Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den,
mám dotaz.. je mi 22 let, v pondělí mi má obvodní doktorka řekla, že mám něco jako zánět nosohltanu, CRP jsem měla 23. Šla jsem tam se šílenou zelenou rýmou a bolestí v krku při polykání. Dostala jsem pamycon do nosu. Jenže ve čtvrtek to skončilo tím, že mi píchali pravé ucho - zánět středního ucha, šílený zelený výtok.. Dostala jsem atb Augmentin, jenže já jsem taková kráva, a odmítala jsem je jíst. Od malička trpím, jakmile jde o Atb.. nakonec jsem se rozhodla včera ráno, že to bez nich zjevně asi nepůjde..
Ale teď k té hlavní otázce.. z ucha mi stále i po 4 dnech teče hnus, mám ho zalehlé, hučí mi v něm a dost se mi motá hlava.
Nevíte někdo, jak bych si mohla trochu ulevit? Bolest naštěstí není žádná, ale to hučení je vážně na palici.. 😖
Děkuji za odpověď! ![]()
Řekla bych, že se ti uleví, jakmile zaberou antibiotika. Evidentně tam máš velmi silný zánět. V kombinaci s propíchnutým uchem se podle mě nic jiného dělat nedá.
@Adrianka13 píše: Více
S temi ATB jsi mela zacit pri hnisavem vytoku uz ve ctvrtek, tak doufej, ze se to nerozjelo a ber je aspon ted pravidelne a cele baleni. Nez zaberou, trva to. Huceni a zalehnuti muze jeste pretrvavat par dnu. Kdyz se to nezlepsi nebo zhorsi, tak v pondeli na kontrolu a rict, ze ATB beres, ale teprve kratce.