Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Před pár dny jsem si u naší dcerky všimla, že jí při dýchání vpadává hrudní kost, v klidu to není skoro vidět, ale když třeba kýchne, má tam úplně díru, četla jsem, že by to mohl být vpáčený hrudník, ale je mi divný, že je to větší při tom kýchnutí. V pondělí jdeme k doktorce. Dřív jsem si toho vůbec nevšimla, jestli je to tímmže povyrostla. Mám strach, co by to mohlo způsobit do budoucna, až bude malá starší
Mám to od narození, moje malá taky. Neznamená to vůbec nic, doporučují foukat brčkem do vody nebo flétnu. Pokud je propadlý hodně, může utlačovat dýchání, pak se to snad i operuje. Ale my to teda máme vidět pořád..
Mě je právě divný, že je to vidět hlavně při tom zakašlání nebo kýchnutí, že se jí vyloženě ta hrudní kost vtáhne dovnitř a pak zase vrátí zpět. Malá má tři měsíce, právě si ani nejsem vědoma toho,,že by to někdo v rodině měl, ani manžel. Uvidíme v pondělí u doktorky, právě toho se bojím, že by to mohlo tlačit na srdíčko nebo na plíce, že by s tím měla později fakt problémy
Ahoj.moje neter toto ma po svym bio tatovi.mela to ale od narozeni hrozne moc. takze rikali ze se bude mjset udelat operace. nejdriv ze ji udelaji co nejdriv, pak ze az tak nejak kolem patnacti a nakonec na zadne nebyla.pry je to jen kosmeticka vada. postupem casu se ji to totiz lepsilo.dnes tim ze ma prsa nejde nic poznat.ale jako tusim trileta mela kost propadlo o skoro pet cm. takze to mela taky porad. myslim si ze kdyz je to jen pri kychani tak to nic neni. dobre dopadnete u dr
@Verunka.T no co si já vybavuju, tak doktorka to okomentovala až někdy kolem roka. A to to má od narození, takže je možný, že se to u mimin posuzuje jinak, třeba se to úplně ztratí. Nicméně, když se jí to vrací, tak bych se žádného utlačování nebála ![]()
Taky si přeji, aby se to úplně srovnalo, aby byla malá v pořádku