Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminy,
je možné aby matrace vhodná pro alergiky (kokos-pohanka) způsobovala alergii? Syn má tři roky, teď nastoupil do školky a pořád ho trápí kašel. V noci se mi dusí až na zvracení. Když ho bezmu k nám do postele tak kašel po chvíli ustane. Pořád jsem si lámala hlavu čím to může být a pak jsem došla k závěru že jediný rozdíl v zařízení je ta jeho matrace. Tak jsem ji dala pryč, dala místo toho molitanovou za 250 z IKEA, přes postel mokré prostěradlo a je klid. Máte některá s tímhle zkušenost? Jinak si to nedovedu vysvětlit. Díky za odpovědi Klára
Napadá mi plíseň v té matraci. alergickou reakci vyvolat může.
Alergie může být na cokoli.Jen jsou věci, které alergizují méně, což je třeba tato matrace.Ale to neznamená, že na ní nemůže alergie být. Není to časté, ale ne nemožné.
Zkusila bych ještě jeden pokus-nech ho na matraci z Ikei, až nebude vůbe kašlat, bude naprosto zdravý, tak mu matraci přehoď. A pokud hned tu první noc bude kašlat, tak je to jasné. Někdy to může být souhra náhod, vypadá to jako že mu vadí matrace, přitom má počínající kašel.
Ahoj, já nechtěla tuto matraci právě z důvodu možné plísně. Tak mě napadá, že třeba máte v matraci plíseň a malý je na ni alergický.
To by bylo docela rozumné vysvětlení, hned zítra matraci vykuchám a uvidím, každopádně na té molitanové ani nekuckl.
@lalina211 píše:
To by bylo docela rozumné vysvětlení, hned zítra matraci vykuchám a uvidím, každopádně na té molitanové ani nekuckl.
Měli jsme to uplně stejně, kašel jak prase, dušnost. Vyhodila jsem kokosovou matraci a byl klid.Ono když se podíváš na ty kokosové vlákna co tam jsou, tak v tom musí být parádní banda roztočů ![]()