Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte holky, maminky…chtěla jsem se zeptat, zda tu není nějaká se stejným nebo obdobným problémem jako já
na konci června jsem si nechala dát měděné nehormonální tělísko, byla jsem půl roku po porodu druhého prcka, s dr. jsem to konzultovala, říkala, že si myslí, že mi tohle stačí, tak mi ho zavedla, vše v poho a že tak pět dní budu špinit, tak se stalo, spíše jsem špinila více než málo, dokonce jeden den zakrvácela, ale trvalo to týden, pak to ustalo, za týden na novo a pak jsem špinila a občas zakrvácela 14 dní v kuse. Po měsíci jsem šla na kontrolu tělíska, dr. mi říkala, že tělísko je kde má být, žádná cysta, nikde nic a že je možné, že si to tělísko tak dlouho sedá, napsala mi prášky, Cyklo 3 Fort a že když budu špinit, tak si to mám vzít ráno a večer, tak jsem si ještě ten den prášek vzala a druhý taky a najednou klid, tak jsem si říkala, paráda, no ale klid byl 9 dní…je pravda, že jsem měla dostat ms 13.8., no špinit jsem začla 15.8., špinila jsem 7 dní, prášky mi vůbec nepomohly, pak to špinění zesílo, to trvalo 5 dní a pak jsem začla ve večerních hodinách krvácet, vždy jsem zakrvácela a za pár hodin to ustalo, tak jsem si říkala, že třeba se to nějak ustaluje, upravuje a tohle už by mohla být konečná při ms třeba, jenže to večerní zakrvácení trvá už 5 dní s jednodenní přestávkou
vůbec teda nevím kdy jsem v tom létě tu ms měla, jen odhaduji, co jsme vypočetli s dr. dle mých údajů v ms kalendáři, léto mám tím stylem, že když jsme někde byli na výletě s dětma, tak jsem všude vyhledávala záchody, koupání nepřicházelo v úvahu, špinění mi chodilo jednou ráno, pak odpoledne, pak na večer, no už jsem z toho za ty dva měsíce zoufalá
dr. mi teda říkala, že když to bude pokračovat tak mám přijít a udělá stěr zda mi to nezpůsobuje nějaká infekce, jenže žádné výtoky nic nemám, teda v těch dnech, kdy jsem zrovna nešpinila…někde jsem četla, že někdo takhle špinil, krvácel tři měsíce než si to sedlo, tak nevím zda ještě vyčkat a vydržet nebo jít k dr. a pokud ze stěru na nic nepříjde tak tělísko vytáhnout, jenže hormony nechci a za Mirenu teď tolik peněz dát nemůžu a navíc se bojím, že mi taky nemusí sednout, po prvním dítku jsem chtěla HA a dr. mi dávala tři a ani jedna mi nesedla, tak jsem se na to vykašlala, protože jsme chtěli ještě druhé dítko, ale teď už bych se nějak chránit chtěla, tak jsem chtěla to tělísko, kamarádky mi ho doporučovaly a žádná neměla takové trable jako já…nejspíš musím mít něco extra ![]()
Ahoj, mám gynefix a taky trvalo dlouho než se s ním tělo srovnalo, cca ty tři měsíce po zavedení se mi stalo, že jsem třeba dva dny špinila mimo menstruaci, pak zase týden klid a nanovo. Teď už je vše ok.
Ahoj, já si nechala v listopadu zavést tělísko se zlatem (Goldlily),dá se říct že jsem nepřetržitě špinila až do ledna
…No pak se to trochu zlepšilo, ale nic moc. Nakonec jsem teď 28.8. byla na vytažení, silně jsem špinila klidně i 3 týdny v měsíci (cca na 2-4 vložky denně, jak kdy),běžně jsem to měla 14 dní pak třeba 3 dny klid pak kvasinky a pak zase špinění, občas se to rozjelo v MS, byla to fakt už hrůza, prostě buď jsem krvácela a když jsem měla zrovna klid tak jsem chytla kvasinky
Teď už jsem to nemohla vydržet a nechala si ho vytáhnout, dva dny jsem ještě špinila a včera a dnes už mám klid a i cítím úlevu, občas mě bolelo v podbřišku a teď je klid
…Holt ne každému tělísko sedne, ale být tebou tak tomu dám ještě chvíli čas, třeba se to srovná
Já na to čekala třičtvrtě roku a prdlačky ![]()
Ahoj, byla jsem asi pred mesicem na gynekologicke prednasce a zrovna ten gynekolog rikal, ze nehormonalni medene telisko nedoporucuje a nerad ho zavadi prave kvuli tem komplikacim. V dnesni dobe uz je to jako bys prikladala pijavice pri horecce. Ja telisko zatim nechci(Mirenu) a HA mi nesedela, pouzivam Pharmatex, cipky na zavadeni pred stykem a jsem spokojena.
@s.luccie proste je to cizorody predmet v tele..nechtela bych to ani za nic
![]()
Denie…to jsi mě moc nepotěšila teda…mám pocit, že jsem na tom obdobně jak ty, akorát teda kvasinky jsem měla v červenci co jsem konečně přestala špinit, tak jsem to vyléčila a pak stejně začla špinit…no jako já na to nervy nemám, věřím, že to musí být úleva…asi si skočím k dr. příští týden a pořeším to s ní, případně jestli by mi nedala jiné tělísko, se zlatem nebo stříbrem, popravdě jsem to měděné moc nechtěla, ale ona říkala, že jsem v pořádku a neměla bych mít problémy…no ale mám, že?
kor já ještě mám nepravidelné, dlouhé cykly, tak jsem si myslela, že by mi to trošku mohlo upravit, i když to neobsahuje hormony, do toho mám málo železa a už dva měsíce o něj přicházím, že? takže taky na prd no ![]()
Anemary…a ty čípky jsou v pohodě? já jsem právě o nich prvně přemýšela, ale kamarádky kolem mě mají tělíska a jsou spokojené, bez problémů, no já si to zas vybírám
áchjo…vůbec nevím co dělat…
![]()
@Anemary diky za tip na pharmatex cipky. Driv jsme pouzivali krem, ale zavadeni bylo takovy…rusivy
Vyzkousim cipky, driv jsem o nich neslysela ![]()
@s.luccie No já právě měla taky na výběr z měděného, stříbrného a zlatého tělíska, s tím že to zlaté je nejkvalitnější, ale samozřejmě taky dražší
A proto že vím že já jsem takový exot co má pořád se vším problémy tak jsem si dala pro jistotu teda to se zlatem, ale evidentně to byli jen vyhozené peníze a akorát starosti navíc. Tolik vložek a tampónů co jsem použila za posledního půl roku jsem nepoužila snad za celý život
Já mám právě taky hrozně nepravidelné a dlouhé cykly, nebo teda před těhotenstvím jsem měla, po porodu jsem si hned druhou MS dala to tělísko, to že by mi to srovnalo cyklus jsem si nemyslela, ale říkala jsem si že když jsem si z těch nehormonálních dala to nejlepší tak by snad neměl s ním být žadný problém, ale já musím mít vždy něco extra
Tak ti přeju aby se ti to zlepšilo a neměla zbytečné starosti jako já ![]()
Denie…no já jsem zase byla překvapená, že mi stačí slipovka, akorát, když teď těch posledních pět dnů zakrvácím, tak to si vezmu tampon, ale za celé léto byla akorát spotřeba slipovek, ale žádné normál vložky a minimum tamponů, takže bych i byla ráda, kdyby se to srovnalo, ale už nevím co pro to udělat a jestli to opravdu spraví jen čas
kamarádka má goldlily a to jí právě cyklus upravilo, měla taky nepravidelné cykly…nejsi sama, kdo musí mít něco extra, já si to taky vždycky vyžeru
no a jinak jsem si dala po druhé ms to tělísko po porodu, takže podobně jako ty… ![]()
@marrlinka Ahoj, jo, cipky jsou uplne super, baleni stoji 250Kc, je jich tam deset. Po zavedeni ucinkujou 5 hodin, akorat musis po zavedeni 5 min pockat.
@Anemary to by az tak nevadilo. Mame mrnavy vsudypritomny dite, takze veskere manzelske aktivity jedine planovite
![]()
@s.luccie Já právě taky měla Goldlily, ale cyklus mi to teda fakt neupravilo
Ale doufala jsem alespoň v to že mi sedne a budu těch 5 let mít klid, když jsem si dala to se zlatem, ale mám holt smůlu ![]()
Tak jdu v úterý na gyndu a nejspíš si to tělísko nechám taky vytáhnout
uvidím co mi řekne dr., ale todle už mě nebaví
![]()
Prosím Vás a jak děláte s čípkem, nebo krémem orální sex?
To asi nejde, ne?
Anebo nejprve orálně, pak čípek a jde se na styk? ![]()