Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý vecer. Chtěla bych se zeptat jak uspavate 2lete dítě. Já musím porad ležet vedle ní. A to bych chtěla dětský pokojicek, ale jak, když pořád u ní musíme ležet. Prosím, který to řešily nějaké rady
Dekuji ![]()
No uspávám stejně i tříletou. Jinak pokojíček může být dobrá motivace
Velkou postel, ať si sama pomůže vybrat obrázky a ať už tam jako velká holka zkusí spát. Ale jak říkám, já osobně uspávám stejně, lehnu si s ní usne, já odcházím nebo koukám na telku. Ona spí jak zabitá.
@kudrnka89 občas má moje taky záchvat potřeby mít maminku u sebe, ležím vedle ní a až usne, přemístím se zpět za manželem…a opačně:občas má manžel záchvat potřeby shazovat manželku z postele, chrápat, čumět do 3do rána na tv atd.to se pak přemistuji k malé do pokojíčku ![]()
Syn ma svuj pokoj. Mame svuj ritual, pri kterem uz vi ze jde spinkat. V posteli s k nemu sednu ci lehnu. Vypije si kakao, vrati mi lahev, da pusu, hodi bok a do 5-10minut je tuhy a vetsinou odchazim kdyz je v polospanku. Naprosto sam usne velmi vyjimecne
Uspávala, uspával, uspávala, ležela, držela ji za ruku, dvě hodiny každý večer. Když jí bylo dva a půl, došla mi trpělivost, nechala sem j vyplakat, seděla jsem vedle v místnosti, takže na mě viděla a opakovala, že musí spinkat sama, jinak to nešlo. Trvalo to tři večery a usínala sama. Druhorozenou jsme to naučila už jako malinkou.
Ale v posteli se mnou spala do nástupu do první třídy, ale už jsem neuspávala.
Dávala jsem dlouho usnout do kočáru, jinde prostě neusnulo, pak jsem přehodila do postýlky..ted už dávám do postýlky a usne si samo..hraje si pobrebentí a za pul hodky nazdar ráno.
Chodím takhle uspávat čtyřletého
tudíž i roční, lehnu si s nimi, zhasnu a držím za ruku. Usnou oba. Roční - přes den usíná sama, jen položím a jdu, pokud je večer čtyřletý pryč s tátou, tak stejně. Ta to prostě umí od narození sama. Nikdo jí to neučil, starší mě tam chce, v nejhorším i někoho jiného ![]()
Uspávám takhle i skoro 4 leťáka. A to ještě pořád spí s námi v posteli.
Dám do postýlky, lehnu si na svou postel a čekám až usne. Než usne, tak si říkáme dobrou, čau a pak nějak sama usne. Ujišťuje se, že tam někdo je. Má 21 měs.
Ty jo tak nejsem sama jupi
Vkolik je dáváte spinkat. A naše spinka jeste přes den. Je to dobre? no ale jen v kočárku. Dnes vecer stropila takovou scénu ze nechce spinkat to udelala úplně po prvé já z toho byla v šoku
Myslím, ze ma období i dnes odpoledne se vztekala jak pominuta. jen doufám, ze na ní něco neleze ![]()
@kudrnka89 kolem druhého roku se spaním blbla, pár týdnů nespala, pak zase začala… Kolem dvou a půl spala i tři hodiny
Teď kolem tří let zase spí méně, někdy vůbec, ale taky jsou prázdniny, ráno spí dlouho. Až bude chodit do školky a celé dopoledne blbnout, tak snad zase bude spát. Jinak přes rok chodí spát po osmé, teď v létě i v deset.
@kudrnka89 skoro 4 leťák chodí spát kolem 9. a spí do 8. Teď s nástupem do školky začne chodit spát dřív. A odpoledne chodí spát pořád, teď dává tak 2 hodiny. Ve 2 letech měl ještě dva denní spánky ![]()
Mam 2 deti - 2 a ctvrt a 3 mesicní. Tu starsi polozim, v poledne mame pisnicku, kterou zazpivam, vecer cteme 1 pohadku. Pusinka, pohlazeni a odchod. Naučili jsme ji to cca ve 3 měsících, kdy mi došla trpělivost, protože jakmile jsme ji položili do postýlky, začala plakat a chtěla se chovat. U té mladší 3 měsíční také vždy položím a odcházím, ale tak z 1/3 případu tam ještě opakovaně chodím a podávám dudlík, pohlaším, ššššš a tak. Výjimecne (větsinou když padám unavou) vyměknu, z postylky ji zvednu a pochovám. A v tu chvíli větsinou hned zalomí. Ja mam u obou dcer ozkouseno, ze uspavani se da naucit, jen to chce duslednost. Kamaradka taky uspavala tim, ze u 2,5lete dcery lezela a cekala az usne. Nedavno ji dosla trpelivost a trvalo to 3 dny, kdy proste odesla a nechala ji v pokoji vztekat…a po 3 dnech stejne jak my - pohadka, pusinka, odchod.
@kudrnka89 píše:
Ty jo tak nejsem sama jupiVkolik je dáváte spinkat. A naše spinka jeste přes den. Je to dobre? no ale jen v kočárku. Dnes vecer stropila takovou scénu ze nechce spinkat to udelala úplně po prvé já z toho byla v šoku
Myslím, ze ma období i dnes odpoledne se vztekala jak pominuta. jen doufám, ze na ní něco neleze
cca od osmi do osmi. Přes den už čtyřletý nespí ![]()
Já tak uspávám všechny tři
Nejdřív uspím mimino, to se nakojí a buď usne u toho, nebo pak usne vedle mě v posteli. Pak se přitulí dvouletá, tu objímám jednou rukou, druhou surfuju po netu. Když usne, vystrčí ji pětiletá, ta potřebuje cuchat mi vlasy. Někdy usne u mě, někdy sama kousek vedle. Poté přerovnám děti v posteli podle potřeby abych se sem taky vešla
Ale mě to tak baví.
Kdybych odbourávala, tak asi spíš nějak postupně. Jako že nejdřív bych tam neležela, ale jen seděla, pak postupně zkracovala dobu, kdy tam jsem ![]()