Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak dnešní kontrola dopadla asi tak…tělísko mám zatím pořád, dr. říkala, že sedí perfektně, je pěkně vzadu, nikam se nehlo od zavedení, důkladně mi projela utz vaječníky, dělohu, všechno, sliznice 4mm, říkala, že neví z čeho to špinění pořád může být, že za svoji praxi se ještě s tím nesetkala, jen u Mireny, tak jsem jí říkala, že musím mít asi něco extra no, tak mi vzala dva stěry na infekce, jestli tam dole nějaká není, popř. by jsme to přeléčely a vidělo by se a když tam nic nebude, tak že mi dá nějakou léčbu, tak doufám, že ne žádnou hormonální v pátek budou výsledky, dala mi zase ty prášky co minule a ještě jsem se jí ptala na ascorutin, tak říkala, že ho můžu zkusit klidně zkombinovat, že se ty dva léky nebijí, jen ten od ní je na předpis a měl by být lepší, no uvidím, vyzkouším všechno, bavily jsme se i, že si to může sedat tři měsíce, ale říkala, že si nemá co sednout, že sedí perfektně, tak to nechápu taky se ptala jestli to teda ještě vydržím nebo ho chci ven, tak jsem říkala, že to teda ještě do těch výsledků vydržím a uvidíme co se bude nebo nebude dít
![]()
@s.luccie - Pročetla jsem si tuhle diskuzi a musím říct, že jsem pěkně vyděšená
do konce tohoto týdne musím na kontrolu pro další prášky, které už ale brát nechci a nedávno jsem v televizi (tuším Sama doma) zaslechla diskuzi o antikoncepci a ta doktorka tam právě nitroděložní tělíska chválila, tak jsem si řekla že do toho půjdu, protože prášky jsou pro mě špatné - často mě bolí hlava a hlavně už se mi stalo, že jsem zapomněla
tak jsem si řekla že to tělísko zkusím a nejlépe asi nehormonální, tak si o tom hledám na netu a ted tedy vážně nevím, říkám si zlaté prášky když to tu čtu ![]()
@Elis22 Ve většině připadu je tělísko v pohodě. Pokud to doktor umí zavest ani to nebolí. já ho mam a jsem štastná. Mentsruaci mam kratší než předtim
@Elis22 …popravdě jsem z toho taky vykolejená
kamarádky mi tělísko doporučovaly, protože s tím problém neměly a já si to teda vyžírám…
ale jak píše annaei, ne každému to nesedne, takže můžeš patřit k těm, komu zrovna tělísko sedne ![]()
@s.luccie - no jo jenže já jsem ted vyděšená, že třeba zrovna nesedne a co pak… také jsem si říkala že ušetřím, protože takhle dám za ty 3 roky na které bych ho chtěla za prášky skoro 7tis. a při mateřské se hodí každá koruna ![]()
Já si to představovala tak trochu jako Hurvínek válku
myslela jsem, že mi tam „šoupnou“ tělísko a budu mít vystáro a bude vše jako při prášcích - MS mám cca 4 dny a ani ne moc, naštěstí jsem po ní ani nepřibrala (tedy doufám
) akorát že na prášky zapomínám a od té doby co je beru mě bolí často hlava
po porodu jsem měla injekce Depo-proveru, dle dr. jsem při kojení nic jiného nemohla a zároveň to byla moje první antik. v životě, u té jsem ze začátku po prvním píchnutí měla MS také přes 20 dní
další měsíce už to bylo lepší, ale tedy žádná slává, měla jsem to jak kdy, někdy 14 dní, někdy vůbec a to mě opravdu hodně vadilo, ted s práškama se mi to skvěle srovnalo (ťuk ťuk) a proto se bojím, že by mi to mohlo to tělísko zase rozházet po tom co jsem si tu přečetla.
@Elis22 Osobně kde žiju se všem tělísko doporučuje. Aje to spolehlivé víc než prášky. A super je to, že na to člověk nemusí myslet. Menstruace se mě rozházela do roka srovnala
@Elis22 no já si to taky tak představovala, že mi dá dr. tělísko, chvilkou pošpiním, dr. mi říkala, že tak pět dní a bude, jenže ono to jaksi neustalo no
po tom včerejším vyšetření jsem dokonce krvácela
tak jsem vzala ascorutin a zatím mám klid, ťuk ťuk ťuk a jsem zvědavá na ty výsledky, protože při stěru z čípku jsem měla vše ok, než jsem si nechala dát tělísko…já právě před dcerkou měla anti a v pohodě, po dceři mě taky bolela hlava a to šíleně, dr. mi dal tři různé anti a ani jedna mi nesedla, tak jsem se na to vykašlala, stejně jsme chtěli ještě jedno dítko, ale díky mému nepravidelnému cyklu a než se mi tělo dalo do pořádku, tak jsem otěhotněla až měla malá 3,5 roku, ale snažit jsem se začli dva měsíce před tím než měla tři roky, jinak jsme si dávali bacha, no ale po porodu jsme se domluvili, že teda by to chtělo se nějak chránit, no a přešla jsem před druhým těhu k nové dr. a ta mi právě ještě před porodem říkala o tělísku, no a půl roku po porodu jsem šla do něj…no a zatím to je jak je no, ještě přemýšlím nad změnou, třeba se zlatem nebo stříbrem, no počkám do pátku a uvidíme no ![]()
@s.luccie - tak jsem dnes byla na kontrole a ptala jsem se na to tělísko a já ho mít nemůžu (ženské co rodily císařem, prý tělísko mít nemůžou - tedy ano, ale on by si to na triko nevzal a tak ho žádné po císaři nedává a nedoporučuje!) takže mi zkusil napsat jinou značku prášků.
@Elis22 - tak to jo, no já mám dcerku taky císařem, syna už přirozeně
a co máš za prášky jestli se můžu zeptat? já pořád řeším co dál
tento týden to vypadá, že se mi asi rozjela ms, ani ascorutin, ani ten Cyclo Forte to nezastavil, ale nebolí mě břicho nic, ale není to žádné špinění, včera jsem volala na výsledky, tak zatím přišla jen půlka a je to negativní, v pondělí si mám zavolat pro zbytek a nevím teda, jestli přečkat až tohle přejde a dát tomu ještě šanci a nebo už ho dát pryč, chjo ![]()
@s.luccie - a to nevadí když už jsi měla jednou císaře? doktor řekl, že jak měla ženská císaře, tak pro ní je tělísko nevhodné (tak ted to tedy nechápu, jakože až budu po porodu třeba 5 let, tak už ho budu moct mít? vždyt ta jizva tam zůstane už napořád) ![]()
Měla jsem Adele za 550kč, a bolela mě často ta hlava, tak mi to včera změnil a napsal mi Luisea, říkal, že jsou o cca 100kč dražší, ale po těch to prý bude v pořádku, jenže je nikde v lékárně neměli, tak je museli objednávat.
@Elis22 - no tak já jsem jednou rodila císaře a to první dítko a druhý dítko přirozeně, takže ten čípek je roztáhlý, takže zavedení bylo v pohodě…oni to po císaři nedoporučují, protože je horší to zavedení, může být hodně bolestivé a vesměs se chodí pod narkozu…mno a mně se po dvou a půl měsících od zavedení opravdu rozjela mrchuša, takže asi ještě počkám nějakej pátek co to tělísko bude dělat nebo uvidíme do pondělí, já už jsem z toho všeho úplně vedle, chjo…tak snad ti anti bude sedět, já jsem taky měla bolesti hlavy s antinou ![]()