Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mohu se zeptat jestli něco znamená když se synovi 6 let propadava hrudnik?
Může a Nemusí se jednat o tzv. ptačí hrudník, ale to musí posoudit lékař, nejspíš ortoped a vyšetřit stav kostí, jestli má dost vápníku, atd. Jinak se tzv. vpáčený hrudník úspěšně operuje, aby pak v dospělosti měly hrudní orgány dostatek prostoru pro svůj růst a činnost. Rozhodně to řeš, dokud je synek malý.
@monrom ma pravdu svagr ma marfana a teda ma to masakralni.. ( ma teda ipostizene srdce) je mu 24 let meri pres 200cm oci ma zatim v poradku ale je to teda masakr nas kvuli tomu ted hoodne hlidaji na genetice.. ![]()
Příčin může být hodně. Nejčastěji je to jen špatné držení těla, špatná technika dýchání, někdy velké nosní mandle - zase souvisí s dýcháním, nedostatek vápníků…
Nedávno to řešila kamarádka u stějně starého synka - dostal nějaká dechová cvičení a Vigantol.
@monrom jo ja jsem za to rada ze to hlidaji ze snad by i ted poznali nejake odchylky..:-o s tou aortou byl svagr na operaci.. ale ten hrudnik kdyz se svlece vypada hruzostrasne.. ![]()
Ja si vubec nedokazala predstavit co to ten marfan je.. az kdyz se na genetice ve 13 tt vydesily jak blaze ze jsem jim rekla ze to svagr ma.. tak jsem zacla patrat… ![]()
@monrom tak manzel si nechal nabrat krev na to tak uvidime..:-o svagr to ma pry nejspis ziskane ne dedicne ale i tak sichr je sichr..;)