Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Chtěla bych se zeptat, zda je tu někdo, kdo používá kombinaci Pharmatexu globulí s kondomy (durex). Zajímalo by mě, jestli se tato kombinace negativně neovlivňuje (obal, složení globule, lubrikant na kondomu) a nezvyšuje tak riziko otěhotnění. A jestli nedochází k přílišné lubrikaci.
Děkuji za odpovědi!
je pravda že v obalu Pharmatexu je napsáno, že se po aplikaci nemáš mít mýdlem, takže teď prozkoumat jestli není složení v lubrikantu stejné jako mýdlo
ale myslím že to bude v poho, Jinak tedy si myslím že durex je velice kvalitní a spolehlivý, používala jsem ho a vždy v poho, nyní používáme jenom Pharmatex a také s ním nemám problém, naopak mi velice vyhovuje, mně i příteli.
Můžu se zeptat, nebo teda spíš (určitě záleží na osobní zkušenosti) doporučit s jakými kondomy jste byly spokojené? Ačkoliv je mi 21
Teprve s tím tak nějak začínám a HA brát nechci. Takže jsem moc ráda za každou radu a zkušenost. ![]()
Myslím, že kombinace kondomu s Pharmatexem se právě doporučuje, zvyšuje to spolehlivost obou metod, než kdyby byly použity každá zvlášť. A myslím, ze snad každý kondom je lubrikovaný. Nebo můžeš pro klid duše napsat přímo na stránky Pharmatexu dotaz.
Ráda bych se zeptala, jestli někdo z vás používá navzájem Pharmatex a kondom. A jestli má Pharmatex význam, když použiji jen polovinu dávkování. Samozřejmě v kombinaci s kondomem. Děkuji
@Anonymní píše:
Ráda bych se zeptala, jestli někdo z vás používá navzájem Pharmatex a kondom. A jestli má Pharmatex význam, když použiji jen polovinu dávkování. Samozřejmě v kombinaci s kondomem. Děkuji
Může se kombinovat, ale radši bych použila celou dávku, ne poloviční. Pokud se chcete opravdu pojistit.