcera častěji nemocná, tak bych to neřešila. Leukocyty jsou zodpovědné za imunitu, s bolestí hlavy to nesouvisí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.6.17 21:08

Holky, děkuju.
Je mi jasný, že s bolestí hlavy to nemá nic společnýho, jen jsem se vylekala těch nižších leukocytů. Paní doktorce věřím, ale přesto to ve mně hlodalo :-)
Kdyby šlo o mě, neřeším to, ale u dětí mi to nedá a vždy se vystraším.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
jezzz
24.6.20 16:23

Ahoj, pls mohl by někdo kouknout na výsledky krevních testu a říct mi, zda je to ok či nikoliv? Podle Dr. z nemocnice je vše ok - výsledky mi říkala přes telefon a až před chvílí mi je poslala na email. Přijde mi, že je tam hodně hodnot zvýšených :? K dětské doktorce se již nedostanu.

• Citovat
  • Upravit
60142
24.6.20 17:56
@jezzz píše:
Ahoj, pls mohl by někdo kouknout na výsledky krevních testu a říct mi, zda je to ok či nikoliv? Podle Dr. z nemocnice je vše ok - výsledky mi říkala přes telefon a až před chvílí mi je poslala na email. Přijde mi, že je tam hodně hodnot zvýšených :? K dětské doktorce se již nedostanu.

Neléčí se laboratoř, ale člověk.
Tak napiš, co se ti nezdá :nevim: ALe tak když je to podle doktorky, co ti výsledky hlásila OK, tak to OK nejspíš bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
24.6.20 18:05
@Baba píše:
Neléčí se laboratoř, ale člověk.
Tak napiš, co se ti nezdá :nevim: ALe tak když je to podle doktorky, co ti výsledky hlásila OK, tak to OK nejspíš bude.

OK.

Nejsem lékař a mám strach o dítě. Jinak bych se neptala a důvěřovala na 100 procent lékařce.

Kdyby měl někdo čas na to kouknout, budu ráda. Děkuji. Výsledky jsou dítěte tři měsíce starého.

Krevní obraz: Plt: 608 109/l,

Diferenciál manuální: SEG: 21,4 %

Ostatní hematologie: Retikulocyty strojov: 12 ‰, Retikulocyty abs. strojově: 0,043 1012/l

Biochemie: Bilirubin: 45,1 umol/l, AST: 1,07 ukat/l

• Citovat
  • Upravit
9729
24.6.20 18:50

@jezzz
Některé laboratoře neupravují meze normálních hodnot pro novorozence a „mladé kojence“. U těchto dětí jsou fyziologické např. vyšší počty bílých krvinek, které už by byly např. u dospělého jedince patologické.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jezzz
24.6.20 22:43

@Doctus Moc děkuji :kytka:, to mne popravdě nenapadlo

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat