Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky, prosím mám dotaz… mám pujčený kompresorový inhalátor PIC airfamily, a všimla jsem si že nevytváří žádnou mlhu, myslíte si že je něco špatně? ale měla jsem za to, že by měl, tak snad není rozbitý
děkuji moc…
No to by 100% mel vytvaret „mlhu“. Mas k tomu pujceny i navod? Zkus zkontrolovat, jestli tam mas dost tekutiny, popr. jestli nemas hadici vedouci z inhalatoru skriplou, nebo moc uhnutou.
My teda doma nemame, ale byli jsme v nemocnici a tam jsme meli inh. zapujceny na pokoj. Pokud do toho davas treba vincentku a nejake leky, mlha ma i pach/vuni.
Ahoj, nevím ten neznám, máme ultrazvukový fazzini, a dělá mlhu, jsem s ním spokojená, napadá mě, že možná nedělá mlhu, protože si nalila moc vincentky do toho kloboučku, zkus ulít- měla by jít pára.
Ano dávám do toho vincentku. Vše jsem kontrolovala i zkoušela tu vodičku ulít. Ach jo tak se to asi rozbilo
máme ho půjčený od alergoložky.
Ahoj jelikož tato diskuze tu již byla tak nebudu zakládat novou, ale doufám, že se mi sem dostane odpovědi.
Mám dva syny, docela často ten starší trpí na rýmu a kašel, od pul roka inhlaoval kortikoidy na astma, ale již to je v pořádku a léky má vysazené ( od alergoložky ) malej už začíná tu rýmu od bráchy chytat, ted dokonce má píchlá ouška. přemýšlím nad koupí inhalátoru, protože prosté stříknutí kapek či vincentky do nosu je děsné.
chtěla bych se zeptat zda někod používáte a zda jste s investicí spokojeni zda to pomáhá. nebo je to zbytečné. děkuji.
Ahoj, náhodou jsem narazila na tenhle dotaz, tak odpovím:
Mám 7 letého syna, od mala ho trápí alergie, pořídili jsme ultrazvukový inhalátor od fi ARTSANA - Projet, a jsem maximálně spokojená. Používáme ho cca 6 let celá rodina, jak preventivně s Vincentkou, tak i v případě akutních potíží s medikamenty na radu MUDr. Máme i kompresovový OMRON, ten nám „napsala“ MUDr. na respiračním, ale ten ultrazvukový je lepší, má jemnější mlžinu a není hlučný a nemusím nic držet v ruce. Rozhodně to není zbytečná investice, inhalace pomůže rozpustit hleny a spláchnout sliznice od pylu atd, určitě i Vaše MUDr. Vám to potvrdí i poradí. Klidně se mi ozvěte (ozvi?), povím víc.
K té mlžině u předchozí pisatelky: mně se stalo, že také nešla mlžina a zjistila jsem, že jsem měla „vyčpělou“ Vincentku.
Jana.
Ahoj, taky uvazuju o koupi, lisi se nejak ten Artsana Project od tohohle od Beuera?
http://inhalatory.heureka.cz/beurer-ih-50/
Ahojky!
Holky, jaký inhalátor při zápalu plic? Jsme teď v nemocnici a po příchodu domů budeme prý muset stále inhalovat.
Díky.
PS - nevím, kdy se tady zase objevím, nejspíš až večer, tak se nedivte, že nereaguju, jdu k prckovi - sice spí, ale kdyby se náhodou vzbudi.
Ahoj, inhalátor Beurer neznám, co jsem vyčetla dle popisu, tak ten Beurer je spíš menší, šikovné je že je i na baterie (dobré při cestování). Co se týká mlžiny - nedokážu posoudit, zrovna tak nevím, jak funguje ta membrána.
Ten Artsana máme už dlouho, teď se vyrábí v jiném designu, ale funguje takto: uvnitř inhalátoru je voda, ta funguje jako přenosové medium, nad tou vodou je kalíšek s medikamentem, celé přiklopíte víkem, nasadíte hadici s maskou a inhalujete. Po skončení inhalace vše vylejt! a nechat vyschnout dnem vzhůru. Byla jsem takto poučena od servisu, že se tak méně ničí. Vodu používám klasickou balenou, nemusí být destilovaná, nebo filtrovanou zbavenou vodního kamene, jinak se ničí ten krystal uvnitř.
https://www.google.cz/search?…
(my máme ten zelený)
Add dotaz pampalin: můj názor je, že jakýkoli inhalátor je prospěšný, záleží, kolik chcete investovat, jaké máte požadavky atd. Existují různé typy: kompresorový je hlučnější, mlžina je objemnější, musíte držet tu nádobku s medikamentem v ruce a ve vodorovné poloze
https://www.google.cz/search?…. mozilla:cs%3Aofficial&tbm=isch&imgdii=_
utrazvukový je tichý, mlžina je jemnější, inhalátor stojí na stole a masku máte na ústech, v ruce nic nedržíte (viz předchozí odkaz), samozřejmě cena je podstatně vyšší.
Je těžké radit, každý asi musí zvážit, co mu vyhovuje, pokud budeš mít ještě nějaký dotaz, ráda odpovím, když budu vědět
.
Současnou nabídku na trhu nesleduji, jsme spokojeni s tím, co máme. Přeji šťastnou volbu!!!
Jana.