Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím! ač druhomatka, ráda bych se zeptala maminek, jejichž děti spinkají celou noc, na pár věcí.
mám dvouměsíční miminko a od narození je plánovaně na UM (zdr. důvody z mé strany). večer se napije (pije cca necelých 120ml 6× denně) kolem deváté, ulehne a začne mrčet mezi 3 a 4 ráno, ale jen mrčí a kroutí se, neřve. já ale, jako vyděšená matka, že přece už musí mít hrozný hlad, ho nakrmím, ale nepije nijak nadšeně, hltavě, spíš nuceně. pak pije až tak po osmé ráno.
prvorozená byla kojená, tak se budila častěji, kolem půl roku se taky budila kolem čtvrté, ale pila fest.
tak já nevím, myslíte, že by nevadilo, když mu v noci tu láhev nenarvu (samozřejmě za předpokladu, že by se nerozeřval, většinou ho stačí jen pochovat), může takové mimino spát v noci třeba 10hod??? a jak je to pak s krmením přes den? mělo by takové mimi jíst ve dne častěji? děkuji
@michaela1808 Moje spala celou noc do 6. měsíce. Pak se teprve začala budit na mlíko a to je až do teď. A taky už po ránu mrčekal ale stačil dudlíček a spala dál. Myslím si, že pokud jí přes den pěkně a přibírá, není důvod dávat ještě v noci. A moje tehdy pila 5× denně cca 150? No tak nějak…
No moje je kojená, a taky se stane, že spí deset hodin v kuse a nepije, no co přibírá ukázkově, tak to neřeším, akorát pak na ní ráno jde vidět, že je hladná a do oběda pije co hodinu
Ahojky, tak my jsme ve 2měsících ještě v noci jedli, tak kolem té druhé hod. Potom se to prodlužovalo postupně a krmili jsme kolem 3,4. Postupně jsme se dopracovali k tomu že malá spinká do 7h ![]()
V těch dvou měsících bych asi ještě v noci krmila, u nás se to spaní hodně prodloužilo, když jsme začli dávat noční nutrilon ![]()
Tak bych to vůbec neřešila, poku ti přibírá a je spokojený, tak buď ráda že spinká ![]()
Malýmu je 7 měsíců a spí celou noc tak od 3-4 měsíců. Občas se zbudí a něco brouka, tak mu dám cucnout vody a spí hned dál. Pokud přibírá mlíko bych nedala když ho nevyžaduje.
@michaela1808 ahoj, nečtu dál, jen tvůj první příspěvek, ale můj prvorozený byl taky na UM a od konce šestinedělí spal celou noc a rozhodně jsme nebudila. Důležité je, že je miminko spokojené, že přibírá, jí přes den hezky a kvalitní spánek je stejně důležitý jak jídlo. Užívej si, že ti prcek spí ![]()
@michaela1808 pokud si jen tak brumlá a nepije hladově, vůbec bych mu tu láhev „necpala“. Jenom ho tím „naučíš“ na noční krmení. Samozřejmě, pokud se mlíka bude „dožadovat“, tak mu ho dej, ale pro-aktivně bych to nedělala.
Můj syn do roka spal celou noc ukázkově (od cca 3 měsíce), teď se budí 1-2× a uklidním ho jenom mlíkem. Zpočátku byl na MM z lahve, teď je na UM.
Pokud prospiva, neresila bych a nechala ho spat, kdyby mel hlad, jiste by se prihlasil
Tak to ja Vam holky zavidim. Nase dcera je take od narozeni na UM a poprve spala celou noc ve 21 mesicich. Coz bylo minuly mesic
Do te doby vyzadovala UM 1-2× v noci. Zkousela jsem snad vsechno, abych to UM odbourala, ale marne. Navic mala ne vzdy po vypiti mleka opet hned usnula… Takze to bylo celkem peklo ![]()
Tak můj druhorozený kojen do necelého 2.měsíce-budil se jednou, málokdy 2krát, od dvou měsíců spí celou noc, těch 11-12h..v 8 ráno se probudí a pak ještě klidně na 2 hoďky usne.
zlato moje..prvorozený nespal vůbec snad až do roka ![]()
Můj prvorozený byl též na UM a celou noc spal od toho druhého měsíce.
Me mala spinka celou noc od tri mesicu. doktorka mi rikala, ze deti, co maji uz sest kilo nepotrebuji v noci uz krmit, vystaci si az do rana. a u nas to teda sedi.od doby, co mela nad tech sest kilo spinka celou noc. nakrmila jsem ji treba jeste v 10 nebo v 11 nez jsem sla spat ja a spala treba az do sesti. zalezi i na porodni vaze. mensi deti si myslim maji co dohanet treba oproti ctyrkilovym detem (moje mala mela 3790g).
První plně kojený první syn spal od cca 6 týdnů 12 hodin bez probuzení. V 6 měsících se to otočilo a budil se i po 30 minutách.
Druhému je 5 týdnů a v noci spí i 6 a 5 hodin. Ale já jsem tyranka, když se v noci ozve, tak jako první pokus zkusím dát dudlík a teprve, když to nezabere, jdu krmit.