Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj starsi dostal ATB. 14dni mel nelepsici rymu ve vyteru vysel pneumokok. pridal se kasel a sedlo mu to na prudusky. dostal ospen. uz ho bere 4ty den a zatim zadne zlepseni. jelikoz mu jinak jic neni je dost cili a nejde mi ho vubec udrzet v klidu. porad tady lita a je uplne schvaceny a uriceny. jak moc ne nutne byt pri Atb v klidu? a sli byste ven jen se projit kdyz nema teploty? diky.
No udělat hnízdečko v obýváku, natahat tam knížky, modelínu, pastelky. Zapnout pohádky. Ven bych šla s kočárkovým, protože je prostě nedonutíš jít v klidu.
@marieondatra pokud nedokáže být v klidu ani doma, jak ho donutíš venku? jinak bych ho zklidnila asi velmi rázně (tédy né sadisticky), prostě klidové aktivity, protože to, že lítá a je uřícený, mu rozhodně nepomáhá ![]()
Jsem doma sama s obouma. a uz 3dny jsme nebyli nikdo venku. takze se uz fakt nudi oba.
ja vubec mam problem starsiho zabavit. protoze mlade chce delat vse taky a to nejde.
@marieondatra někdy je to hodně složité, to chápu
můj taky neposedí, ale při atb byl k tomu prostě donucen - pohádky, kreslení, stavění kostek a podobné. Musel být v klidu ![]()
Dala bych mu mouku, mliko, drozdí a at upatla testo
to ho zabavi, bude tim nadseny a na veceri muzete mit langose nebo pizzu ![]()
Snažit se vymýšlet aktivity pomaljší, pusitt pohádky, prohlížet knížky, hrát hry. Hlavně aby neprostydnul, být v teple. Ven bych nešla. Ale jinak, kdo z matek je v klidu při braní ATB, že jo…zase se z toho nehroutit. Já jsem teď měla angínu, musela jsme lítat po venku, makat, brala jsme ATB, a taky jsme se vyléčila. Důležité je, že má ATB. Asi žádné dítě nebude 10 dní sedět a koukat, že jo.
Byly provedeny testy citlivosti na ATB? Ospen je příklad acidostabilního peniciliny V (fenoxymethylmenicilinu), někdy je lepší dát syntetický penicilin.
@alsem píše:
Dala bych mu mouku, mliko, drozdí a at upatla testoto ho zabavi, bude tim nadseny a na veceri muzete mit langose nebo pizzu
tak to bych teda psychicky nedala. stačí mi ustát, když vyhážou všechny hračky u košu ven a lítají mezi tím. a k tomu chtějí vyházet ještě leho a auta a to už řvu.
@Doctus jo já tady, ale neřeším zda mu zaberou atb nebo ne, ale zda je nutní při nich aby dítě bylo v klidu či leželo, a zda by se mohlo jít na chvilku ven.
@marieondatra
Tak nemusíte ho držet doma jako vězně. Když s ním vyjdete na malou chvíli ven, nemělo by se nic stát.