Kdy dát dítěti polštář?

369
6.8.14 07:15

Kdy dát polštář?

Ahoj, chtěla bych se zeptat, od kdy jste vašim děckám dali do postele polštář? Manželovo babička mi furt tvrdí že jí ho do postýlky musím už dát, že se jí takto musí špatně spát. To tvrdí od jejího narození a melé je ted rok :zed: (Já samozřejmě vim, že je to hloupost, malá spí krásně i bez polštáře) Ale zajímalo by mě, kdy jste ho dětem dali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1248
6.8.14 07:20

Malému je 18m a zatím polštář nemá, jinak moje tchýně je stejná jako tvoje babička, má pocit, že bez polštáře trpí, netrpí a i kdyby ho měl on stejně tak cestuje po posteli, že nevím jak bych zajistila, aby ten zatracený polštář měl pod hlavou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8780
6.8.14 07:23

Nekdy po roce. Ale jen takovy ten nizky, co je primo v setech do detskych postylek. Je to jako by tam skoro nic nemel. spi na tom doted (je mu 2,5) a stejne vetsinou chrape na brise, tak pod hlavou ani nic nepotrebuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9066
6.8.14 07:24

Prvni dcera dostala uplne placaty polstarek cca ve 20 mesicich, pote co jsme oddudlikovali. Druhatko (22m) je stale bez polstare, protoze ma dudlik a krasne si ho v noci poda sama a spi celou noc, coz by polstarek mohl zkomplikovat (pod polstarem se dudlik blbe hleda) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
6.8.14 07:26

@Nuníček No přesně tak spí i malá. Ona nechce být ani pod peřinkou furt se odkopává.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
6.8.14 07:28

Asi v 8mi mesicich. Cpal si pod hlavu deku nebo perinu, takze mi placatej polstar prisel jako mensi zlo. Ted mel rok a spi i bez nej, tak mu ho necpu. Cim dyl, tim lip.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4438
6.8.14 07:39

Mala ma od narozeni takovy hooodne placaty postarek. Jinak moje mama je z toho na infarkt, nejradsi by ji tam nacpala poradny polstar :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
846
6.8.14 07:45

Holka dostala ten placatý asi v roce, ale stejně na němn spí plyšáci a ona je otočená na druhé straně, prcek má 2.5 roku a polštář ještě nemá (spí v pytli)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
971
6.8.14 07:45

Ahoj, synovi je 20m a spí bez polštáře. Pokud mi on sám neřekne - mami, chci polštář, tak mu ho dávat nebudu, na co? Tak to je lepší, když se spokojí bez polštáře, je to je jednodušší.. On spí ale i bez peřiny, protože se vždy odkope :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
6.8.14 07:53

@Martina 25 mláděti jsem ho dala někdy ve 3 letech - spal se mnou, začal mi brát ten můj :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
6.8.14 07:57

@Martina 25 ahoj malemu je 14m a polstar nema. Kdybych mu ho dala bylo by to k nicemu, protoze v noci cestuje a vetsinou kdyz se jdu na nej podivat, spi obracene nez kdyz jsem hi tam dala takze k cemu by mu ten polstar byl? :-D ma tam od narozeni takovej ten uplne placatej, to je jako by tam nemel nic a je to spis tak na okrasu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
6.8.14 08:07

Kluk ho měl od tý doby, co spal se mnou v posteli, takže nějakých 7 měsíců (už si to nepamatuju přesně). Spal na něm celým svým tělem a spalo se mu o dost líp než bez něj. Pak dostal i do postýlky svůj placatý polštářek. Pořád lepší polštářek než neustále se vrtící dítě, které se snaží pod hlavičku nacpat něco jiného.

• Citovat
  • Upravit
29436
6.8.14 08:07

Podle nejnovějších poznatků čím později, tím lépe, prý je vhodné až někdy kolem 2 let… nedávno jsem o tom četla zase jakýsi článek, už si nevzpomínám, kde to bylo. Nicméně první kluk dostal úplně placatý z Ikea někdy před prvním rokem. Stejně si pod sebou muchlal peřinu, takže polštářek tam už žádnou roli nehrál a většinou na něm ani nespal. Stejně nízký a placatý, jen o něco rozměrově větší má i teď ve 3 letech. Mladší dostal ten samý asi v 10 měsících, ale stejně jako brácha na něm stejně nespí a muchlá pod sebe peřinu, takže je tam spíš jen jako doplněk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
6.8.14 08:40

Já dala v 18M jak šla do velké postele, ale nespala na něm-bylo to spíš na to aby postel vypadala pěkně když je ustlaná a ať se nebouchá hlavou do zdi :mrgreen:. Ona v té posteli hrozně cestuje tak spí i odkrytá :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2353
6.8.14 08:40

@Martina 25 Ma babicka je to same. Kdyz prijede, tak mi furt rika, at mu dam polstar, ze chudak nemuze spat a podobny reci. Uz to poustim jednim uchem dovnitr a druhym ven. Prcek ma 14 mesicu a polstar nema a pokud ho nebude jo vyzadovat, tak ho mit nebude, co to pujde. Navic v postylce cestuje, takze by na polstari stejne nespal :-D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí