Komplikace u Laryngititdy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
480
20.10.13 14:57

komplikace u laryngitidy

Pěkné nedělní odpoledne všem, prosím o Vaše zkušenosti, jaký průběh má u Vašich dětí laryngitida? Naše dcerka (necelých 1,5r.) má od čtvrtka laryngitidu. Byly jsme na pohotovosti, dostala rectodelt čípek, pak v pátek u naší dr. Prednison (myslím 10mg) na noc nejdřív 1 tabletu a další noc 0,5 tablety. Noci jsme celkem zvládly, hodně sípala, chroptěla. Když začala pokašlávat, tak už bylo znát, že se jí fakt blbě dýchá, tak jsme víc přiotevřeli okno a po chvilce už dýchala o hodně lépe. Na fnešek už to bylo o hodně lepší, ale od 6 hod. od rána hodně kašle, chvílemi se jí i navaluje, ale už téměř nesípe, nechroptí. Dopoledne měla horečku 38,2st., dostala Nurofen, je bez teploty, momentálně chviličku spí a pokašlává tam, takže si myslím, že během chvíle bude vzhůru. Dodneška byla bez teploty. Probíhá to u Vás také takto? Nemám s touto nemocí žádné zkušenosti, nějak jsem nabyla dojmu, že dnes už by měla být OK a tohle se mi moc nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26890
20.10.13 15:04

Dcera to mela taky tak, po laryngitide prisel kasel. Pry je to bezne.. Pak jsme lecili mucosolvanem uz jako bezny kasel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
20.10.13 15:05

@Tina1 Moje holky byly vždy tak do třetího dne bez potíží, pokud se nám z toho tedy nevyvinula bronchitida. Zkusila bych jí dávat přes den něco na odkašlání - Mucosolvan, Ambrobene a pokud během noci ještě sípe, tak před spaním Dithiaden. Klidně půlku a pak můžeš po 6ti hodinách dát druhou. U laryngitidy zabírá dobře a zklidní trochu i ten dráždivý kašel. Pokud by přetrvávaly horečky, tak k doktorce.

• Citovat
  • Upravit
19200
20.10.13 15:05

Ani mi nemluv, syn má od pátka teploty kolem 38°C, v pátek přes den začal kašel a vygradovalo to dnešním záchvatem v noci.. ráno jsme si udělali výlet na pohotovost..
Obvykle u LAR teploty nemá, vlastně nikdy je u ní neměl (a že už jí párkrát prodělal), ale teď je to prej nějaký virový tak proto ty teploty.. Každopádně dr.na pohotovosti byla velmi špatně vyspalá, takže jdu zítra ještě k pediatrovi, protože to sípání nemůžu poslouchat.. Na noc chystám rectodelt k posteli rovnou.. hlavně že poslední záchvat s rectodeltem měl přesně před 3týdny, tak jsme koupili zvlhčovač, stejně je to k ničemu :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19200
20.10.13 15:14

Jinak kašel má po LAR tak týden ještě vždy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28
20.10.13 15:25

Ahoj. Syn 1 rok měl laryngitidu cca před měsícem, bylo to zničeho nic. Nejdřív vodová rýma pak chraptění s teplotami no a třetí den už se to večer rozjelo. Šupajdili jsme na pohotovost protoze jsem se bála furt plakal a sotva dýchal daly mu rectodelt a stoptussin kapky a večer jsme měly otevřené okno. Druhý den jsme šly k dr raději mě napsala rectodelt kdyby náhodou ale potřeba už nebyl. Po pár dnech kašlal a měl furt teploty 39 nejdříve crp 25 a pak najednou 60 dr říkala že mu to sedlo na průdušky tak jsme dostaly antb. amoksiklav. Ted už je konečně zdraví a doufám že laryngitidu mit už nebude, ale bohužel se prý ráda vrací…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
20.10.13 16:09

Dekuji vsem za reakce.Mala nakonec spi na me, takze pisu jednou rukou a omlouvam se za pravopis. Kasle priserne a desim se, ze mame pred sebou dalsi divokou noc. Dithiaden nemáme, předpokládám, že je na předpis. My už takhle jedem přes týden, starší měla hnusnou zadní rymu,2 noci zvracela hleny, pak 3 noci kašel. A od ctvrtka ta mladsi. Ach jo, to je teprv rijen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
20.10.13 16:13

@Tina1 Radši bych s ní šla k doktorce. Jestli jsem to správně pochopila, tak se jí horečka objevila až s odstupem, ne hned při začátku LAR. Mohl by to být začínající zánět průdušek. Po LAR to bývá často.
Ten Dithiaden si nech napsat. Je dobré ho doma mít. Dá se použít právě při LAR, při suchém dráždivém kašli, když to dítě budí a nemůže spát. A taky je to antihistaminikum, je dobré ho dát např. po píchnutí vosou, včelou atd. Dokáže zabránit takovým těm rychlým alergickým reakcím, kdy se dítě dusí a je zle.

• Citovat
  • Upravit
3175
20.10.13 16:37

Je to bezny vyvoj nemoci dle meho. Mame to tak taky. Davej neco na zvlhcovani kasle a to nejhorsi uz mate za sebou :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1340
20.10.13 16:46

@Tina1 ahoj, my mame s lary prebohate zkusenosti. Vzdy to pak prejde na vlhky kasel (cca po trech dnech) a vetsiniu se spusti ryma…no tak davam cibuli a vse mozne. Nekdy z toho pak je bronchytida a to je na dlouhy lokte.

Kazdopadne vzdy davam fenistil kapky. Dava se trikrat denne tolik kapek, kolik je vaha ditete. Zmensi ten otok v krku a neprobudi se Ti v noci dusici. Nejsou na predpis, tak si pro ne muzes jeste na noc skocit.
Jinak jsme teda vzdy bez teplot, tak kdyby pretrvavaly, asi bych zitra cinkla doktorce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65281
20.10.13 16:50

Tak většinou to taky máme, ze po lar. ještě strašně kašle, pak to sedne na průdušky, nebo ma bronchitidu.
A s lar. Jsme většinou v nemocnici aspoň na 2 dny a inhaluje několikrát denně
Dneska se taky probudil s teplotou a kašlem, tak se budu děsit noci
Ať spí na tobě, vyvysena poloha je dobrà a chlad doma taky. Na topení mokré rucniky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
20.10.13 17:41

@pavlats Ano, teplota ode dneška, před tím ani zvýšená a jak vstala, tak už jí to zase leze nahoru. Zatím 37,7 st. Děkuji i za tip s tím Dithiadem, to bychom tu asi měli mít. I ta starší by to asi bývala potřebovala před pár dny.

Děkuji i všem ostatním. Nemám z toho úplně radost, doufala jsem, že přečkáme lar a bude aspoň pár nocí klid. No nic, tak ještě přežijeme pár dní s kašlem. Zítra stejně asi skočíme k naší dr., ať jí pro jistotu poslechne. U starší mám zkušenost, že mívá ty svoje příšerný rýmy, kašle jak tuberák, ale je to vždy z toho, jak jí stýká ta rýma do krku.Na poslech je vždy čistá. Tak te´d už jen doufat, že se jí ta laryngitida nebude vracet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65281
20.10.13 18:40

@Tina1 tak mates jí měl poprvé ve 3 měsících a od té doby se stále vrací potvora :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
480
20.10.13 21:20
@Petra Z píše:
@Tina1 tak mates jí měl poprvé ve 3 měsících a od té doby se stále vrací potvora :zed:

Chudák malej, se fakt teším, jak mi tu jedna prozvrací a prokašle pár nocí, do toho si občas střihne zánět středního ucha, v horším případě oboustranný a druhá se mi tu bude nejdřív dusit apak kašlat. Teda fakt obdivuji maminky, co jsou samy s dětmi. Děkuji všem a přeji klidné noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65281
20.10.13 21:31

@Tina1 hele Mates náš už je tak naučenej, že se s tím v noci vzbudí a hned že jedeme k doktorce dejchat
ale nemoc je to hnusná…snad se vám to nebude vracet moc často…a třeba vůbec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+