Komplikace při porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13672
18.2.15 22:20
@BellinkaX píše:
@Zástavanda
hele, ty jsi vlastne rodila bez komplikaci (zadne sve komplikace nepises).. otazka je, co ma v propoustecce dite, jaky byl apgar a poporodni adaprace. To je treba odlisit.

Moje obě děti to ve zprávě mají, já to tam mám taky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
277
18.2.15 22:22

Hypoxie při porodu může mít vliv na opoždění. Doktoři to celé podle mě podcenili a nepostupovali jak měli :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32919
18.2.15 22:23

@Zástavanda můj starší má opožděný vývoj řeči, uvažovalo se i o dysfazii. Porod byl celkem rychlý, ale taky pořád na monitoru, já jsem dostávala kyslík, malého jsem nedokázala vytlačit, tak nastrih a rychle ven. Byl fialový, ale dobrý. Apgar 9-10-10. Obecně to beru jako porod bez komplikací a i ve zprávě to tak je. Ale taky jsem si na to vzpomněla, když jsem řešila proč ma syn problémy. Nicméně souvislost to mít nemusí, protože mladší syn je na tom s řečí velmi podobně, skoro stejně, a jeho porod byl ukázkový, opravdu bez chybicky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.2.15 22:25

@Nika9 Rodila jsem poprvé vůbec mě nenapadlo něco takového řešit malý byl pak v pořádku, dnes už bych si to pohlídala, popřípadě se zeptala jako to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.2.15 22:26

@Lucie_Sx Děkuju asi to zkusím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1134
18.2.15 22:28

@enny3 manžel u porodu byl, ale já se nikde nechci hádat jen mě zajímá zda to může mít souvislost a jestli na to upozornit psychologa až půjdeme na vyšetření :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
18.2.15 22:29
@Zástavanda píše:
@Nika9 Rodila jsem poprvé vůbec mě nenapadlo něco takového řešit malý byl pak v pořádku, dnes už bych si to pohlídala, popřípadě se zeptala jako to je :nevim:

v tom te chapu, ja si u prvniho snad ani to zpravu moc necetla. studovala jsem teda zpravu ditete, ale co bylo v moji ani nevim.
jinak ta souvislost byt muze, ale nemusi. znama ma dite s nekolika lehkyma diagnozama, mela hodne tezky porod s jasnyma komplikacema a bylo ji receno, ze to muze byt pricina. ale autismus mezi tim nebyl.
u toho autismu je vubec obecne neprilis jasne zduvodneni, spatne se rozlisuje skutecna pricina a spoustec - muze byt dan genove a pak je necim uz jen spusten, kdyby to nebyl tezky porod, tak treba prvni ockovani nebo prvni chripka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32919
18.2.15 22:33
@Zástavanda píše:
@enny3 manžel u porodu byl, ale já se nikde nechci hádat jen mě zajímá zda to může mít souvislost a jestli na to upozornit psychologa až půjdeme na vyšetření :)

Já bych to řekla, a on se asi i bude ptát. Mně se logopedka ptala na porod, adaptaci, kojenecké období, motorický vývoj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
19.2.15 00:10
@Zástavanda píše:
@enny3 manžel u porodu byl, ale já se nikde nechci hádat jen mě zajímá zda to může mít souvislost a jestli na to upozornit psychologa až půjdeme na vyšetření :)

No tak každopádně to vliv mít může, já bych na to upozornila-už v porodnici u dcery mě upozorňovali, že bude netrpělivá, z toho jak neměla kyslík a chtěla ho :,( - a je od miminka, teď už je velká, už dokáže spoustu věcí pochopit, ale netrpělivá prostě je :pankac: - jinak je spíš zrychlená, než zpomalená, ve všem- naštěstí (ťuk ťuk):, syn je malinkej, netrpělivej je taky, u něho to bylo ještě horší- velice rizikové těhotenství a vyvolávaný porod pro preeklampsii- je maličkej, ale jinak zatím taky ok (ťuk ťuk), hodný miminko, očíčka mu postpně odtýkají :

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
19.2.15 00:16
@Zástavanda píše:

oni se při případných vyšetřeních na to budou ptát.
U mě první - tak stavy jak při autismu porod děs malá měla 2 velký hematomy na hlavičce skoro půl roku. (nakonec z toho je dobře vyvíjející se dysfázie)
Druhá porod v vyvolávaný ale v pohodě - momentálně dysfázie mnohem horší než u první.
Třetí porod vyvolávaný, šílený, zmordovaná jsem byla já dítě v poho - je malá takže ještě neboznam nic.

Tak jsem zapátrala v širší rodině a vyčmuchala jsem že s podobné problémy v rodině jsou a dědičný faktor tam taky je. Ono je to těžké, když někdo chce najít nějakou příčinu tak si vždycky nějakou najde. Tu jistotu čím to je asi nebudeme mít nikdy. Přeji ti ať jste v pohodě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
19.2.15 00:36

@enny3 omlouvam se za vetreni k vam do diskuze, jen ne „zaujalo“ vyvolani porodu pro preeklampsii. Jsem 25tt, a mam zvysene riziko myslim 1:43. Pokud by se ti chtelo muzes mi napsat SZ, jak se to u tebe projevilo, v jakem tydnu, jaky byl porod, popripade naledky preeklampsie.? Jen jestli ti to nevadi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
19.2.15 00:36

Omlouvam se ostatnim za naruseni diskuze. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
19.2.15 09:18

Myslím, že apgar nic moc o vývoji dítěte do budoucna neříká. Já porod vyvolávaný, chvilku běžel, potom špatné ozvy-akutní císař. Ta doba, co jsem ležela na sále než mě operovali, byla asi přirozená, ale pro mě strašně dlouhá, páč jsem netušila, co je maličkému. Malý nakonec přidušený s apgarem 0 3 5.Strašně jsem se bála, že bude mít následky. Dnes je mu 5 a je to šikovný klučina, jen trochu víc plačtivý, ale to budou spíš geny :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16245
19.2.15 10:01

Myslim si ze to muze mit vliv a urcite porod na vlastnosti, vyvoj a budouci zivot ditete ma…
Ja nevim presne co mame napstano ve zprave ale neni tam ze porod byl bez komplikaci. ja jsem mela u mladsiho syna rychly prekotny porod, ktery dost dobre syn nezvladl. Porod sam o sobe byl rychly a super. Syn zacal po narozeni plakat dali mi ho na prsa ale po po par minutach prestal dychat takze ozivovani, masaz, kyslik a par hodin v inkubatoru. apgar skore jsem meli 7 2 4…

S malym chodime na rehabilitace a uz pri pravni navsteve se me ptala zda byl ozivovany. Kdyz jsem rekla ze jo tak mi rekla ze je to na nem videt. Ze bude takovy netrpelivy, rozhozeny, roztekany… Ale krom toho ze ma slabe brisni svaly a horsi oporu na rukach je zatim maly naprosto v poradku. Je Pravda ze hure zvlada zkoordinovat naraz pohyb rukou a nohou ale kolikrat todela proble I me :mrgreen: :mrgreen: Malemu je ted necelych 9mesicu.

Kazdopadne bych to zminila na jakemkoliv vysetreni. Nemyslim si ze to co popsujes byl porod bez komplikaci :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13672
19.2.15 18:05

@AndreaS92

Napíšu ti sz, až bude čas, jo? I když nevím, jestli bys to měla chtít vědět- tomu tvýmu riziku nerozumím :nevim: - snad se ti preeklampsie vyhne obloukem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí