Komplikace při porodu

1134
18.2.15 21:48

komplikace při porodu

Dobrý večer maminky, nikde jsem nenašla podobné téma a už dlouho nad tím přemýšlím. Když jsem byla na posledních ozvách před porodem tak sestřička nemohla najít srdíčko pak ho našla, ale stále se jí něco nezdálo ozvy prý byly špatné. Doktor mě pro jistotu posla do rizikové poradny, tam mi natočili další monitor a doktorka z rizikové se rozhodla že mi udělá "Hamiltona,, a ráno mám přijít na vyvolání porodu. Kontrakce jsem měla cca po 10 minutách v 6 večer jsem přijela do porodnice tam mi udělali další hamilton a s tím že jsem otevřená jen na dva prsty mě poslali domů od tédoby byli kontrakce cca po 5 minutách, doma jsem vydržela do dvou do rána. v porodnici mi dali yal a s tím že nemají volný sál mě nechali čekat na chodbě cca do 5 do rána pak jsem šla na porodní sál. Celou sobu jsem měla monitor kvůli špatným ozvám píchli mi oxitocin a poté mi píchli plodovku a zjistili, že malý nemá dostatek kyslíku, dali mi sondu na kyslík rodila jsem daší 3 hodiny s velkým nástřihem protože už prý musel malý ven. Teď k jádru pudla- všude v papírech mám napsáno že porod byl přirozený a bez komplikací. Jde mi o to, že prcek není úplně v pořádku je opožděný a doktorka má podezření na autismus a já nevím jestli by to nemohlo s tím porodem souviset. taky mi vadí, že když na vyšetření s malým řeknu jaký byl porod tak na mě koukají divně protože v papírech ni takového nemám. myslíte někdo, že by porod a melého opoždění mohlo souviset? Omlouvám se za román :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2527
18.2.15 21:52

@Zástavanda Ty blaho, to je teda sila! Meli si te tam nechat hned, jak se jim neco nezdalo a ne te posilat domu a jeste nechat na chodbe! Nejsem tedy odbornik, ale myslim ze by to souvislost mit mohlo. Jestli se maly pridusil, nemel delsi dobu kyslik, muze byt i opozdeny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
18.2.15 21:52

@Zástavanda Určitě ano. Porod na to vliv má. Já mám syna s ADHD + vývojovou dysfázii (bylo podezření na autismus) a porod podobný, jen ukončen císařem. A v papírech mám taky bezproblémový porod, což nechápu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
18.2.15 21:55

@Melody 4 @Zástavanda teda holky, to je mazec 8o :zed: hlavně po porodu jste to, co máte v papírech, neřešily předpokládám, že? kdyby člověk věděl, tak se třeba ohradí hned, co dostane papíry a začne to nějak řešit, že…to by mě zajímalo, jak by reagovali, kdybyste si fakt stěžovaly a nesouhlasily :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.2.15 21:56

@Zástavanda Podle mě tohle nebyl porod bez komplikací, pokud měl špatné ozvy. vůbec nechápu, proč při špatných ozvách a hypoxii neudělali akutního císaře.

Mě u malého začal při porodu pípat monitor jednou, dostala jsem hned kyslík, kluk se chytil, ale protože po dalších asi 10 minutách bylo poměrně jasné, že nevyleze, dr. mi řekl, že nemá smysl se marně snažit a půjdu na sál.
V papírech mám, že porod ukončen akutní sekcí pro nepoměr hlava pánev. Syn se teda narodil s apgarem 9-10-10, ale hypertonický a trochu dráždivý, což dle neuroložky mohl být důsledek ne zcela hladkého průběhu porodu (a to jsem to měla oproti tobě jako procházku růžovou zahradou). :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.2.15 21:57

Děkuju za reakce dlouho nad tím přemýšlím, ale nabyla jsem si jistá jestli to má souvislost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
270
18.2.15 21:58

Já tedy nechci nějak mentorovat, ale kdy jsi rodila? Proč jsi něřešila ten rozpor ve zprávě hned? Jinak věřím tomu, že takový porod dítě poznamenat může. Ale pokud jsem někde četla o autismu, byly příčiny trochu někde jinde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6806
18.2.15 21:59

@Zástavanda
hele, ty jsi vlastne rodila bez komplikaci (zadne sve komplikace nepises).. otazka je, co ma v propoustecce dite, jaky byl apgar a poporodni adaprace. To je treba odlisit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.2.15 22:00

@JayLee Já se nikde s nikým nechci hádat, jen když člověk řeší, že jeho dítě není úplně v pořádku tak hledá souvislosti proč to tak je, co to mohlo způsobit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
18.2.15 22:01

@Zástavanda A co mělo dítě ve zprávě, jak píše @BellinkaX?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.2.15 22:04

@BellinkaX Máš pravdu já komplikace neměla, jen nástřich a pak to semnou na chvilku seklo (asi z vyčerpání) :) Malý měl apgar 9/10/10 takže dobré

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
18.2.15 22:17

Můžeš si vyžádat podrobnější záznam z porodnice, jakýsi porodní protokol či co - to je ten papír, kam se vše zaznamenává rukou přímo na sále. Ne že by toho tam bylo hodně, ale možná ti to pomůže. Žádá se nějakým formulářem v porodnici, mají 30 dní na vyřízení, něco málo se platí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
18.2.15 22:17
@Svistice píše:
@Zástavanda Podle mě tohle nebyl porod bez komplikací, pokud měl špatné ozvy. vůbec nechápu, proč při špatných ozvách a hypoxii neudělali akutního císaře.Mě u malého začal při porodu pípat monitor jednou, dostala jsem hned kyslík, kluk se chytil, ale protože po dalších asi 10 minutách bylo poměrně jasné, že nevyleze, dr. mi řekl, že nemá smysl se marně snažit a půjdu na sál.
V papírech mám, že porod ukončen akutní sekcí pro nepoměr hlava pánev. Syn se teda narodil s apgarem 9-10-10, ale hypertonický a trochu dráždivý, což dle neuroložky mohl být důsledek ne zcela hladkého průběhu porodu (a to jsem to měla oproti tobě jako procházku růžovou zahradou). :nevim:

Mně císaře taky neudělali- ani jednou, oba porody stejný- hypoxie, maska s kyslíkem, ležet na monitoru, urychlování porodu- jednou šnůra kolem krku, podruhý šňůra 2× kolem krku..brutální šití- dceru jsem rodila na 7 syna na 5 :roll: - dcera kefalhematom, syn brutálně oteklý oči- oba zatím ťuk ťuk jinak v pořádku :hug:

@Zástavanda Máš svědka- manžela např.? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
18.2.15 22:20
@BellinkaX píše:
@Zástavanda
hele, ty jsi vlastne rodila bez komplikaci (zadne sve komplikace nepises).. otazka je, co ma v propoustecce dite, jaky byl apgar a poporodni adaprace. To je treba odlisit.

Moje obě děti to ve zprávě mají, já to tam mám taky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
18.2.15 22:22

Hypoxie při porodu může mít vliv na opoždění. Doktoři to celé podle mě podcenili a nepostupovali jak měli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí